تعطیلی کامل تهران جواب نمی‌دهد

14:58 - 18 آبان 1399
کد خبر: ۶۷۲۵۲۱
اکنون با توجه به شرایط حاکم در تهران به خاطر کرونا، باید گفت کار از کار گذشته است و تعطیلی کامل تهران نیز نمی‌تواند شرایط را تغییر دهد.

-محمد صفری روزنامه نگار در یادداشتی برای نوشت: برخی اصرار دارند که تهران باید چند هفته آن هم به طور کامل تعطیل شود، این عده شایداز سر دلسوزی و نگرانی چنین پیشنهاد‌هایی را می‌دهند و آن را تکرار می‌کنند، اما باید توجه داشت که تعطیلی شهری مانند تهران و کنترل این سیاست نه تنها کار دشواری است بلکه ناشدنی است.

ویروس کرونا در تهران گسترش یافته است، همه گیری اتفاق افتاده و در شرایطی هستیم که وضعیت جوی رو به سردی می‌رود، هوای سرد باعث می‌شود تا تهویه در خانه‌ها نیز با مشکل همراه شود چرا که به خاطر هوای سرد پنجره‌ها بسته خواهد شد و تهویه صورت نخواهد گرفت.

اما مسئله اکنون تأکید بر تعطیلی کامل تهران است، برای چنین تصمیم باید همه جوانب در نظر گرفته شود.
جوانب اجتماعی، اقتصادی و سیاسی چنین اقدامی قطعاً تبعاتی در پی خواهد داشت که جنبه اقتصادی آن بر دیگر جوانب می‌چربد.

با وجودی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا دستورالعمل‌هایی برای ایجاد محدودیت ابلاغ شده و هر هفته نیز تمدید می‌شود، می‌بینیم که شهر چهره عادی دارد، همه آنچه که قرار بر تعطیلی بوده است باز است و فعالیت می‌کند و هیچ نهاد و سازمانی خود را موظف به اعمال قانون نمی‌داند و با متخلفین برخورد قانونی ندارد.

بسیاری از کسیب و کار‌ها از رونق افتاده و دلیل آن نخست مسائل اقتصادی است و سپس شیوع کرونا.

اقتصاد کشور گرچه متأثر از سایه کرونا گشته، اما پیش از کرونا نیز حال و روز خوشی نداشت و این بیماری بر شدت آن افزود.

در چنین شرایطی که اکنون می‌بینیم، جان اولویت دارد، اما برای حفظ جان مردم چه باید کرد؟

آیا تعطیلی کامل تهران جواب می‌دهد؟

اگر بخواهیم به کمی پیش از این بازگردیم باید بگوییم که قرنطینه و تعطیل کردن‌ها، محدودیت و اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه باید قبل بروز شرایط بحرانی موجود اتفاق می‌افتاد.

اگر در روز‌های نخست شیوع ویروس کرونا کمی سختگیرانه‌تر عمل شده بود اکنون به این وضع دچار نشده بودیم که بخواهیم پایتخت را چند هفته آن هم به طور کامل تعطیل کنیم.

جام مردم اولویت است، دولت و حاکمیت در قبال جان مردم مسئولین سنگینی دارد، اما برای حفظ جان مردم می‌توان فشار اقتصادی، روحی و روانی را نیز وارد زندگی آن‌ها کرد؟

آیا دولت توان آن را دارد تا بتوان برای چند هفته تعطیلی کامل تهران، مردم را تأمین کند؟

اصرار بر تعطیلی آن هم در فصل سرد سال علاوه بر تبعات اقتصادی که به مردم تحمیل می‌کند، تبعات اجتماعی و بهداشتی نیز دارد.

قطعاً با اجرای تعطیلات اجباری در تهران، دورهمی‌ها افزایش می‌یابد و همین دورهمی‌ها گسترش ویروس را افزایش می‌دهد.

هم اکنون بر اساس آمار رسمی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده، بیش از ۳۰ درصد از انتقال بیماری کرونا ویروس، در جمع‌های خانوادگی و دورهمی‌ها اتفاق می‌افتد.

مراسم عروسی، عزا، جشن تولد و هر گونه دورهمی بر شیوه ویروس کرونا تأثیر دارد.

قطعاً تعطیلات باعث شکل گیری اینگونه دورهمی‌ها می‌شود و با توجه به سردی هوا و بسته بودن پنجره‌ها ریسک ابتلا نیز بالا می‌رود و آمار ۳۰ درصد ابتلا به خاطر دورهمی، دو برابر و حتی بیشتر هم خواهد شد.

آمار ۳۰ درصدی ابتلا به کرونا در جمع خانوادگی درصد بالایی است در حالی که در چنین وضعیتی قطعاً اهالی خانه از ماسک هم استفاده نخواهند کرد، اما اگر در بیرون از خانه در محل کار و یا هر مکانی دیگری باشند، ماسک اجباری است و باید استفاده شود.

باید توجه داشت که اگر اعتقاد بر این است که راه‌های رفته برای مهار کرونا نتیجه درستی نداشته است، قرنطینه و تعطیلی کامل تهران نیز به همین درد دچار خواهد شد.

انجام دیر هنگام تصمیمات برای مقابله با کرونا کارساز نیست، اکنون برای این امر دیر شده است و اگر بر اجرای آن از سوی برخی مسئولین تأکید می‌شود، یک ازمون خطای دیر هنگام است مانند بقیه تصمیمات گرفته شده در راه مقابله با ویروس کرونا.

اگر اصرار برخی مسئولین همچنان ادامه دارد، این گوی و این میدان انجام هید تا نتیجه معکوس آن را ببینید!


برچسب ها: کرونا تهران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *