مراسم توديع و معارفه رييس دادگاه انقلاب اسلامى تهران با حضور معاون اول قوه قضاييه برگزار شد
خبرگزارى ميزان - مراسم توديع و معارفه رييس دادگاه انقلاب اسلامى تهران با حضور معاون اول قوه قضاييه، رييس كل دادگسترى استان تهران و ساير مسئولان قضايى با رعايت پروتكلهاى بهداشتى برگزار شد.
در این مراسم از اقدامات و زحمات حجتالاسلام و المسلمین غضنفرآبادی رئیس پیشین دادگاه انقلاب اسلامی تهران تقدیر شد و حجت الاسلام و المسلمین زرگر به عنوان رئیس جدید این دادگاه معرفی شد.
در ابتداى اين مراسم، غضنفرآبادى، رييس سابق دادگاه انقلاب اسلامى تهران ضمن خيرمقدم گويى به حاضرين گفت: كار در دادگاه انقلاب شرايط خاص خود را دارد و شيرينى و تلخى دارد و كار در دادگاه انقلاب اسلامى تهران متفاوت است و شرايط خاصى دارد.
رييس سابق دادگاه انقلاب اسلامى تهران خاطرنشان كرد: من چند هدف را در دادگاه انقلاب دنبال كردم و كارهايى را در ساختمان دادگاه انقلاب انجام داديم.
وى تصريح كرد: خيلی دغدغه داشتم كه اين مجموعه قضات و كارمندان سالم بماند و در جلسات توصيه و تاكيد شد تا مراقبت صورت گيرد.
رييس سابق دادگاه انقلاب اسلامى تهران افزود: در زمينه رفع دغدغه و مشكلات همكاران آنچه كه مى شد، فراهم كرديم و در جهت حل مشكلات همكاران ادارى و قضايى انجام داديم.
وى اظهار كرد: تمام تلاشم اين بود كه در اتاقم باز باشد و زمانى كه مردم مراجعه مى كردند وقت ملاقات داده شود و اعتقاد داشتم كه اگر يك مراجعه كننده را جواب دهم مراجعات به مراجع بالاتر محدودتر مى شود.
غضنفرآبادى بيان كرد: خواهشی كه دارم اين است مردم را جواب دهيد و در حد قانونى به آن ها كمك كنيد.
پالايش پرونده ها، تصميم گيرى در مورد اسناد محرمانه و قفسه بندى از جمله اقداماتى بود كه به گفته غضنفرآبادى انجام شده و يا در دست انجام است.
وى در پايان ضمن آرزوى توفيق، سعادت و بهروزى براى آقاى زرگر گفت: اميدوارم خداوند توفيق دهد در اين جايگاه خدمت كنند. هر كجا باشم يك سرباز كوچك در خدمت انقلاب هستم و خدا كمك كند تا بتوانيم اثبات كنيم سربازهاى خوبى هستيم.
احیای واحد تحقیقات در دادگاه انقلاب
حشمتى مهذب، رييس كل دادگسترى استان تهران در ادامه اين مراسم عنوان كرد: خدا را شاكريم كه امروز اين اجتماع را در دادگاه انقلاب داريم.
رييس كل دادگسترى استان تهران خاطرنشان كرد: خيلى از ماها در دادگاه انقلاب رشد كرديم و اين رشد و موقعيت را مديون همكاران عزيز و شهداى گرانقدر هستيم و افتخار مى كنيم در اينجا كار كرديم و سرمايه، تجربه و اطلاعاتمان را از دادگاه انقلاب داريم.
وى با اشاره به اظهارات شهيد بهشتى در مورد جايگاه دادگاه انقلاب و با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان گفت: ياد و نام همه اين عزيزان و بزرگواران را گرامى مى داريم.
حشمتى با بيان اينكه دادگاه انقلاب سرمايه انقلاب است، اظهار كرد: وظيفه حفاظت و حراست از دادگاه انقلاب را داريم و بايد براى تقويت آن تلاش كنيم تا به عنوان يك نهاد كارا و كارامد باشد.
رييس كل دادگسترى استان تهران اذعان كرد: رسيدگى به وضعيت دادگاه انقلاب را شروع كرده ايم و وظيفه داريم نظام و ارزش ها و بنيان هاى اصلی آن را حفظ كنيم و در وسط ميدان نمى توانيم اهل تحليل باشيم؛ بلكه مقتدا و رهبرمان تحليل ارائه مى كنند و ما بايد تلاش كنيم تا فتنهها رخ ندهد.
