گلایه مشترک اهالی سینما و تئاتر از چگونگی بازگشایی سالنها/نگاهی به تاریخ دفاع مقدس در کتاب «فقط بیا»
- نوزدهمین روز از آبان ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به گلایه اهالی تئاتر و سینما نسبت به طرح تازه فعالیت این دو رشته اشاره کرد.
موسوی: موافق تعطیلی بلندمدت سینما نیستم/بازگشایی فعلی فرقی با تعطیلی ندارد
عضو کارگروه کرونا معاونت سینمایی در همین راستا ادامه داد: در بخش تولید و اکران خوشبختانه در تابستان سال جاری مشکل خاصی مبنی بر ابتلا به کرونا گزارش نشد و خوشبختانه همه چیز تا حد ممکن به صورت عادی پیش رفت، از نظر من قرارگیری سینما در رده بندی محدودیتها کار درستی نبود، اما با قرارگرفتن این هنر در این رده ما هم مجبور به تبعیت از دستورالعملها و تعطیلات شدیم.
وی با اشاره کوتاه بودن مدت تولید آثار سینمایی اضافه کرد: در آثار سینمایی کوتاه و بلند با توجه به مدت زمان محدود و کم پروسه تولید ما کمتر با مشکلاتی از قبیل ابتلا عوامل به کرونا روبرو بودیم و اکثریت بحثهایی که امروز در قبال تولیدات به وجود آمده در مورد آثار سریالی است، زیرا در این آثار افراد بیشتری حضور دارند و همینطور پروسه تولید و فیلمبرداری زمان بسیار بیشتری را میطلبد که طبیعتا میزان خطر را بالا میبرد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
چگینی: اهالی تئاتر دچار مشکل معیشتی شدهاند/چرا مسئولین فرهنگی ما را نمیبینند؟
شاهین چگینی در گفتوگو با ، پیرامون طرح جدید فعالیت تماشاخانههای تئاتر تا ساعت ۱۸ عصر گفت: در ابتدا بگویم که تعطیلی تئاتر برای ما اتفاقی است که ماههای گذشته هم با آن درگیر بوده ایم پس شرایط جدید اتفاق عجیبی برای اهالی تئاتر نیست. اما این طرح عجیب است، به واقع چه توقعی می توان داشت؟ آیا اهالی تئاتر می توانند در چنین ساعاتی فعالیت کنند و آیا مخاطب تئاتر می تواند در این ساعات به تماشای تئاتر بنشیند؟.
وی در همین راستا ادامه داد: طی ماه های گذشته با فاصله گرفتن از روزهای اولیه شیوع بیماری کرونا جلسات بسیاری را با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کار و همچنین نهادهای مربوطه در قبال وضعیت تئاتر داشته ایم، ما گلایه های خود را به مدیران فرهنگی کرده ایم اما متاسفانه انگار نسبت به هنر تئاتر نوعی از بی تفاوتی وجود دارد که آزار دهنده است.
عضو هیات مدیره انجمن تماشاخانه داران خصوصی اظهار کرد: نکته قابل تاملی که تماشاخانه داران و اهالی تئاتر نسبت به آن معترض هستند تبعیض موجود در اعمال محدودیت ها است، به فرض مثال قوانینی برای تعطیلات و محدودیت ها اعمال می شود اما تنها تئاتر و سینما به رعایت آن الزام دارند و ما به راحتی در سطح شهر می بینیم که بسیاری از مشاغلی که در رده بندی محدودیت ها قرار گرفته اند به فعالیتشان ادامه می دهند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
وی در همین رابطه تاکید کرد: صحبت اهالی تئاتر این است که اگر قرار بر قرنطینه و یا اعمال محدودیت است، این محدودیت باید با نظارت همراه باشد و اگر نه هیچ کنترلی بر بیماری صورت نخواهد گرفت.
چگینی با اشاره مشکلات فراوان معیشتی اهالی تئاتر اضافه کرد: در حال حاضر بسیاری از هنرمندان تئاتر با مشکلات عدیده معیشتی روبرو هستند و متاسفانه هیچ حمایتی از آنها نمی شود، از سویی بلاتکلیفی موجود در قبال تعطیلات هفتگی وضعیت تئاتری ها را بدتر از گذشته کرده است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
انتشار فراخوان بیست و سومین جشنواره ملی تئاتر فتح
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
فراخوان بیست و سومین جشنواره ملی تئاتر فتح منتشر شد
قدرت اله طمیمیان در خصوص انتشار فراخوان بیست و سومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، اظهار کرد: این فراخوان در دو بخش و شیوه متفاوت و با مشارکت معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند و همچنین با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط جاری و برگزار نشدن مسابقه تئاتر صحنهای و مسابقه تئاتر میدانی و خیابانی جشنواره، بخشهای جشنواره در دو بخش و در سال جاری برگزار خواهد شد، افزود: بخش اول «مسابقه نمایشنامهنویسی» است که این بخش در گستره ملی برگزار خواهد شد؛ بخش دوم «حمایت از تولید تئاتر در منطقه آزاد اروند» است که این بخش صرفاً با حضور گروههای منطقه آزاد اروند برگزار میشود.
طمیمیان در ادامه به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: ترغیب نمایشنامه نویسان به خلق آثار ارزشمند نمایشی، تقویت رویکرد پژوهش محور در خلق نمایشنامههای موضوعی، بررسی موشکافانه موضوعات و رویدادها و زندگینامه شخصیتهای دفاع مقدس و تأثیر آن بر جامعه، پرداختن به نظریه مقاومت و تأثیرات آن در سبک زندگی جوامع و همچنین بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر قهرمان و نکوداشت مقاومت جوانان و مردم شهر در کنار رزمندگان اسلام از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره به شمار میرود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
مجری رکوردار اجرا در گینس درگذشت
- «الکس تربک» مجری کهنه کار تلویزیون که از این حیث با ثبت نام خود در کتاب گینس رکورددار محسوب میشد در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
تربک توانست طی ۳۷ سال و با اجرای نزدیک به ۸۲۰۰ اجرای تلویزیونی یکی از مهمترین رکوردهای این بخش در گینس را از آن خود نماید. وی از سال ۱۹۸۴ با اجرای برنامه پرطرفدار «خطر» محبوبیت فراوانی در میان هواداران به دست آورد.
مدیر برنامههای تربک با تایید خبر فوت او اعلام کرد که این مجری تلویزیونی سالها با بیماری سرطان پانکراس جنگید، اما دیگر نتوانست در سن هشتاد سالگی مقاومت کند و از بین ما رفت.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار سینمای هالیوود اینجا کلیک کنید
این مجری کانادایی-آمریکایی که به خاطر شوخطبعی و کاریزمای خود مشهور است، در طول سه دهه اجرای «خطر!» به چهره این برنامه مبدل شده بود. وی تا سال ۲۰۲۲ قرارداد اجرای این برنامه را داشت.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
«فقط بیا»؛ بیانگر اهمیت و ارزش وجود پدران و مادران در دوران ۸ سال دفاع مقدس
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید