«نتانیاهو» قربانی اصلی پیروزی «بایدن»
جو بایدن همانند همه روسای جمهور آمریکا برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و تضمین برتری نظامی آن در منطقه تلاش میکند، اما بایدن بر خلاف سیاست های ترامپ، نتانیاهو را از روابط گرم با کاخ سفید به شکل غیر مستقیم محروم خواهد کرد و این امر حیات سیاسی نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به شدت تهدید میکند.
خبرگزاری میزان -
_ مشرقنیوز نوشت: نقطه قوت روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی از این ناشی میشود که اسرائیل در واقع محل اجماع دو حزب جمهوری خواه و دموکرات است که سیاستهای ایالات متحده را کنترل میکنند؛ بنابراین اینکه دولت کدام حزب وارد کاخ سفید شود ماهیت مناسبات میان واشنگتن و تل آویو را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
اما در سالهای اخیر قاعده روابط میان آمریکا و اسرائیل تغییر کرده و تبدیل به مناسبات شخصی شده است. در این سالها حل مشکلات سیاسی رژیم صهیونیستی در سایه نخست وزیری بنیامین نتانیاهو باب میل حزب دموکرات نبوده است.
دموکراتهای ایالات متحده معتقدند که دخالت نتانیاهو در انتخابات آمریکا موجب افزایش اختلافات در این کشور میشود. نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیش از این در انتخابات ۲۰۱۲ آمریکا از «میت رامنی» نامزد حزب جمهوری خواه در برابر «باراک اوباما» نماینده دموکراتها حمایت میکرد؛ چرا که با سیاستهای دولت اوباما درباره پرونده هستهای ایران مخالف بود.
پس از آن در سال ۲۰۱۶ بنیامین نتانیاهو با حمایت از «دونالد ترامپ» نماینده حزب جمهوری خواه همه تلاش خود را برای تقویت روابطش با ترامپ به کار بست.
با این تفاسیر سوال مهمی در رابطه با ماهیت روابط دولت بعدی ایالات متحده در صورت پیروزی «جو بایدن» نامزد دموکراتها با رژیم اسرائیل در دوره نخست وزیری نتانیاهو به وجود میآید.
در آغاز میتوان سه نکته اصلی را ارزیابی کرد که به ما کمک میکند رابطه جو بایدن با کابینه نتانیاهو را در یک چشم انداز واقع بینانه بررسی کنیم:
در حاضر یک جنبش چپ گرا در حزب دموکرات آمریکا شکل گرفته که نسبت به قبل انتقادات بیشتری از رژیم اسرائیل دارد؛ به ویژه درباره مسائل مربوط به سیاستهای اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین از سال ۱۹۶۸ و خصوصاً گسترش شهرک سازیهای اسرائیل در اراضی اشغالی در زمان کنونی. این جریان اجرای طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی را نابودی راه حل درگیری فلسطینی -صهیونیستی تحت حمایت آمریکا میداند.
جو بایدن طی ۸ سال ریاست جمهوری باراک اوباما که سیاستهای معتدلی در قبال ایران علاوه بر کاهش مداخلات آمریکا در خاورمیانه داشت در کنار او بود.
روشن است که بنیامین نتانیاهو برای حزب دموکرات آمریکا تبدیل به یک مهره سوخته شده است که نمیتوان به آن اعتماد کرد. همین موضوع در آینده روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی تاثیر منفی خواهد گذاشت؛ اما در صورت تشکیل کابینه جدید و استعفای نتانیاهو ممکن است شرایط تغییر کند.
به طور کلی جو بایدن نیز همانند همه روسای جمهور آمریکا برای حفظ امنیت رژیم اسرائیل و تضمین برتری نظامی آن در منطقه و حمایت بیچون و چرای آمریکا از این رژیم تلاش خواهد کرد؛ اما انتظار میرود که روش او در این زمینه با سیاستهای دونالد ترامپ متفاوت باشد.
معامله قرن و آرمان فلسطین
طرح ضد فلسطینی معامله قرن بیش از اینکه یک طرح کاملا آمریکایی باشد مستقیماً توسط شخص دونالد ترامپ مطرح شده و ملاحظات حزب دموکرات را درباره راه حل درگیری فلسطینی- صهیونیستی در نظر نگرفته است.
قطعاً بایدن سفارت آمریکا را از قدس اشغالی به تلآویو بر نمیگرداند، همچنین هیچ اقدامی که در دوره ترامپ در چارچوب معامله قرن برای منافع رژیم صهیونیستی اجرا شده نیز باز نخواهد گشت. اما انتظار میرود که جو بایدن بیشتر فشارهایی را که ترامپ برای قبول معامله قرن به فلسطینیها وارد میکرد متوقف کند.
سرنوشت عادیسازی اعراب با صهیونیستها پس از شکست ترامپ
در رابطه با پرونده عادی سازی رژیمهای عربی با رژیم صهیونیستی پیشبینی میشود که جو بایدن عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل را همچون یک برگ سیاسی حفظ کند؛ اما انتظار نمیرود همان فشارهایی را که ترامپ برای امضای توافق سازش با صهیونیستها به کشورهای عربی وارد کرد از جانب بایدن نیز اعمال شود.
پرونده هستهای ایران
اظهارات جو بایدن در سخنرانیهای انتخاباتی دیدگاه وی را درباره پرونده هستهای ایران روشن کرد که نقطه اصلی اختلاف نظر او با رژیم اسرائیل با ریاست بنیامین نتانیاهو خواهد شد؛ چرا که بایدن علاوه بر اعلام قصد خود برای انجام مذاکرات با ایران طبق یک توافقنامه جدید خروج ترامپ از توافق هستهای با ایران را نیز محکوم کرد. بایدن همچنین بدون اشاره به قصد خود برای لغو سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران از خلال تحریمها آمادگی خود را برای اجرای یک توافق در صورت موافقت ایران اعلام کرد.
آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو
در روابط میان آمریکا و اسرائیل در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بزرگترین بازنده شخص نتانیاهو است و نه رژیم اسرائیل؛ سیاستمداری که از روابط قوی خود با ترامپ برای کسب هدایای سنگین سیاسی از آمریکا نهایت استفاده را کرد. به ویژه در شرایط بحرانی جامعه صهیونیستی در سایه اعتراضات گسترده شهرکنشینان صهیونیست علیه پروندههای فساد نتانیاهو و سوء مدیریت آن در کنترل شیوع کرونا و بحران بی سابقه اقتصادی، شکست ترامپ هزینه سنگینی برای وی خواهد داشت.
در پایان باید این نکته را نیز در نظر داشته باشیم که بایدن مداخلات نتانیاهو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع جمهوری خواهان را در صورت پیروزی در انتخابات بی پاسخ نگذاشته و با محروم کردن شخص نتانیاهو از روابط گرم با کاخ سفید به شکل غیر مستقیم از رقبای سیاسی وی در رژیم اسرائیل حمایت خواهد کرد که این امر حیات سیاسی نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به شدت تهدید میکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *