۲۳ بار تغییر چهره کرونا در ایران

8:51 - 27 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۶۰۱۳
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: ویروس کرونا در ایران ۲۳ بار جهش پیدا کرده که ۴ نوع از این جهش‌ها خاص ایران بوده است.

- ایسنا نوشت: محمدعلی ملبوبی در خصوص جهش‌های ویروس کرونا اظهار کرد: ما برای آنکه جهش‌های این ویروس را شناسایی کنیم، یک ژنوم آن را مرجع قرار می‌دهیم و همه ویروس‌های نوپدید از این ویروس را با ژنوم مرجع مقایسه می‌کنیم.

معاون فناوری پژوهشگاه زیست فناوری با بیان اینکه در ایران حدود ۲۳ جهش ژنوم این ویروس را مشاهده و گزارش کردیم، اظهار کرد: این جهش‌های ژنومی که ما مشاهده کردیم، با سایر کشور‌ها مشابه است به غیر از ۴ مورد از این جهش‌ها که خاص ایران است.

ملبوبی اضافه کرد: بر این اساس ما از بیماران مختلف ویروس را جداسازی و آن را توالی یابی می‎کنیم و داده‌های به دست آمده در پایگاه داده‌ها جمع‌آوری خواهد شد.

اثرات جهش ویروس

وی با تاکید بر اینکه معمولا جهش ویروس اثری ندارد، یادآور شد: در صورتی که تغییر ایجادشده موجب شود که مزیتی برای بقا در جمعیت پیدا کند، ما به این مرحله نرسیده‌ایم و در فاز شناسایی جهش‌ها و قرار دادن آن در اختیار پژوهشگران هستیم تا آن‌ها در تحقیقات خود از این داده‌ها استفاده کنند.

ملبوبی در پاسخ به این سوال که اینکه جهش ژنوم این ویروس خاص ایران باشد، معنای خاصی دارد یا خیر، توضیح داد: فرض ما بر این است که جهش‌ها به صورت تصادفی رخ می‌دهند و این تنها یک پیش فرض است، ولی بر این اساس آنالیز‌ها را انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: اینکه برخی از جهش‌ها خاص ایران است، به این معنا خواهد بود که ۴ نمونه ویروسی داریم که در سایر کشور‌ها موجود نیست، همانطور که در اروپا نیز واریانتی از این ویروس است که بسیار شیوع یافته و غالب شده و حتی میزان شیوع آن ۹ برابر بیشتر از جهش‌های قبلی است.

ضرورت توجه به پروتکل‌های بهداشتی کرونایی

معاون فناوری پژوهشگاه زیست فناوری تاکید کرد: برای آنکه ما بتوانیم این ویروس را مدیریت کنیم، باید روش‌هایی را اتخاذ کنیم که جهش‌ها خیلی در جمعیت تجمیع پیدا نکنند و این تنها راهکار است و باید میزبان‌ها را از هم جدا نگه داریم.

وی با بیان اینکه جداسازی میزبان‌ها بسیار ساده و از طریق زدن ماسک امکان‌پذیر خواهد بود، ادامه داد: از این طریق جهشی که در بدن یک فرد ایجاد می‌شود، وارد سایر میزبان‌ها نخواهد شد، در غیر این صورت جهش بیشتری به این ویروس اضافه خواهد شد که ما به آن «تجمیع جهش‌ها» می‌گوییم.

ملبوبی در این باره تاکید کرد: جهش‌ها به طور معمول خطرناک نیستند و بیشتر اوقات بی اثر هستند، ولی زمانی که تجمیع می‌یابند، می‌توانند در تغییر رفتار ویروس کرونا اثرگذار باشند، ضمن آنکه اختلاط جهش‌ها با یکدیگر اقدامات درمانی و ساخت واکسن را دشوارتر می‌کند.

وی افزود: با توجه به این واقعیت مردم ما می‌توانند با انگیزه بیشتری از ماسک استفاده کنند، ضمن آنکه زمینه مناسبی فراهم می‌شود که بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *