رونمایی از نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس/اسامی هیئت داوران جشنواره تئاتر نگاه اعلام شد
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
رونمایی از نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس
نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با حضور اعضای هیات مدیره بنیاد فرهنگی روایت فتح رونمایی و معرفی شد.
این نشان که تلفیق نماد خنده و گریه در تئاتر و ۲ رنگ قرمز و سبز است، توسط حامد مغروری طراح و گرافیست جوان کشور طراحی شده و عنوان این نشان نیز توسط روح الله ابوالفضلی خوشنویس کشور نگاشته شده است.
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح به عنوان مرکز تخصصی هنرهای نمایشی، وظیفه و رسالت ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را از طریق هنر نمایش بر عهده دارد.
اسامی هیئت داوران جشنواره تئاتر نگاه اعلام شد
دبیرخانه جشنواره تئاتر نگاه فرهاد مهندس پور، پانته آ بهرام و حسن برزگر را به عنوان داوران این دوره از جشنواره معرفی کرد.
جشنواره تئاتر نگاه توسط موسسه هنرگستر حیایی و بنیان گذاری امین حیایی در دو بخش تهران و شهرستان ها( نگاه آنلاین) برگزار می شود.
برگزیدگان مسابقه «نقش قلم» معرفی شدند
پس از داوری، اسامی برندگان مسابقه «نقش قلم به شرح زیر اعلام و برندگان هر بخش مشخص شدند.
در بخش نمایش بلند سریالی مهدی قویدل برای نمایش «گمشده در سایه» مقام اول را کسب کرد و مهسا پولادین برای نمایش «دور از چشم صاحب خانه» به همراه بهنوش کوثری نویسنده نمایش «مهمانان فرنگی» به صورت مشترک مقام سوم را کسب کردند.
همچنین در بخش نمایش بلند تک قسمتی هیأت داوران هیچ اثری را شایسته مقام اول ندانست اما مقام دوم به نمایش «کافه برنو» نوشته منصوره عسگری دشت بیاض رسید و تارا استادآقا برای نمایش «جووان» به همراه روح الله نوری نویسنده نمایش «گرگ ها» به صورت مشترک مقام سوم را کسب کردند.
بخش نمایش کوتاه نیز برنده اول نداشت و جایزه مقام دوم به زهرا شیخیان نویسنده نمایش «لعنت به کرونا» رسید. همچنین حمیده صمدی نویسنده نمایش «استیصال» و آیدین آقازاده نویسنده نمایش «انقراض» به عنوان مقام سوم بخش نمایش کوتاه برگزیده شدند.
و در پایان در بخش ویژه شعار سال پرستو عرفانی نویسنده نمایش «به برکت نام تو» به عنوان برنده اول و تنها مقام این بخش انتخاب شد.
۴۰ هزار کاربر به تماشای ویژه برنامه رسول مهربانی نشستند
پخش آنلاین ویژه برنامه «رسول مهربانی» که روز گذشته به همت انجمن هنرهای نمایشی ایران و با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی و شرکت روبیکا به مناسبت جشن میلاد پیامبر (ص) و امام جعفرصادق (ع) و روز «اخلاق و مهرورزی» در محوطه مجموعه تئاترشهر برگزار شد، با استقبال قابل توجه مخاطبان تئاتر مواجه شد.
سید مسعود صفوی از موثرین پخش آنلاین برنامه در اپلیکیشن روبیکا در گفتگو با ایران تئاتر گفت: با توجه به تعطیلی سالنهای تئاتر به دلیل شیوع ویروس کرونا و در راستای گسترش تولید محتوای سالم برای مخاطبان، در فرصتی کمتر از ۲۴ ساعت با همکاری ادارهکل هنرهای نمایشی و انحمن هنرهای نمایشی ویژه برنامه «رسول مهربانی» برای نخستین بار از طریق اپلیکیشن روبیکا بصورت آنلاین برای دوستداران هنرهای نمایشی پخش شد، که خوشبختانه در مجموع نزدیک به ۴۰ هزار کاربر به تماشای این ویژه برنامه نشستند.
وی این آمار را حاصل مجموع استقبال ۲۶ هزار کاربر بصورت آنلاین و ۱۴ هزار کاربر بصورت آقلاین دانست و آن را موفقیت چشمگیر در عرصه هنرهای نمایشی ارزیابی کرد.
صفوی که خود تجربه تهیه کنندگی آثار هنری را دارد این استقبال را کم نظیر خواند و با تاکید بر اینکه چنانچه فرصت بیشتری برای اطلاعرسانی این ویژه برنامه وجود داشت، قطعا مخاطبان بیشتری به تماشای آن مینشستند، اضافه کرد: استقبالی که از این برنامه شد با توجه به اینکه نخستین تجربه ما در زمنیه پخش آنلاین یک برنامه در حوزه تئاتر در اپلیکیشن روبیکا بود، برای خود ما نیز جالب یود چراکه اطلاع رسانی زیادی برای این برنامه صورت نگرفته بود.
ویژهبرنامه «رسول مهربانی» به سنت هرساله روز گذشته با حضور علاقهمندان و با رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی تحت شرایط متاثر از شیوع ویروس کرونا و همزمان به صورت آنلاین برا مخاطبان از طریق اپلیکیشن روبیکا پخش شد.
گفتنی است در ویژهبرنامه رسول مهربانی که همزمان با جشن میلاد پیامبر (ص) و امام جعفرصادق (ع) و روز «اخلاق و مهرورزی» از ساعت ۱۶ تا اذان مغرب در محوطه مجموعه تئاترشهر برگزار شد، مرشد ابولفضل ورمزیار، مرشدمحمدجواد خرمی، مرشدناصر کریمینیک و مجید رحمتی برای علاقهمندان پردهخوانی، نقالی و بحر طویلخوانی کردند.
آثار داستان نویسی که عاشق خیام بود بررسی میشود
این برنامه از هزارتوی داستان به داستانهای هکتور هیو مونرو که تحت تاثیر اشعار خیام نام مستعار ساقی را بر خود نهاد، سفر کرده و دو داستان از این نویسنده را مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد داد.
با وجودی که دوران فعالیت ادبی «هکتور هیو مونرو» بسیار کوتاه بود و آثاری که از او به جا مانده زیاد نیست، اما به جرات میتوان او را در ردیف بزرگترین طنزنویسان انگلیسی به شمار آورد. منتقدان ادبی، ساقی را در ردیف اُهنری و موپاسان میدانند.
بر اساس این خبر، دو داستان مطرح این نویسنده یعنی پنجره باز و قصه گو در این برنامه روایت خواهد شد. بهناز بستاندوست راوی داستانها خواهد بود و در بخش کارشناسی کیهان بهمنی در برنامه حضور خواهند داشت. گویندگی زندگی نامه بر عهده رضا عمرانی بوده و تهیه کننده برنامه ژاله محمدعلی است.
«هزار توی داستان» جمعهها ساعت ۲۱:۰۰ به روی آنتن رادیو نمایش میرود.