آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
«خط فرضی» برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره اسپانیا شد
فیلم سینمایی «خط فرضی» به کارگردانی فرنوش صمدی و تهیهکنندگی علی مصفا در سومین حضور جهانی خود توانست جایزه بهترین فیلم بخش میتینگ پوینت (ویژه فیلمهای اول و دوم کارگردان) شصت و پنجمین فستیوال فیلم وایادولید اسپانیا را دریافت کند.
هیات داوران با انتشار متن زیر خبر برنده شدن این فیلم را اعلام کرد:
«از آنجا که باور داریم سینما خاستگاهی است برای بهبود جهان و این فیلم با جسارت و در اعتراض به سلطه سنن پوسیده و نابرابری حقوق انسانها است، جایزه بهترین فیلم بلند میتینگ پوینت، برای خلق روایتی بی پرده، موثر و صریح، به فیلم «خط فرضی» به کارگردانی فرنوش صمدی اهدا می شود.»
صمدی پیش از این توانسته بود در ۲ سال متوالی ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نیز جایزه بهترین فیلم کوتاه را برای «سکوت» و «نگاه» از این فستیوال قدیمی اروپا دریافت کند.
سحر دولتشاهی، پژمان جمشیدی، حسن پورشیرازی، آزیتا حاجیان، امیررضا رنجبران، صدف عسگری، محمد حیدری و بازیگر خردسال آیلین جاهد بازیگران اصلی این فیلم هستند.
لیست عوامل اصلی «خط فرضی» عبارتند ازنویسنده و کارگردان: فرنوش صمدی، تهیه کننده: علی مصفا، سرمایه گذار: درسای شفیعی، مشاور کارگردان: مانی حقیقی، جانشین تهیه کننده و مجری طرح: ماهان حیدری، مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، تدوینگر: میثم مولایی، صداگذار: امیرحسین قاسمی، آهنگساز: پیمان یزدانیان، صدابردار: امیر نوبخت، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، طراح صحنه: سیامک کارینژاد، طراح لباس: سارا خالدی، مدیر تولید: جواد راهزانی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: چاوش هنرآموز، جانشین تولید: سعید مسرور، عکاس: حبیب مجیدی، منشی صحنه: غزل رشیدی، برنامه ریز بخش شمال: آرش نعیمیان، طراح جلوه های ویژه میدانی: آرش آقابیک، جلوه های ویژه بصری: بیتا اخلاقی، اصلاح رنگ و نور: فرهاد قدسی، مدیر رسانه: علی پاکزاد، مدیر تبلیغات مجازی: محمد حیدری.
حضور ۶ فیلم ایرانی در جشنواره «ایدفا»
فیلم مستند «نان مقدس» به کارگردانی زنده یاد رحیم ذبیحی و تهیهکنندگی تورج اصلانی، به بخش مسابقه سی و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند آمستردام «ایدفا» در کشور هلند راه پیدا کرد.
مستند «نان مقدس» Holy Bread که آخرین اثر رحیم ذبیحی است در نخستین حضور بینالمللی خود به نمایندگی از سینمای ایران در بخش رقابتی فیلمهای مستند نیمهبلند سی و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند آمستردام- ایدفا IDFA هلند به نمایش درمیآید.
تهیهکننده این فیلم تورج اصلانی کارگردان و مدیر فیلمبرداری تجربهگرای سینمای ایران است و پخش بینالمللی آن نیز برعهده شرکت تصویر گستر الهه پارسی» (الی ایمیج) به مدیریت الهه نوبخت است.
جشنواره ایدفا معتبرترین جشنواره مستند جهان به شمار میرود که امسال به ۲ شکل آنلاین و فیزیکی و با نمایش آثار مستندی از کارگردانان کشورهای مختلف جهان، در چندین بخش مختلف رقابتی و غیررقابتی از جمله بخش رقابتی اصلی «فیلمهای بلند»، بخش رقابتی «فیلمهای نیمهبلند»، بخش رقابتی «مستندهای دانشجویی»، بخش رقابتی «کودکان و مستند»، بخش غیررقابتی Luminous، بخش غیررقابتی Frontlight، طی روزهای ۲۶ آبان تا ۱۶ آذرماه ۹۹ برابر با ۱۶ نوامبر تا ۶ دسامبر ۲۰۲۰ در شهر آمستردام هلند برگزار میشود.
رحیم ذبیحی متولد ۱۳۵۰ بانه در استان کردستان ایران و دانشآموخته انجمن سینمای جوان مهاباد به مدت ۲۰ سال در حوزه هنرهای نمایشی به عنوان کارگردان و نمایشنامهنویس، فعالیت کرد و در سال ١٣٨١ اولین فیلم کوتاه خود به نام «هاوار» را ساخت که در جشنوارههای داخلی و خارجی مورد توجه صاحب نظران و منتقدان سینمایی قرار گرفت و در ادامه، نویسندگی و کارگردانی فیلمهای کوتاه دیگری از جمله «ستلایت»، «گریز»، «پایان جنگ»، «استرس»، «مردی که به گردش رفت» و … را بر عهده داشت.
موضوعات فیلمهای ذبیحی بیشتر به خشونت علیه زنان و کودکان و قربانیان جنگ میپردازند. وی در بیش از ۵۰ رویداد سینمایی ملی و بینالمللی حضور داشته و جوایز متعددی را کسب کرده بود.
این فیلمساز فقید، شامگاه جمعه ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۹۷ در سن ۴۷ سالگی همراه با برادرش کیوان ذبیحی در جاده روستای «نیزه رود» از توابع شهرستان بانه در استان کردستان، در سانحه رانندگی درگذشت.
