ضعف راهبردی در مدیریت بیماری ویروس کرونا

11:56 - 27 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۶۱۳۷
تعطیلات سه روزه پایان یافت و بار دیگر شاهد سفر‌های گسترده مردم بودیم.

- محمد صفری روزنامه نگار در یادداشتی ارسالی برای نوشت:  در شرایطی که بیماری کرونا همچنان جان ستان است و رو به افزایش، ملاحظه مردم هنوز به اندازه مطلوب نرسیده است و حتی برخی بی تفاوت‌تر از گذشته به خطر بیماری کرونا می‌نگرند. مسئولین نیز همچون مردم رفتار می‌کنند.

برای کنترل گسترش بیماری ویروس کرونا از هفته گذشته تصمیماتی گرفته شد و محدودیت‌هایی اعمال گشت، اما این محدودیت‌ها هم نتوانست باعث جلوگیری از سفر‌های تفریحی مردم به دیگر شهر‌های کشور به ویژه شهر‌های شمالی شود.

این که برخی از مردم در روز‌های عزاداری به مسافرت می‌روند خود مقوله دیگری است، اما در شرایطی که نه تنها ایران بلکه همه دنیا درگیر بیماری ویروس کرونا است و بسیاری از مردم نسبت به آن بی توجه هستند و جدی نمی‌گیرند، نیازمند تدابیری است تا آن‌ها را وادار به تمکین کند.

با وجودی که گفته شده بود محدودیت تردد بین پنج شهر کشور اعمال می‌شود و جاده چالوس برای تعمیرات تا روز یکشنبه یعنی امروز بسته است، اما اخبار از حجم سنگین ترافیک جاده‌ای حکایت داشت.

حتی جاده چالوس با وجودی که از سوی پلیس راهور بسته اعلام شده بوده، اما همین جاده شاهد تردد خودرو‌ها و ترافیک سنگین بود.

این که چگونه علیرغم اعلام بسته بودن جاده چالوس، در این راه ترافیک و تردد در این تعطیلات وجود داشت، مسئولین امر باید پاسخگو باشند.

آنچه اکنون مسلم است، این است که برای مهار گسترش ویروس کرونا باید تصمیمات سختگیرانه‌تری گرفته شود.
تهران از دیگر شهر‌های کشور اوضاع وخیم‌تری دارد، اما می‌بینیم محدودیت‌های اعمال شده نه تنها ضعیف است بلکه همین محدودیت‌ها اجرا نمی‌شود و بخش زیادی از مراکزی که باید تعطیل باشد، به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

رییس شورای شهر تهران محسن هاشمی پیشنهاد تعطیلی کامل شهر را به مدت دو هفته داده است.
شاید اجرای چنین تصمیمی ناشدنی باشد، اما می‌توان محدودیت‌هایی را اعمال و اجرا کرد که بتوان تا اندازه‌ای از گسترش ویروس جلوگیری کرد.

تهران اکنون با بیش از ۵ هزار بیمار کرونایی در وضعیت وخیم قرار دارد که این تعداد نشان از وخامت اوضاع در شهر تهران است که البته رو به افزایش است.

نادر توکلی معاون درمان ستاد ملی کرونای استان تهران در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه تهران با ۵ هزار و ۳۰۰ بیمار کرونایی وضعیت خوبی ندارد، گفت: «برای اعلام محدودیت‌های تردد، کمی دیر تصمیم گیری شد.»

ثبت مرگ ۱۵ هزار نفر در تهران بر اثر بیماری ویروس کرونا، زنگ خطری است که مدت‌ها است به صدا در آمده، اما مردم شهر و دولتمردان صدای آن را نشنیده‌اند.

ستاد ملی مبارزه با کرونا هر گونه ملاحظه‌ای داشته باشد، نباید در تصمیم گیری‌های خود کوتاهی کند و دیر هنگام تصمیم بگیرد.

پروسه تصمیم گیری ستاد ملی مبارزه با کرونا تا تصمیم سازی آن، طولانی است به همین خاطر در زمان بحران تأثیر تصمیمات گرفته شده نیز دیده نمی‌شود یا کمترین تأثیر را دارد.

زمانی که ستاد تصمیم گرفت استفاده از ماسک اجباری شود تا آغاز اجرای آن ۱۰ روز طول کشید، در حالی که در این ۱۰ روز تهران و دیگر شهر‌های کشور اوضاع وخیمی داشتند.

هنوز هم ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایط حاکم تصمیمی برای دور کاری یا کاهش ساعت کاری ادارات، سازمان‌ها و دیگر کسب و کار‌ها نگرفته است.

اخبار و گزارش‌های منتشر شده از جاده‌ها و آزاد راه‌های تهران حکایت از حجم سنگین ورودی به شهر داشت.
این خودرو‌ها با وجود اعمال محدودیت تردد از تهران، چگونه از شهر خارج شده‌اند که اکنون در وردی‌ها بار ترافیکی ایجاد شده است؟

در یک جنگ ویروسی نمی‌توان با آن با خواهش و تمنا مقابله کرد، به نظر می‌رسد که در راه مبارزه با این ویروس در کشور یک راهبرد مشخصی تعبیه نشده است.

شاید اگر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مدیریت بحران به ارتش و سپاه و در واقع ستاد کل نیرو‌های مسلح سپرده شده بود، نتیجه بهتری به دست می‌آمد.

ارتش و سپاه به خاطر داشتن ویژگی‌های خاص، امکانات، استراتژی و انگیزه لازم برای صیانت از کشور، مردم و انقلاب، بهتر می‌توانستند این بحران را مدیریت کنند و دولت نیز به کار‌های جاری و وظایف خود می‌پرداخت.

در هر صورت اوضاع کشور از نظر شیوع بیماری کرونا بحرانی است و نیازمند اتخاذ تصمیمات قاطع‌تر و اجرای قاطعانه آن تصمیمات است.


برچسب ها: کرونا کووید 19

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *