صندوقهای پستی کابوس را برای ترامپ پست میکنند؟
طبق نظر سنجیهای صورت گرفته مشارکت گسترده مردم آمریکا در رای گیری پستی نسبت به رای گیری حضوری شدت گرفته است. این در حالی است که گفته میشود آرای پستی به نفع «بایدن» است و «ترامپ» نگران این مساله است.
_ روزنامه جام جم نوشت: نتایج نظرسنجیهای غیررسمی درباره پیش افتادن بایدن در رایگیری پستی باعث شده ترامپ تمام تلاش خود را برای ابطال این آرا به کار گیرد
کابوس صندوقهای پستی
رییسجمهور ایالاتمتحده آمریکا نسبت به مشارکت گسترده شهروندان این کشور در رأیگیری پستی انتخابات ریاستجمهوری این کشور بهشدت نگران است. بیشتر تحلیلگران اعلام کردهاند این افزایش مشارکت، قطعا به سود جمهوریخواهان نخواهد بود. نظرسنجیهای غیررسمی صورت گرفته نشان میدهد بیشتر آرای پستی به سود جو بایدن، نامزد حزب دموکرات به گردش درمیآید و در مقابل، اکثر آرای حضوری به سبد ترامپ واریز میشود.
افزایش نسبت آرای پستی به آرای حضوری در انتخابات آمریکا، خبر خوبی برای رییسجمهور جنجالی این کشور محسوب نمیشود. میانگین نظرسنجیها در ایالات مختلف آمریکا نشان میدهد در رأیگیریهای پستی، اختلاف میان بایدن و ترامپ حدود ۲۰ درصد (به سود نامزد حزب دموکرات) و در رأیگیریهای حضوری که نقطه اوج آن سوم نوامبر (۱۳ آبان) خواهد بود، ۱۵ درصد (به سود جمهوریخواهان) خواهد بود.
ازاینرو ترامپ سعی دارد طی دو روز باقیمانده تا انتخابات از یکسو مانع حضور گستردهتر شهروندان آمریکایی در رأیگیریهای پستی شود و در مقابل زمینه را برای ابطال آرای پستی در برخی ایالات حساس صورت دهد. تازهترین اقدامی که ترامپ صورت داده است، مربوط به ایالت کوچک، اما تعیینکننده مینه سوتا میشود.
مانور حقوقی ترامپ در مینه سوتا
اخیرا دادگاه فدرال ایالت مینهسوتا، برنامه این ایالت تحت کنترل دموکراتها را برای دریافت آرای پستی پس از روز انتخابات غیرقانونی اعلام کرد. این اقدام قضایی در راستای تأمین منافع ترامپ و جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر صورت گرفته است. به نوشته رویترز، دادگاه تجدیدنظری که به این منظور تشکیل شد، اعلام کرد: «هیچ نوع همهگیری بیماری نمیتواند در قانون اساسی مستثنا ایجاد کند.»
این حکم یک روز پساز آن صادر شد که دیوان عالی آمریکا تمدید مهلت دریافت رأی در دو ایالت کارولینای شمالی و پنسیلوانیا را تایید کرد.
امی کلوباچار، سناتور دموکرات ایالت مینهسوتا در واکنش به این رأی گفت: «در میانه همهگیری جهانی [ویروس کرونا]، حزب جمهوریخواه هرکاری میکند تا رأیدادن را برای شما سختتر کند.»
چرا رأی ایالت مینه سوتا برای ترامپ اهمیت دارد؟
رأیدهندگان در ایالت مینهسوتا از سال ۱۹۷۲ تاکنون به هیچ نامزد جمهوریخواهی رأی ندادهاند. بر اساس جدیدترین نظرسنجیها دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا در حال حاضر ۵ درصد از جو بایدن، رقیب دموکراتش در این ایالت عقب است، اما این بار رأی ایالت مینه سوتا برای ترامپ اهمیت ویژهای پیداکرده است. این ایالت فقط ۱۰ رأی الکترال دارد، اما اگر ترامپ بتواند در این ایالت پیروز شود در آن صورت حتی بایدن در صورت پیروزی در سه ایالت کلیدی پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین نمیتواند به ۲۷۰ رأی الکترال موردنیاز برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ دست پیدا کند.
در این صورت، بایدن ناچار خواهد شد در یکی از ایالات فلوریدا، اوهایو، کارولینای شمالی یا جورجیا نیز بر رقیب جمهوریخواه خود پیروز شود. منابع خبری تأکید کردهاند ترامپ برای پیروزی در این ایالت از نیروهای بازنشسته پلیس درخواست کرده بهعنوان ناظر در مراکز رأیگیری این ایالت حضور پیدا کنند. نیروهای پلیس در ایالت مینه سوتا و بسیاری از ایالات دیگر ازجمله طرفداران رییسجمهور آمریکا محسوب میشوند. طی هفتههای گذشته ترامپ با تشکیک در نحوه برگزاری انتخابات آمریکا نگرانیهایی را در زمینه احتمال وقوع ناآرامی بعد از اعلام نتایج انتخابات به وجود آورده است.
مخالفت ذاتی ترامپ با آرای پستی
رییسجمهوری آمریکا همواره مخالفت خود را با رأیگیری پستی اعلام و مدعی شده است در این نوع رأیگیری امکان تقلب گسترده وجود دارد. انتخابات آمریکا در ۱۳ آبان به پایان میرسد. تعداد واجدان شرایط برای حضور در پای صندوقهای رأی در سراسر آمریکا، ۲۳۹ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۱۸۲ نفر اعلامشده که اگر فقط شرایط سنی بالای ۱۸ سال در نظر گرفته شود، این رقم به ۲۵۷ میلیون و ۶۰۵ هزار و ۸۸ نفر میرسد.
اما سوال اصلی این است که دامنه اختیارات رییس جمهوری آمریکا برای ابطال آرای پستی تا چه اندازهای گسترده است؟ واقعیت این است که در صورت شکست ترامپ در بیشتر ایالات کلیدی، دیگر تلاش وی برای ابطال آرای پستی راه بهجایی نخواهد برد، اما درصورتیکه آرای انتخابات در ایالات حساس و تعیینکننده به یکدیگر نزدیک باشد (مانند سال ۲۰۱۶ که در برخی ایالات این اختلافات کمتر از یک درصد بود)، وی میتواند روی حمایت دیوان عالی آمریکا درخصوص ابطال آرای پستی حساب ویژهای باز کند. گرچه عواقب و تبعات این اقدام سیاسی دیوان عالی آمریکا میتواند بروز بحرانهای داخلی و شورش در آمریکا باشد، اما نباید فراموش کرد شش قاضی از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا حضور خود را در این مجموعه بهظاهر حقوقی، مدیون حمایتهای ترامپ دانسته و در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو نیز به وی رأی خواهند داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *