جاسوسها، ایران را راستیآزمایی میکنند/ حمایت بازنشستهها از توافق
به گزارش به نقل از جام نیوز، مقامهای اطلاعاتی آمریکا اعلام کردهاند که از توانایی خود برای راستی آزمایی پایبندی ایران به تعهدات خود در توافق جامع هستهای اطمینان کافی دارند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی.آی.ای، اعلام کردهاند که میتوانند ادعاهای آن کشور درباره تعلیق فعالیتهای هستهای اش را، با درصد اطمینان زیادی، رد یا ثابت کنند.
با وجود این که برخی منتقدان توافق هستهای، به استناد «ارزیابیهای مخدوش» سی.آی.ای و مقامهای اطلاعاتی، از جمله «داوری غلط» درباره وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق، این ادعای سی.آی.ای را «بیپایه و اساس» میخوانند، مقامات این سازمان میگویند به امکانات و تواناییهای خود، در ردگیری فعالیتهای هستهای ایران اعتماد دارند.
دیوید کوهن
به نوشته سایت صدای آمزیکا، دیوید کوهن قائم مقام سازمان اطلاعاتی مرکزی آمریکا گفت بر پایه اطلاعات طبقه بندی شدهای که به کنگره آمریکا نیز ارائه شده است، ایران موظف است، حجم بیسابقهای از اطلاعات را درباره تمام جنبههای فعالیت هستهای خود در اختیار بازرسان قرار دهد و این کار امکان تولید سلاح اتمی از سوی ایران را بسیار ناچیز میکند.
دیوید آلبرایت از بازرسان سابق تسلیحاتی و رئیس مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی نیز گفت درباره ایران موضوع تفاوت دارد، زیرا سازمانهای اطلاعاتی پیشتر موفق به شناسایی سایتهای پنهانی و نیروگاههای اتمی آن کشور شدهاند و در سالهای اخیر نیز کسب اطلاعات درباره ایران بسیار بیشتر و بهتر شده است.
دیوید آلبرایت
از سوی دیگر گروهی از افسران بازنشسته ارتش آمریکا، ضمن حمایت از توافق اتمی با ایران، از کنگره آمریکا خواستهاند آن را تایید کند.
روز چهارشنبه ۲۱ مرداد ماه، ۳۶ ژنرال بازنشسته آمریکا، با انتشار یک نامه سرگشاده در روزنامه واشنگتنپست از توافق هستهای با ایران حمایت کردند و از کنگره خواستند که آن را به صورت فوری بررسی و تصویب کند. آنها تاکید کردند که توافق هستهای با ایران یکی از کارآمدترین ابزارهای پیشگیری از تولید و گسترش سلاح هستهای توسط ایران است.
جمهوری خواهان و برخی اعضای دمکرات کنگره آمریکا مخالف توافق هسته ای ایران و خواستار لغو آن هستند. کنگره باید ۶۰ روز پس از توافق، آن را بررسی کرده و درباره آن رای گیری کند.
احتمال دارد این رای گیری در میانه سپتامبر صورت بگیرد. این در حالیست که
رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است در صورتی که کنگره مصوبه ای در رد توافق
هسته ای داشته باشد آن را وتو خواهد کرد.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید
محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.