سردار جلالی:کارکردهای کشور را زیر فشار حفظ کردیم
- سردار سرتیپ پاسدار «غلامرضا جلالی» با حضور در برنامه نگاه یک به تشریح ماموریتهای سازمان پدافند غیر عامل، روشهای شناسایی، کاهش تهدیدات و مصون سازی زیر ساختها در برابر تهدیدات پرداخت.
وی در تشریح دلایل انتخاب شعار «مقاومت فعال، تاب آوری حیرت انگیز و ایران قوی» به مناسبت هفته پدافند غیر عامل برای سال جاری گفت: تلاش کردیم این شعار برگرفته از راهبردهایی که مقام معظم رهبری تعیین فرمودند باشد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه دشمن استراتژی تهاجم به کشور را در قالبهای مختلف طراحی کرده است، ادامه داد: آنها از یک سو مذاکره را نشان میدهند و از سوی دیگر استراتژی فشار همه جانبه علیه کشور را فعال کرده اند که بر اساس این گفتمان چند راهبرد در کشور مطرح شد؛ یک راهبرد تعامل و گفتوگو بود که یک بار آن را در برجام تجربه کردیم و از آن نتیجهای نگرفتیم.
سردار جلالی افزود: راهبرد دیگر این بود که مقابله نکنیم که به معنای تسلیم بود و راهبرد سوم، رویکرد دفاع و مقاومت بود که رهبری از میان این سه راهبرد، رویکرد دفاع از نوع فعال را پذیرفتند؛ در دفاع فعال اگر لازم باشد اقداماتی متناسب با شرایط انتخاب خواهد شد.
وی با بیان اینکه سطح فشاری که به کشور ما آمده در دنیا بی نظیر است گفت: اگر این فشارها به هر کشور دیگری میآمد شاید ارکان از هم میپاشید و نظم امور اداره آن کشور به هم میخورد، اما کشور ما یک مقاومت و تاب آوری واقعا حیرت انگیزی در برابر فشار همه جانبه، فشارهای امنیتی و ویروس کرونا از خود نشان دادند.
کارکردهای کشور را زیر فشار حفظ کردیم
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، تابآوری را مقاومت انعطاف پذیر تعبیر کرد و گفت: توانستیم کارکردهای اصلی کشور را زیر فشار حفظ کردیم و بهترین تاب آوری را در نپذیرفتن فشار برای مذاکره، فشار بر محور مقاومت و استقلال در برابر دشمن و کرونا داشتیم؛ البته مشکل و آسیبهایی داشتیم، اما توانستیم استقامت پایدار داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تحقق بخشی دیگر از پیشنهادات نیز نیازمند قانون است بیان داشت: در این رابطه تلاشهایی در مجلس گذشته انجام شد که به عمر این مجلس نرسید و در مجلس فعلی، کمیسیون امنیت ملی متولی انجام این کار شده که یک طرح اولیه را آماده کرده که هم اکنون در مرحله تصویب است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ضمن گلایه از شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: در مجلس قبلی پیشنهاد عضویت رئیس سازمان پدافند غیر عامل را در شوراهای عالی کشور همچون شورای عالی شهرسازی، شورای عالی ترافیک، شورای آمایش ملی و شورای ملی عطف ارائه دادیم که کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز خود پیشنهاد عضویت رئیس این سازمان در شورای عالی فضای مجازی را به آن اضافه کرد و نهایتا در کمیسیون و در صحن مجلس به تصویب رسید، اما شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و عنوان کرد «عضویت رئیس این سازمان در شورای عالی فضای مجازی باید به تصویب رهبر برسد» که نهایتا موضوع به تائید رهبری رسید، اما به دلیلی که نمیدانم، دبیر شورای عالی فضای مجازی از دعوت بنده به جلسات این شورا استنکاف میکند که ما نیز موضوع را به کمیسیون اصل ۹۰ ارجاع دادیم تا آنها عدم اجرای مصوبه مجلس را پیگیری کنند.
سردار جلالی ضمن انتقاد از عدم حضور در ستاد مقابله با کرونا هم گفت: طرح جامع میکروبی کشور در سال ۷۸ در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که مسئولیت در این حوزه بر عهده نیروهای مسلح قرار گرفته شد و این طرح تا سال ۹۰ مسکوت ماند؛ سال ۸۶ پیشنهاداتی را به مجمع دادیم و در سال ۸۹ سیاستهای کلی پدافند غیر عامل توسط رهبری ابلاغ شد و یک بند از این سیاست ها، تدوین طرح جامع در برابر تهدیدات نامتعارف بود که بر مبنای آن طرح پدافند زیستی را در سال ۹۰ در کشور تهیه و نقشه راهی برای آن ترسیم کردیم و سپس در ساختار استانی، ترکیبی بین بخش نظامی، سیاسی و امنیتی را بهعنوان فرماندهی این ساختار تعریف کردیم و استانداران نیز به به عنوان فرماندهان قرارگاه دفاع بیولوژیک در نظر گرفته شدند و سپس شروع به آموزش و طرح ریزی در استانها کردیم و اولویت را استانهای مرزی که تهدید حوزه انسان و دام بیشتر است قرار دادیم و بر این اساس اولین مانور را در سیستان و بلوچستان و روی بیماری تب کریمه کنگو قرار دادیم.
