سرمایهگذاری ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در حوزه آب و برق
وزیر نیرو با اشاره به اینکه ۹۶ درصد مردم در سراسر دنیا به آب شرب دسترسی دارند، دسترسی به آب در شهرهای ایران را ۱۰۰ درصد اعلام کرد و گفت: تامین آب با کیفیت برای جمعیت ابر شهر تهران توفیقی بزرگی است و در هفت سال گذشته حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه آب و برق سرمایه گذاری شده است.
وی سهم بخش آب را ۱۱ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و با اشاره به سدهای مختلف به عنوان منابع آب سطحی در کشور، میزان مصرف آب استان تهران را یک میلیارد متر مکعب در سال عنوان کرد و افزود: ۷۵ درصد از این مقدار از آبهای سطحی و ۲۵ درصد از آبهای زیرزمینی تامین میشود؛ و با توجه به کیفیت بالاتر آبهای سطحی و احتمال نشست زمین در صورت استفاده از منابع زیرزمینی، سعی کردیم میزان مصرف آبهای زیرمینی را کاهش دهیم.
اردکانیان در ادامه با بیان اینکه تصفیه خانه بزرگ ششم در شمال غرب تهران و در بالاترین نقطه تهران قرار دارد تصریح کرد با راه اندازی این تصفیه خانه حدود ۳۰ درصد در مصرف برقی که برای پمپاژ آب از سایر مناطق انجام میشد، صرفه جویی میشود.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تونلهای دسترسی به آب این پروژه از سال ۹۱ اتمام شده بود و امروز آب اندازی میشود بیان کرد: ۳ سامانه آبرسانی دسترسی به آب را برای مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲ و شهر پرند را فراهم میکنند.
به گفته اردکانیان عملیات ساخت تصفیهخانه ششم از سال ۸۶ آغاز شده است و اعتبار آن از منابع و بودجههای عمومی تامین شده است.
وزیر نیرو در ادامه مراسم ظرفیت واحد دوم نیروگاه سیکل ترکیبی قشم را ۱۷۵ مگا بایت اعلام کرد و میزان اعتبار پروژههای افتتاح شده امروز را مبلغی بالغ بر سه هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
در ادامه این مراسم همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه ظرفیت نیروگاههای استان هرمزگان در مدت زمان فعالیت این دولت ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی قشم برای پیک سال ۱۴۰۱ وارد مدار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این نیروگاه ۵۱۰ مگاواتی شامل دو واحد گازی به ظرفیتهای ۱۷۵ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است تصریح کرد: واحد بخار این نیروگاه برای پیک سال ۱۴۰۱ به مدار خواهد آمد و این نیروگاه با سرمایهگذاری شرکت برق و انرژی غدیر و مشارکت گروه مپنا در حال ساخت است.
به گفته معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی کل سرمایهگذاری صورت گرفته برای این پروژه بیش از ۳۰۸ میلیون یورو خواهد بود و این نیروگاه قابلیت تولید هشت هزار مترمکعب آب شیرین در روز را دارد.
حائری ادامه داد: در زمان احداث این نیروگاه برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده و در دوران بهرهبرداری نیز ۱۰۰ نفر در نیروگاه مشغول به کار خواهند بود. با افتتاح واحد دوم گازی این نیروگاه ظرفیت منصوبه نیروگاهی در جزیره قشم به ۴۸۰ مگاوات، در استان هرمزگان به چهار هزار مگاوات و در کل کشور به ۸۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی میزان رشد ظرفیت نیروگاههای استان ۶۰ درصد و ظرفیت پستهای برق فشار قوی هرمزگان ۴۵ درصد اعلام کرد.
در این مراسم حمیدرضا جانباز مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با توضیح اینکه ۵۹ کیلومتر از رینگ آبرسانی تهران در سه سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبهخانه یافتآباد تا مخزن رضیآباد و سامانه آبرسانی شرق و شمال شرق اجرا شده است به اجرای خطوط انتقال آب با لولههایی در اقطار ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیمتر در این پروژه اشاره کرد و درباره سامانه آبرسانی غرب تهران گفت: این سامانه به طول هفت کیلومتر، آب تصفیهخانه ششم را به مناطق پنج، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲ و شهر جدید پرند میرساند.
به گفته جانباز سامانه شرقی رینگ تهران ۳۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب تصفیهشده از محل تصفیهخانه پنجم تهران به نواحی شمالشرق و شرق تهران و ۴۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب خام از محل سد لار به تصفیهخانه سوم و چهارم در شرایط اضطراری انتقال مییابد و بهرهبرداری از این طرح آب موجب میشود تا آب با کیفیت یکسان در اختیار مشترکان قرار گیرد و در خشکسالیهای احتمالی امکان انتقال آب وجود دارد.