مستند «رادیوگرافی یک خانواده» به کارگردانی فیروزه خسروانی که محصول مشترک ایران، نروژ و سوئیس است نیز در بخش اصلی مستندهای بلند ایدفا ۲۰۲۰ پذیرفته شده است. این فیلم در بخش رقابتی «استفاده خلاقانه از آرشیو» هم حضور دارد.
پیش از این اعلام شده بود که مستند «شادگان» ساخته آکو سالمی در بخش فیلمهای کودک و نوجوان، «برف مینامد» به کارگردانی مرجان خسروی در بخش فیلمهای مستند دانشحویی، «الناز عزیز» ساخته مانیا اکبری و محصول مشترک ایران، انگلستان و کانادا در بخش غیررقابتی «فرانتلایت» و «هنر زندگی در خطر» ساخته مینا کشاورز و محصول ایران و آلمان نیز در بخش «بهترینهای جشنوارهها» این رویداد سینمایی پذیرفته شدهاند.
به این ترتیب، سینمای ایران با ۶ فیلم در معتبرترین جشنواره مستند دنیا حضور خواهد داشت.
این رویداد از ۲۶ آبان تا ۱۶ آذرماه ۹۹ در قالب اجرای فیزیکی و آنلاین، در شهر آمستردام پایتخت کشور هلند برگزار خواهد شد.
«ملوانان تنها به دریا نمیروند» از جشنواره کنیا جایزه گرفت
مستند «ملوانان تنها به دریا نمیروند» به کارگردانی اللهکرم رضائیزاده موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین مستند بلند جشنواره فیلمهای ورزشی کنیا شد.
فیلم مستند «ملوانان تنها به دریا نمیروند» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی اللهکرم رضائیزاده موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین مستند بلند جشنواره فیلمهای ورزشی کنیا شد.
سومین دوره جشنواره فیلمهای ورزشی کنیا از ۸ تا ۱۰ آبانماه ۹۹ در شهر نایروبی برگزار شد و فیلم مستند «ملوانان تنها به دریا نمیروند» ساخته اللهکرم رضائیزاده دیپلم افتخار بهترین فیلم بخش مستندهای بالای ۴۰ دقیقه را کسب کرد.
این جشنواره که از مهمترین جشنوارههای ورزشی دنیاست، امسال به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ به صورت آنلاین برگزار شد.
در بخش مسابقه جشنواره کنیا، مستند «جایی برای فرشتهها نیست» ساخته سام کلانتری هم شرکت داشت.
مستند «ملوانان تنها به دریا نمیروند» با اشاره به افتخارات تیم ملوان بندرانزلی در تاریخ فوتبال ایران، روایتگر دلبستگی و همدلی کمنظیر اهالی بندرانزلی به این تیم محبوب و ریشهدار است. پخش بینالمللی این فیلم برعهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
«بندر بند» به هنگکنگ میرود
فیلم «بندر بند» به کارگردانی منیژه حکمت و تهیهکنندگی مشترک منیژه حکمت و مهشید آهنگرانی فراهانی پس از نمایش در جشنوارههای تورنتو، زوریخ، میل ولی و بسفر در بخش «جوانیِ کوفته» در هفدهمین جشنواره فیلمهای آسیایی هنگ کنگ روی پرده میرود.
در این دوره از این رویداد سینمایی که از ۱۳ آبان تا ۲ آذر سال جاری برگزار میشود، ۵۳ فیلم از ۱۶ کشور آسیایی در ۱۱ بخش برگزیده شدهاند که سهم سینمای ایران جدا از «بندر بند»، «کشتارگاه» ساخته عباس امینی (به پخشکنندگی شرکت ایریماژ) در بخش شعفِ سینماگران نیز است.
پخش بینالمللی این فیلم با شرکت ایریماژ است.
عوامل این فیلم عبارتند از نویسندگان فیلمنامه: منیژه حکمت و مصطفی زندی، کارگردان هنری: فرهاد فزونی، مدیر فیلمبرداری: سجاد آورند، تدوین: نوید توحیدی، موسیقی متن: فرشاد فزونی، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی، طراح صحنه و گرافیک: فرهاد فزونی، طراح لباس: ندا نصر، صدابردار: محمد حسین کاوه، مدیرتولید: جعفر عروجی، جانشین تولید: داریوش حکمت، پشتیبانی تولید: افروز شادکی، محصول بامداد فیلم و کپ فیلم، بازیگران: رضا کولغانی، امیرحسین طاهری، مهلا موسوی.
اختصاص عواید فروش فیلم کوتاه «شیلنگ» به دانشآموزان نیازمند
فیلم کوتاه «شیلنگ» به کارگردانی منصور فروزش و با بازی سیروس همتی و کسری جورابلو و با مشارکت بیش از ۲۰ دانش آموز، محصول سال ۱۳۹۴ است که این روزها در سایت سینمامارکت نمایش آنلاین دارد.
قرار است تمامی عواید فروش این فیلم کوتاه صرف خرید تلفن هوشمند برای یک یا چند دانشآموز بشود.
در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: «شیلنگ» روایتگر داستان آقای نوبری، معلم دبستان است که از امروز تصمیم گرفته است، روش آموزشی جدیدی را در پیش بگیرد.
از دیگر عوامل این فیلم کوتاه ۱۵ دقیقه ای می توان به علی کاظمی مدیر فیلمبرداری، حمید نجفی راد تدوینگر، جواد غلامرضایی طراحی و ترکیب صدا و سینا سعیدی آهنگساز اشاره کرد.
فیلم کوتاه «شیلنگ» تاکنون در بیش از ۴۰ جشنواره داخلی و خارجی نمایش داده شده است.