ضرورت حرکت به سمت کاهش عناوین مجرمانه با کمک سمنها
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی میزان، «محمدباقر الفت» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در جلسه مدیران عامل سازمانهای مردم نهاد که به منظور بررسی زمینههای تعامل بین قوه قضائیه و این سازمانها برگزار شد، گفت: هدف از برپایی این جلسه توجه به جایگاه سمنها است که ایکاش در 35 سال گذشته بیشتر به آنها توجه می شد.
وی با بیان اینکه مبنای فعالیت دولت و ملت به معنای واقعی کلمه باید قانون اساسی باشد، گفت: هیچ اراده و ارتباطی بالاتر از قانون اساسی نیست و نمی توان برخلاف آن حرکت کرد.
الفت افزود: قانون اساسی ایران به عنوان قانونی متمدن است که کمترین خطای انسانی را دارد و ضوابط را به خوبی بیان کرده است.
وی با بیان اینکه ما نباید به سازمانهای مردم نهاد به عنوان بازوی دولت و حاکمیت نگاه کنیم، ادامه داد: این ادبیات که در جامعه تسری یافته کاملا اشتباه است چرا که سمن ها نباید به عنوان ابزاری در دست دولت و حاکمیت باشند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: در قانون اساسی به صراحت اشاره شده که حکومت از دیدگاه اسلام باید تبلور آرمان سیاسی ملتی هم کیش و هم فکر باشد و در این حکومت کسی ابزار کسی نمی شود بلکه با تعامل همراهی و همدلی خود را به هدف نزدیک می سازند.
الفت افزود: در جای جای متن قانون اساسی به نقش سازمان های مردم نهاد توجه شده است و قانون اساسی زمینه مشارکت سازمانها در همه تصمیم گیری را ها مورد اشاره قرار داده است.
الفت با بیان اینکه اگر اراده مردمی در سازمانهای مردم نهاد متبلور شود همکاری بین حاکمیت و ملت شکل می گیرد، گفت: این همکاری می تواند رسیدن به آرمانها و اهداف انقلاب را در کشور جاری و ساری کند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در معاونت پیشگیری براساس اولویت های مردمی و انتظارات جامعه و توقعات آنها برنامه های خود را تنظیم می کنیم و شعار ما این است که این مردم هستند که نیازهای جامعه را به خوبی استخراج می کنند و به درستی می بینند.
وی با بیان اینکه سیاست ما این است که فرمان اقدامات پیشگیرانه را به دست سازمانهای مردم نهاد بدهیم ، گفت: این سازمانها از بطن جامعه شکل گرفته اند و می توانند بهترین مشورت و راهکار را به ما در اجرای برنامه ها بدهند.
الفت گفت: ممکن است در یک عنوان صدها سمن تشکیل شده باشد که حتما تشکیل این سمن ها براساس نیاز جامعه بوده است؛ اما بهترین راه رسیدن به هدف، همراهی و دست در دست هم دادن است تا بتوانیم آنچه را که هدف همه ما یعنی پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی است به آن برسیم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: معاونت پیشگیری اهتمام ویژه ای به پیشگیری از جرم و فعالیت های ناهنجار دارد؛ اما این امر زمانی تحقق خواهد یافت که سازمانهای مردم نهاد در کنار این معاونت قرار بگیرند و کمک های فکری به ما بدهند و نیازهای واقعی جامعه را برای برنامه ریزی به این معاونت ارائه کنند.
وی با بیان اینکه سمن ها را نباید به سمت اجرا ببریم، گفت: سمن ها چشم بینای ما در جامعه هستند و حاکمیت را نسبت به مسائل مختلف جامعه در حوزه های مختلف آگاه می کنند.
وی افزود: در قوه قضائیه به دنبال آن هستیم که موانع را از سر راه سمن ها برداریم و مسیر آنها را با حمایت های معنوی و مادی هموار کنیم چرا که ما مدعی هستیم بهترین حاکمیت را در دفاع از حقوق بشر داریم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: امیدوار هستیم که با کمک سازمانهای مردم نهاد به سمتی برویم تا از حدود 2 هزار عنوان جرمی که در کشور داریم به سمت صفر حرکت کنیم.
وی گفت: هیچکس دلسوزتر و مهربانتر از ملت ما به نیازهای ما نیست مثلا در حوزه حمایت از کودکان و یا در حوزه محیط زیست این خود ما هستیم که باید دست در دست هم و با کمک سازمانهای مردم نهاد موانع و مشکلات را از سر راه برداریم.