آثار و دستاوردهای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات
شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیر ساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، دارای آثار فرهنگی و دینی، اقتصادی و سیاسی و امنیتی است. راه اندازی شبکه ملی اطلاعات موجب ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصاد خواهد شد.
خبرگزاری میزان -
_ تسنیم نوشت: «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، یکی از مهمترین پروژههای ملی در عرصه حکمرانی فضای مجازی است که تحقق آن بنابر رویکردهای جهانی و ضرورتهای ملی مانند ارایه خدمات زیرساختی پیشرفته و مطابق نیازهای کشور، بهره مندی از مزایای اقتصادی صنعت و زیست بوم ملی فضای مجازی، صیانت و رشد فرهنگ اسلامی ایرانی در فضای مجازی و حفاظت از اطلاعات کاربران در برابر تهدیدات علیه امنیت، در اسناد و قوانین بالادستی الزام شده است. راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دارای آثار و دستاوردهای مختلفی در عرصههای سیاسی فرهنگی، امنیتی و اقتصادی است؛ که در اینجا به تبیین این آثار و دستاوردها میپردازیم:
اول: آثار و دستاوردهای فرهنگی و دینی
بسیاری از آسیبهای فرهنگی فضای مجازی مانند ترویج شبهات، مفاسد اخلاقی، شایعات، توهین به مقدسات دینی ناشی از سلطه تمام عیار دشمن در فضای مجازی است. از آنجا که نظام سلطه مدیریت شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو و بسیاری از خدمات دیگر فضای مجازی را بر عهده دارد، به راحتی میتواند هر محتوایی به خصوص محتوای مضر، نامناسب و مستهجن را در سطح وسیعی منتشر کند و مانع ترویج و گسترش محتوایی خاص شود (مانند اتفاقی که برای نامه اول و دوم مقام معظم رهبری به جوانان غربی اتفاق افتاد و مدیران شبکههای اجتماعی اجازه انتشار آن را ندادند.) لذا راه اندازی شبکه ملی اطلاعات علاوه بر اینکه منجر به تولید و ترویج فرهنگ متعالی مبتنی بر ارزشهای اسلامی میشود، میتوان با ترویج سبک و زندگی غربی در فضای مجازی مقابله کرد.
دوم: آثار و دستاوردهای اقتصادی
راه اندازی شبکه ملی اطلاعات نه تنها مانع واردات بی رویه، بی دلیل و بیهوده پهنای باند و ترافیک اطلاعات به داخل کشور میشود و از خارج شدن میلیونها دلار ارز جلوگیری میکند، بلکه موجب ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصاد خواهد شد. از آنجا که ارتباطات داخلی از اینترنت بومی استفاده خواهد شد، به دلیل کیفیت، سلامت، سرعت و امنیت بالا و قیمت پایین، بسیاری از نیازهای مردم توسط اینترنت داخلی تأمین شده و دلیلی برای واردات بی رویه اینترنت وجود نخواهد داشت که این امر موجب ذخیره سازی ارز خواهد شد. متاسفانه بخش قابل توجهی از اینترنت فعلی کشور توسط شبکههای اجتماعی خارجی مثل واتساپ، اینستاگرام و تلگرام مصرف میشود. (و این باعث میشود در این شرایط سخت اقتصادی، دلارهای فراوانی به جیب امریکا روانه شود)
با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، مردم برای ارتباطات داخلی خود از سرویسهای بومی استفاده کرده و مانع مصرف بی دلیل اینترنت آمریکایی میشود. هر چند هزینه دسترسی مردم به دادههای خارجی نیز بسیار کاهش خواهد یافت و سرعت دسترسی به دادههای علمی و سالم و بی حاشیه خارجی نیز با بکارگیری خواص شبکه ملی اطلاعات به شدت بهبود مییابد.
به لحاظ اقتصادی، حرکت به سوی تشکیل شبکه ملی اطلاعات، صدها هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم برای کشورمان در حوزههای زیرساختی و محتوایی تولید میکند و با توجه به وجود نخبگان برجسته فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران، کشورمان را به قطب تولید محصولات سخت افزاری و نرم افزاری بدل خواهد کرد. در حالی که در وضعیت فعلی به دلیل گران بودن فعالیت در فضای مجازی ایران و نداشتن کیفیت لازم، نخبگان و عموم مردم نمیتوانند جایگاه وشایسته شان خود را داشته باشند.
سوم: آثار و دستاوردهای سیاسی امنیتی
از دیگر برکات شبکه ملی اطلاعات آن است که سلطه امنیتی دشمن را تا حد زیادی سلب خواهد کرد. در صورتی که شبکه ملی اطلاعات به درستی اجرا شود، ارتباطات و اطلاعات مردم ایران به خارج از کشور منتقل نخواهد شد و محیطی امن برای حضور در فضای مجازی را به وجود خواهد آورد. همچنین امکان تسلط بیگانگان بر مجاری ارتباطی مردم از بین میرود و نخواهند توانست خود را به یگانه ابزار ارتباطی مردم بدل کرده و از این رهگذر کل اطلاعات تبادلی مردم را شنود، ذخیره و ارزیابی نمایند و از این اطلاعات و داده در فتنه ها، انتخابات و ... سوء استفاده کنند. همچنین میتوان از شیوهای منحصر بفرد برای رمزنگاری اطلاعات در ارتباطات داخلی استفاده کرد که دشمن نتواند اطلاعات کاربران را سرقت کند.
سخن پایانی آنکه از آن جا که وضعیت حکمرانی مطلوب فضای مجازی کشور در گرو راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است، عزم و اراده جدی و روحیه جهادی همه بازیگران این عرصه به خصوص شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات در تحقق این خواسته ملی امری مبرهن و آشکار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *