انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری با اتکاء به منابع بخش خصوصی
- قاسم تقی زاده خامسی با حضور در بخش شبانگاهی خبر شبکه یک سیما با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری و بهره برداری از بزرگترین آب شیرین کن کشور، گفت: در این طرح، آب شیرین باید طولانیترین مسیر را طی کند تا از بندر عباس به گل گهر سیرجان و بعد از آن به مس سرچشمه و نهایتا به فولاد اردکان خواهد رسید.
وی افزود: فاز اول پروژهای که امروز افتتاح شد شامل یک آب شیرین کن است که روزانه ۲۰۰ هزار متر مکعب، آب را شیرین میکند و ۳۰۵ کیلومتر مسیر را طی میکند تا به گل گهر سیرجان برسد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه این خط انتقال آب، تنها برای همین سه نقطه از کشور است، ادامه داد: البته ۴۰ هزار متر مکعب از این آب برای تامین آب شرب شهر بندر عباس و شهر بندر خمیر استفاده خواهد شد که تقریبا یک پنجم مصرف این دو شهر را پوشش خواهد داد.
تقی زاده اظهار داشت: این آب شیرین کن، هفتاد و دومین آب شیرین کنی است که در این دولت ساخته شده، تا ۵ مگاوات قدرت دارد و باید آب را حدود دو هزار و سیصد متر پمپاژ کند.
وی با بیان اینکه این آب عمدتا با هدف چرخش در صنعت، مسیر خود را طی میکند تا به استان کرمان میرسد، گفت: از آنجا که سرمایه گذاری این طرح را بخش خصوصی و صنایع انجام دادند مصرف هم از آن آنها خواهد بود، البته به غیر از مقداری که پیشتر گفته شد در دو شهر بندر عباس و بندر خمیر برای آب شرب استفاده خواهد شد.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: البته حدودا به ده استان برای آب شرب و مصارف صنعتی، تخصیص جدید دادیم که کرمان، استان فارس، خراسانهای جنوبی و رضوی و سیستان جزو این استانها هستند و خوشبختانه این پروژه به خوبی پیش میرود و کنسرسیوم و شرکتی که میخواهد این کار را انجام دهد تشکیل شده است.
تقی زاده ادامه داد: امیدواریم پروژه بعدی ما انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرقی باشد که عمدتا برای مصرف آب شرب است البته در همین طرحی هم که امروز افتتاح شد قرار شده وزارت نیرو حدود ۱۵ میلیون متر مکعب آب را به صورت تضمینی برای تامین آب شرب از مجری طرح خریداری کند.
وی با تاکید بر اینکه در آینده حدود ۴ میلیارد متر معکب آب برای صنعت نیاز داریم گفت: دنیا تنها سه درصد آب شیرین دارد که کفاف احتیاجات جمعیت جهان را نمیدهد و بر این اساس کشورها به سراغ شیرین کردن آب دریا رفتند.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه ما در یک منطقه خشک و نیمه خشک زندگی میکنیم و استفاده از آب دریا برای ما یک الزام است اظهار داشت: ۴۶ درصد جمعیت کشور در جایی زندگی میکنند که به ۲۰ درصد آب دسترسی دارند و این موضوع ما را ملزم میکند تا به منابع جدیدی دسترسی پیدا کنیم که یکی از آنها آب دریاست.
تقی زاده خاطر نشان کرد: هم اکنون صنایع از آبهای زیر زمینی استفاده میکنند که با اجرای طرح فوق، دست اندازی به آبهای زیر زمینی کاسته خواهد شد.