کاهش ۱۲ درصدی آلایندههای موتورخانهها
- ایرنا نوشت: "پریچهر قزلباش" درخصوص آلایندههای منتشر شده از موتورخانهها گفت: انجام بازرسی و آزمون دورهای موتورخانههای گرمایش مرکزی، منجر به کاهش ۱۲ درصدی آلایندههای منتشر شده از موتورخانهها در سطح کشور شده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیارهای مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد ایران بیان داشت: این برنامه با هدف کاهش تولید آلایندههای زیست محیطی، کاهش مصرف سوخت و همچنین افزایش کارایی سیستم موتورخانهها در ساختمانهای دولتی، انجام شده است.
وی افزود: با توجه به مباحث مربوط به مسائل زیست محیطی ناشی از فعالیتهای صنعتی، عمرانی و توسعهای که به طور اجتناب ناپذیری به آلودگی و تخریب محیط زیست توسط انسانها میانجامد و مصرف بی رویه انرژی سوختهای فسیلی که همه منجر به افزایش انتشار گازهای گلخانهای و تاثیرات مخرب آن بر روی کره زمین و ساکنان آن میشود، شعار امسال سازمان جهانی استاندارد، "حفاظت از زمین با استانداردها" انتخاب شده است.
به گفته این مقام مسوول، سازمان بین المللی استاندارد (ISO) فعالیت گسترده تری به منظور تدوین استانداردهای مختلف در این راستا از جمله مدیریت زیست محیطی را مد نظر قرار داد و مجموعهای از استانداردها به این منظور تدوین شد.
وی گفت: سازمان ملی استاندارد ایران نیز استانداردهای مذکور را ملـی و اجرایی کرد کـه در حال حاضر سازمانها و کارخانجات نظیر پالایشگاه ها، نیروگاه ها، صنایع دارویی، کارخانجات سیمان و ... موفق به اخذ گواهینامههای مربوط از سازمان ملی استاندارد شده اند.
قزلباش خاطرنشان کرد: سازمان ملی استاندارد ایران با رویکرد نوین توسعه استانداردسازی، با تدوین استانداردهای ملی در زمینههای مختلف محیط زیستی همچون استانداردهای مدیریت زیست محیطی، مدیریت انرژی، مدیریت پسماندها، اندازه گیری و کنترل گازهای گلخانه ای، کیفیت آب، هوا و خاک و غیره، بستر مناسبی برای همزبانی و درک مفاهیم محیط زیستی و استفاده از روشهای اجرایی و کنترل فرآیندی برای گسترش رویکردهای ایمنی، بهداشتی، کیفی و زیست محیطی بین دستگاههای مختلف را فراهم کرده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیارهای مصرف انرژی سازمان ملی استاندارد ادامه داد: این سازمان، با توجه به وظایف و ماموریتهای سازمانی و نیز تکالیف قانونی براساس تعدادی از مواد قانون اصلاح الگوی مصرف، اقتصاد مقاومتی، توسعه استانداردسازی و سایر قوانین مربوط به حفاظت محیط زیست، با وزارتخانههای نفت و نیرو در امر تدوین استانداردهای تعیین معیار مصرف انرژی در زمینه تجهیزات و فرآیندها و سامانههای انرژیبر با رویکرد به سمت اقتصاد کم کربن مشارکت کرده است.
وی اضافه کرد: حاصل این فعالیت تدوین ۱۹ استاندارد تـعیین مـعیار مصرف انرژی و دستـورالعمل برچسب انرژی تجهیزات انرژی بر مانند انواع یخچال و فریزر، انواع کولر، انـواع بخاری گازسوز، موتورسیکلت، اتومبیل سواری و استانداردهای تعیین معیار مصرف انرژی فرآیندهای صنعتی تولید و سامانههای انرژی بر مانند صنایع سیـمان، فولاد، آجر، قند و شکر، صنایع پتروشیمی، پالایشگاه ها، نیروگاه ها، ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی و ... است.
قزلباش اظهار داشت: در راستای سیاستگذاریهای جهانی به منظور کاهش میزان تولید گاز CO ۲ در سطح دنیا، مقررات و محدودههای تعیین شده برای هر کشور در این رابـطه و همچـنین به مـنظور ایـجاد هماهنگی بـا استانداردهـای مـوجود اتحادیه اروپا (که استانداردهای ملی موجود در خصوص تایید نوع خودرو بر گرفته از آنهاست)، در تجدید نظر استانداردهای مربوط به تعیین حدود میزان مصرف سوخت خودروها، معیارهای جدید بر اساس میزان تولید گاز CO ۲ تدوین شد و برنامه ریزی برای دستیابی به معیارهای موجود اتحادیه اروپا در اجرای این استانداردها لحاظ شده است.