وى با تاكيد بر لزوم ايجاد واحد تحقيقات در دادگاه انقلاب بيان كرد: در دادگاه انقلاب به يک واحد تحقيقات نياز داريم؛ البته پيش از اين چنين واحدى را داشتيم و خيلی لازم است آن را با تلفيقی از دوستان سابق و جوان احيا كنيم و براى پيگيرى و رسيدگى به پرونده ها، وجود اين واحد به اعتقاد بنده ضروری است.
حشمتى مهذب با بيان اينكه مانده دادگاه انقلاب سه يا چهار هزار پرونده است، گفت: اين بايد به حداقل برسد و مساعدت هايى در جهت كاهش موجودى ها داريم.
رييس كل دادگسترى استان تهران اذعان كرد: در كل استان تهران در خصوص رسيدگی ها و ساماندهى و كاهش موجودى ها، پارسال يک چهارم كاهش موجودى ها براى تهران بود و اين وضعيت ادامه دارد و رفع اطاله دادرسی و كاهش موجودى ها از موضوعات مهم است.
وى با بيان اينكه كاهش موجودى به هر قيمت نيست و اتقان آرا مهم است، گفت: در گلوگاه هايى مثل تجديدنظر گفته ايم تيم بگذارند تا پرونده هايى كه منجر به صدور راى مى شود، ملاحظه كنند.
حشمتى مهذب تصريح كرد: ميانگين وارده به محاكم ما در تهران ١٦ پرونده بيشتر از ميانگين كشورى است.
رييس كل دادگسترى استان تهران خاطرنشان كرد: تراكم پرونده ها را رصد مى كنيم و كمك مى كنيم تا به كاهش موجودى مطلوب و منطقى برسيم.
وى با بيان اينكه تهران على رغم اينكه مركز كشور و پايتخت است، با محروميت هاى خاصى مواجه است، گفت: ملارد كه جمعيت قابل توجهى دارد يك بيمارستان ندارد و در ساير بخش ها محدوديت ها و فقر به عين قابل مشاهده است؛ اما در عين حال ١٢ پروژه در حال احداث داشتيم و اين پروژه ها را حركت داديم و شروع به ادامه ساخت آن ها كرديم.
رييس كل دادگسترى استان تهران اظهار كرد: پنج پروژه جديد تعريف كرده ايم كه يكى مخزن مكانيزه بايگانى است و خيلی مهم است. فقط در مخزن اينجا دو ميليون و ٤٠٠ هزار پرونده داريم كه بايد توجه شود.
وى با تاكيد بر لزوم توجه به مردم و گوش دادن به خواسته هاى آن ها گفت: واقعا ما خادم مردم هستيم و بايد با همه وجود در خدمت مردم باشيم.
حشمتى در پايان با قدردانى از غضنفرآبادى گفت: دادگاه انقلاب را تا زمانى كه انقلاب هست بايد حفظ كنيم و اميدواريم كه آقاى زرگر موفق باشند.
دادگاه انقلاب جایگاه رفیعی دارد
قاضى زرگر، رئیس جدید دادگاه انقلاب اسلامی تهران در ادامه اين مراسم بيان كرد: دادگاه انقلاب در شرايطى كه به وجود آمد و زحماتى كه در طول اين چهل سال انجام گرفت، مشكلاتى را از كشور برطرف كرد و منافعى نصيب كشور شد كه در اين بحثی نيست.
رييس دادگاه انقلاب اسلامى تهران خاطرنشان كرد: من از ششم فروردين ماه سال ٥٨ در اين تشكيلات بودم و واقعا شب و روز نداشتيم و نداشتند.
وى با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان دستگاه قضايى بيان كرد: دادگاه انقلاب جایگاه رفیعی دارد؛ هدف نظام مقدس اسلامى كار فرهنگى و پياده كردن احكام اسلامى است؛ لذا درخواستى كه از مسئولان نظام، قوه قضاييه و عزيزان همكار دارم، اين است كه دست به دست هم دهيم و يک تشكيلات قوى با قولى كه آقاى محسنى و رياست قوه قضاييه دادند همتراز با نظام اسلامى را محقق كنيم.
قاضى مقيسه نيز در این مراسم با تقدیر از اقدامات غضنفرآبادی رئیس پیشین دادگاه انقلاب گفت: امروز يک فرد قرص و محكم و نفوذناپذير به سمت ریاست دادگاه انقلاب منصوب شد و ما از این جهت خيلى خوشحاليم.
در پايان اين مراسم با اهداى لوحى از حجتالاسلام و المسلمین غضنفرآبادى و قاضى مقيسه تقدير به عمل آمد و با اعطاى حكمى حجتالاسلام و المسلمین زرگر به عنوان رييس دادگاه انقلاب اسلامى تهران منصوب شد.