طرز تهیه کیک شربتی
کیک شربتی یکی از انواع کیکها خوشمزه و پرطرفدار است که با روشهای متنوعی تهیه میشود. آموزش این کیک ساده، اما خوشمزه را در ادامه بخوانید.
خبرگزاری میزان -
_ مجله افق کوروش نوشت: کیک شربتی از آن کیکهای ساده و خوشمزه با بافتی نرم و لذیذ است که کمتر کسی دست رد به سینه آن میزند. علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همهی شهرها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم.
مواد لازم برای مایه کیک
آرد سفید: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
ماست شیرین: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۴ عدد
هل: ¼ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
پودر پسته و نارگیل برای تزیین کیک: به مقدار دلخواه
مواد لازم برای شربت کیک
آب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
گلاب: ¼ لیوان فرانسوی دستهدار
زعفران پودر شده: ۱ قاشق چایخوری
هل: ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: برای درست کردن این کیک ساده ابتدا فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. روغن (جامد یا مایع فرقی ندارد) و شکر را در میکسر یا غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس یکی یکی تخم مرغها را به این ترکیب اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود، چون این هم زدن و یکدستی روی کیفیت کیک تاثیر زیادی میگذارد. این نکته را به خاطر بسپارید، هر تخم مرغ را که اضافه میکنید ۲ یا سه دقیقه بزنید و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. تخم مرغها باید حسابی کف کنند. این کفها خلاهای هوایی هستند که باعث پف خوب کیک میشوند.
هل پودر شده را هم اضافه کنید و هم بزنید. سپس ماست را اضافه کنید و باز هم خوب هم بزنید تا مایه یکدست و لطیف شود. یادتان باشد ماست شما حتما باید شیرین باشد، چون در غیر این صورت کیک به اصطلاح میبرد و پودر میشود.
مرحله دوم: آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و سپس به مایه تخم مرغی که درست کرده بودید اضافه کنید. در این مرحله نباید زیاد مایه کیک را هم بزنید، چون در نهایت بافت کیک خشک میشود. با اینهمه باید مایه کیک به گونهای باشد که گوله آرد در آن باقی نماند.
مرحله سوم: در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید و آن را هم مقداری چرب کنید. مواد را در قالب کیک بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. این مدت زمان به دما و قدرت فر و نوع و کیفیت آرد شما بستگی دارد. شاید بیشتر از ۲۰ دقیقه برای پخت کیک زمان لازم باشد. بعد از ۲۰ دقیقه نوک خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد کیک شما آماده است و باید گریل را چند دقیقه روشن کنید تا روی کیک هم طلایی شود. اما اگر تمیز بیرون نیامد ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک بپزد.
مرحله چهارم: شربت کیک را آماده کنید. شربت کیک شربتی لازم نیست که خیلی غلیظ باشد. آب، شکر و زعفران را به مدت ده دقیقه روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس هل پودر شده را اضافه کنید و در مرحله آخر هم گلاب را اضافه کنید.
مرحله پنجم: وقتی که هم کیک و هم شربت کاملا سرد شدند (بسیار مهم است که هر دو کاملا سرد شوند) با یک چاقوی تیز کیک را برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید تا شربت کاملا به خورد کیک برود. سپس روی کیک را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید تا یک کیک شربتی نارگیلی خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا مغزدار و کیک شربتی شیرازی و قزوین هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که نیمی از مایه کیک را در قالب بریزید، مغزهای مورد نظر را روی مایه کیک بریزید و سپس بقیه مایه کیک را روی آن بریزید و در فر درست کنید.
طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا بدون فر
اگر فر ندارید کیک شربتی را بدون فر درست کنید. برای این کار کف قابلمه نسوز را چرب کنید و مواد را داخل قابلمه بریزید. روی آن دمکنی بگذارید و به مدت۴۰ دقیقه با شعله ملایم بپزید. تا دقیقه ۳۰ به هیچوجه درب قابلمه را باز نکنید، چون پف کیک میخواهد. سپس در دقیقه ۳۰ با خلال دندان کیفیت پخت کیک را چک کنید. اگر نپخته بود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک بپزد.
روش نگهداری کیک شربتی
برای نگهداری کیک شربتی و در مجموع تمام کیکهای بدون خامه و فوندانت، بعد از آنکه کیک خنک شد، برای نگهداری کیک در داخل یخچال (حداکثر سه روزه باید از یخچال خارج و مصرف شود)، کیک را در یک نایلون بگذارید و هواگیری کنید. سپس داخل یک ظرف در یخچال بگذارید. اگر نایلون به طور کامل هواگیری نشود، کیک خشک میشود و اگر داخل ظرف دربسته نباشد، بوی یخچال را به خودش میگیرد.
در صورتی که برای مدت طولانی مثلا یک ماه قصد نگهداری کیک در فریزر را دارید، پس از خنک شدن کیک، ان را داخل فویل آلومینیومی نازک بپیچید به طوری که هوا داخل آن نباشد. سپس داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید. کیک درون فریزر کاملا مستعد خرد شدن و شکسته شدن است؛ بنابراین مراقب باشید که به آن ضربه نخورد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *