چه چیزی امنیت غذایی کشورها را تهدید می کند؟
- فارس به نقل از فائو نوشت: تغییرات آب و هوایی امروزه همه جا مطرح است و اغلب از تهدید آن به طبیعت، محیط زیست و امنیت غذایی مردم صحبت به میان میآید و شاید سوال این باشد که چطور گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی میتواند تهدیدی بر امنیت غذایی باشد.
تغییرات آب و هوایی از اقیانوس گرفته تا مزارع و حتی در داخل خانه بر غذایی که میخوریم تاثیر میگذارد و در وهله نخست سلامت غذای ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اضافه میکند: تغییرات آب و هوایی ابتدا به گرم شدن کره زمین منجر شده و از همان لحظه سلامت غذای انسانها را نشانه میگیرد، گرم شدن آب دریاها و اقیانوسها باعث میشود که مواد سمی دریایی در این مکانها رشد بیشتری یابد و غذاهای دریایی را ناسالم و سمی میسازد.
نکته دوم این است زمانی که کره زمین گرم میشود خاک کشاورزی تولید فلزات سنگین میکند که بسیار سمی هستند و اینها توسط گیاه جذب میشود و برای سلامتی بسیار زیان آور است.
در سالهای گذشته موارد زیادی بود که کشورها محصولات وارداتی که بیش از حد مجاز فلزات سنگین داشتند برگشت دادند.
نکته سوم اینکه با گرم شدن کره زمین تعداد آقات و بیماریها بیشتر میشود و آسیب پذیری گیاهان و محصولات زراعی و باغی به بیماریها و آفات بیشتر شده و زودتر به بیماریها قارچی مبتلا میشوند.
گرم شدن کره زمین بر سلامتی، معیشت، اقتصاد و تجارت خارجه کشورها تاثیر دارد همچنین بر زنجیره عرضه غذا و نیز سیستم رگولاتوری حوزه غذا تاثیر منفی دارد. راهکار این است که باید به سمت تولید محصولاتی برویم که سازگاری مقاومت بیشتری درباره این نوع تنشها و هوای گرم دارند.
سلامت غذای آینده جهانیان نیاز به رویکرد فعالانه در بخشهای سلامت، کشاورزی، تجارت و محیط زیست دارد امروز باید گامهای محکمی در راستای سلامت غذایی که میخوریم برداریم تا فردا بتوانیم معاش خود را تامین کنیم و زندگی بهتری داشته باشیم.