وی افزود: از آنجا که تهدیدات زیستی بسیار ریز هستند پس از دو سال تلاش، نظام عملیاتی مرزبانی زیستی را با اشتراک همه دستگاهها تهیه کردیم و بر اساس آن وظایف همه دستگاهها در این رابطه تعیین تکلیف شد و در سال ۹۶ در فرودگاه امام خمینی (ره) تهدیدی را مربوط به بیماریهای تنفسی واگیر دار ترسیم و رزمایشی در این رابطه ترتیب دادیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ادامه داد: زمانی که ویروس کرونا در چین پیدا شد، در حوزه پیش بینی تک تک حوادث را رصد و طرحهای اولیهای برای کشور آماده کردیم و سپس به برگزاری جلسات با دستگاههای اجرایی اقدام کردیم و در مرحله پیشگیری هم به وزارت بهداشت، وزارت کشور و ستاد کل نیروهای مسلح پیشنهاد دادیم که قرارگاه پدافند زیستی کشور فعال شود که اولین جایی که اقدامات خود را شروع کرد، ستاد کل نیروهای مسلح بود (اوایل بهمن) و به سرعت اعتباری برای خط تولید تجهیزات حوزه دفاع اعتبار گذاشتند و وزارت کشور نیز مصوبات را به استانها ابلاغ کردند.
وی یادآور شد: حتی در درخواست کتبی به رئیس ستاد کل درخواست حداقل ذخیره ماسک و دستکش را خواستار شدیم، اما دوستان خیلی باور نداشتند و آن اقدامی که باید اتفاق میافتاد، علی رغم هشدارها صورت نگرفت و علی رغم اینکه هشت سال کامل روی این پرونده کار کرده بودیم در لیست اعضای ستاد ملی کرونا حذف شده بودیم و علی رغم پیگیریها جوابی دریافت نکردیم.
سردار جلالی با بیان اینکه در داستان کرونا بخش عمدهای از کشورها غافلگیر شدند گفت: با توجه به نبود واکسن، الگوی جهانی بهداشت، مشخصا فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی به معنی سبک زندگی بهداشتی است لذا در این مقطع بالاترین نقش را تنظیم مقررات و پیاده سازی آنها دارد منتها نباید بحث آموزش و اقناع مردم را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه به خیلی از تصمیمات ستاد مقابله با کرونا منتقد هستم گفت: تصمیمات این ستاد در مقطعی دیر هنگام و در جاهایی نیز ضعیف بود.
طرح جامع واکسن را در کشور طراحی کردیم
سردار جلالی همچنین با بیان اینکه قبل از حادثه کرونا نظام واکسن سازی کشور را بررسی کردیم و متوجه آن شدیم که بانک اطلاعاتی جامعی از ویروسها نداریم و آزمایشگاههای ما نیز ناقص هستند گفت: نظام واکسن سازی ما یک نظام سنتی و قدیمی است که به تناسب تحریمها به روز نشده است در حالیکه واکسن سازی به مثابه کارخانه مهمات سازی در یک جنگ بیولوژیک است لذا طرح جامع واکسن را در کشور آماده کردیم.
آمریکا ۲۰ مدل استراتژی جدید را علیه ما طراحی کرده است
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در بخش پایانی اظهاراتش با بیان اینکه آمریکا بیش از ۲۰ استراتژی جدید را در حوزههای مختلف بر علیه ما طراحی کرده است اظهار داشت: بر اساس این استراتژی از همه مولفههای قدرت به صورت هوشمندانه استفاده میشود که به آن جنگ ترکیبی میگوییم.
وی با اشاره به آشوبهای سال گذشته گفت: در این مقطع شش مولفه با هم ترکیب شد که یک مولفه آن سازماندهی مردم در فضای سایبر بود که توجه به این موضوع، اهمیت ایجاد شبکههای اجتماعی بومی را روشن میسازد چرا که با توجه به کسب و کاری که در فضای شبکههای خارجی در داخل کشور راه اندازی شده به مثابه گروگان دشمن عمل میکند.
سردار جلالی در تشریح اقدامات این سازمان در ممانعت از ایجاد تاسیات پر خطر در مراکز جمعیتی کشور نیز بیان داشت: در این رابطه طرحی تحت عنوان پدافند شهری تهیه و ۴۰ برنامه راهبردی را در آن هدف گذاری کردیم که خروج مناطق پرخطر از مراکز جمعیتی یکی از این برنامه هاست و در حال تدوین طرحی با هماهنگی مجلس شورای اسلامی هستیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در خصوص انتخابات آمریکا هم گفت: استراتژی آمریکا با تغییر حزب حاکم تغییر نمیکند البته ممکن است تاکتیکها تغییراتی داشته باشند لذا وقتی مناظرههای دو نامزد انتخابات آمریکا را میبینیم متوجه آن میشویم که هر دو در خصومت با جمهوری اسلامی ایران مسابقه گذاشتند و تنها چیزی که میتواند در دشمن تغییر ایجاد کند راهبردها و ارتقاء تابآوری ماست.