ارسال سوخت به ونزوئلا؛ نشان عدم تحریم پذیری فرآروده آوری نفتی
کارشناس حوزه اقتصاد گفت: فرآوردههای نفتی در شرایط فعلی گزینه مناسبی برای تامین کسری بودجه دولت ناشی از عدم فروش نفت است و تجربه ارسال سوخت به ونزوئلا نشان از عدم تحریم پذیری فرآروده آوری نفتی ایران است.
رضا مقیمی در گفتوگو با میزان، با اشاره به آخرین وضعیت بازار نفت در هفته گذشته اظهار کرد: نوسانات قیمت نفت در هفتههای گذشته نشان از عدم ثبیت قیمتها دارد به گونهای که با افزایش تولید نفت در خلیج مکزیک شاهد کاهش قیمت به زیر ۴۰ دلار در هفتههای اخیر بودیم.
این کارشناس اقتصاد انرژی بیان کرد: ابتدای هفته گذشته شاهد قیمت نفت بین ۴۱ تا ۴۳ دلار بودیم و با کاهش ۳ دلاری قیمتها به ۳۹ تا ۴۰ دلار رسید، در این میان کشور لیبی با افزایش تولید غیر منظم نقش مهمی در کاهش قیمت نفت دارد.
وی افزود: برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عراق و لیبی به دلیل کسری بودجه و مشکلات داخلی با افزایش میزان تولید به دنبال تامین کسری بودجه هستند که این تصمیم بازار نفتی را با التهابات فراوانی مواجه خواهد کرد.
مقیمی بیان کرد: بازار نفت این روزها با مازاد عرضه تولید مواجه هستند، اما باید اذعان کرد در مواقعی نیز مشکلاتی مانند آسیب به میادین نفتی، تولیدکنندگان را مجبور به افزایش تولید میکند که این شرایط مازاد تولید نفتی در بازار را تشدید خواهد کرد.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: تحریمهای بین الملی و کاهش قیمتها شرایط را برای حضور ایران در بازار خاکستری را سخت کرده در شرایط فعلی بسیاری از کشورهای برای فروش نفت مجبور به تخفیف به خریداران شده اند و این موضوع شرایط را برای صادرات نفت ایران بسیار دشوار کرده است.
وی افزود: در شرایط فعلی باید تمرکز خود را بر صادرات فرآوردههای نفتی مانند بنزین جلب کرد، بسیاری از کشورهای منطقه و همچنین ونزوئلا از خرید بنزین ایرانی استقبال خواهند کرد و بازار مناسبی در این خصوص شکل گرفته است.
مقیمی عنوان کرد: فرآوردههای نفتی در شرایط فعلی گزینه مناسبی برای تامین کسری بودجه دولت ناشی از عدم فروش نفت است و تجربه ارسال سوخت به ونزوئلا نشان از عدم تحریم پذیری فراروده آوری نفتی ایران است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *