صادرات محصولات دفاعی؛ ظرفیتی برای درآمدزایی اقتصادی

8:00 - 01 آبان 1399
کد خبر: ۶۶۷۳۷۱
دسته بندی: سیاست
کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که یک صنعت دفاعی بومی و متکی به قابلیت‌های فناورانه خودمان دارد، گفت: به طور قطع صادرات محصولات دفاعی از سوی ایران به کشور‌هایی که خواهان آن هستند می‌تواند درآمد نسبتاً خوبی را برای کشور به همراه داشته باشد.

محمد اسدی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص پایان تحریم تسلیحاتی ایران و امکان خرید و فروش تسلیحات با کشور‌های مختلف و ارزآوری از این طریق در شرایط فعلی کشور، اظهار داشت: یک نکته مهمی که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد آن است که اساس و زیر ساخت صنایع چه نظامی و چه غیر نظامی مشترک است و فقط کاربری‌های آن‌ها متفاوت است.

وی گفت: مهمترین شرکت‌های جهان از جمله ایرباس فرانسه، بوئینگ آمریکا، سوخوی روسیه و دیگر شرکت‌های مهم بین‌المللی عمدتاً هم محصولات نظامی و هم غیر نظامی دارند.

در درون صنعت دفاعی کشور ظرفیت قابل توجه و بسیار ارزشمندی نهفته است

این کارشناس مسائل راهبردی تصریح کرد: در درون صنعت دفاعی کشور ظرفیت قابل توجه و بسیار ارزشمندی نهفته است که به عنوان مثال شما زمانی که در یک صنعت دفاعی برای یک پهپاد یا یک جنگنده بر روی دوربین‌های خیلی حرفه‌ای آن‌ها کار می‌کنید سر ریز این صنعت دفاعی بر تمامی تصویربرداری‌های پزشکی و حوزه‌های دیگر تاثیر گذاشته و خروجی‌های خوبی را در آن‌ها شاهد هستیم.

اسدی بیان کرد: در واقع زمانی که شما می‌توانید دوربین‌های حرفه‌ای را در پهپاد‌ها نصب کنید، حتماً می‌توانید دستگاه لاپاراسکوپی را هم تولید کنید. بنابراین در نهان و دل صنعت دفاعی ایران چنین ظرفیت و پتانسیلی وجود دارد، اما آن طور که شایسته توجه بود به آن پرداخته نشده است.

این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه یکی از دلایل پرداخته نشدن به این موضوع، محدودیت‌ها و تحریم‌های اعمال شده تسلیحاتی علیه ما است، گفت: تحریم‌های تسلیحاتی درست است که به طور مشخص اقلام هفتگانه تسلیحات متعارف مطابق با تعریف سازمان ملل از جمله تانک نظامی، خودرو‌های زرهی، سامانه‌های موشکی و هلی‌کوپتر‌های جنگی شامل می‌شد، اما یک موضوع مهم آن بود که خود به خود روح این تحریم‌ها همکاری‌های بین‌المللی در حوزه دفاعی با کشور ما را تحت شعاع قرار داد.

اسدی اظهارداشت: در نهایت شاهد بودیم که این مانع از روز هجدهم اکتبر برداشته شد و در صورتی که صنعت دفاعی ما با اراده داخلی و از سوی نیرو‌های مسلح و دیگر دستگاه‌های مرتبط در بُعد غیرنظامی صنایع هم فعال شوند، می‌توانیم صادراتی خوب و ارزآوری بالایی را برای کشور شاهد باشیم.

وی بیان کرد: هرچند که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برداشته شد و خود این موضوع هم یک دستاورد مهم برای ما به حساب می‌آید، اما تحریم‌های یکجانبه آمریکا تحت عنوان «قانون کاتسا» در جای خودش باقی است، بنابراین نه باید توقع داشته باشیم که به یکباره همه محدودیت‌ها از سر راه ما برداشته شده باشد و نه آنقدر تنگ نظرانه نگاه کنیم که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است.

به طور قطع صادرات تسلیحات از سوی ایران به کشور‌هایی که خواهان آن هستند می‌تواند درآمد نسبتاً خوبی را برای کشور به همراه داشته باشد

این کارشناس مسائل راهبردی گفت: به طور قطع صادرات محصولات دفاعی از سوی ایران به کشور‌هایی که خواهان آن هستند می‌تواند درآمد نسبتاً خوبی را برای کشور به همراه داشته باشد.

اسدی گفت: جمهوری اسلامی ایران نسبت به همه رقبای منطقه‌ای خود از جمله عربستان، ترکیه، مصر و حتی رژیم صهیونیستی تنها کشوری است که یک صنعت دفاعی بومی و متکی به قابلیت‌های فناورانه خودمان دارد. بنابراین ما می‌توانیم از سرریز امکانات و تجهیزات صنعت دفاعی در حوزه‌های مختلف صنایع غیرنظامی، بهره برداری داشته باشیم.

این کارشناس مسائل راهبردی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این موضوع را فعال کنیم، هم مانع جدی بر سر راه تحقق اهداف تحریمی دشمن علیه کشور خواهد بود و میزان تاب آوری ما را در حوزه‌های مختلف افزایش خواهد داد و هم ارزآوری خوبی را از طریق صادرات کالا‌های تولید شده در صنایع مختلف برای کشور به همراه خود می‌آورد.

 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *