غول سینماداری جهان در لبه پرتگاه
- ایرنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ورایتی نوشت: ایامسی/AMC، غول سینماداری جهان، دیروز سهشنبه (۲۲ مهر) هشدار داد اگر تماشاگران در تعداد بالا به سینماها برنگردند، این گروه سینمایی تا پایان سال جاری میلادی یا اوایل سال ۲۰۲۱ ورشکست میشود.
به گفته گروه ایامسی، حضور تماشاگران در ۴۹۴ سینما از ۵۹۸ سینمای این مجموعه در آمریکا که در هفتههای اخیر پس از ماهها تعطیلی دوباره فعالیت خود را از سر گرفتند، نسبت به گذشته نزدیک به ۸۵ درصد کاهش یافته است.
گزارش ایامسی در شرایطی منتشر میشود که موسسه اعتبارسنجی اساندپی گلوبال/ S&P Global نیز هفته گذشته پیشبینی کرده بود نسبت نقدینگی سینماداران در شش ماه آینده به صفر درصد خواهد رسید. ایامسی درباره وضعیت مالی خود گفت در حال حاضر بیش از درآمدی که دارد پول صرف باز نگه داشتن سالنهای سینمایی خود میکند و خاطرنشان کرد نمیتوان پیشبینی کرد این گروه سینمایی برای سرپانگه داشتن خود به چه میزان پول نیاز پیدا خواهد کرد.
کابوس کرونا برای صنعت سینماداری آمریکا
سینماها در بازارهای بزرگی، چون لسآنجلس و نیویورک به دلیل تداوم شیوع کرونا همچنان تعطیل هستند و میزان حضور تماشاگران در سینماهای بازگشایی شده نیز به دلیل محدودیتهای مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی محدود است. به تاخیر افتادن اکران فیلمهای مورد انتظار و یا انتشار آنها در سرویسهای پخش اینترنتی، صنعت سینماداری را به بحران نبود فیلمهای جذاب برای نمایش دچار کرده است. استودیوهای فیلمسازی معتقدند در شرایطی که روند ابتلا به کرونا در کشورهای اروپایی و آمریکا تصاعدی است، اکران فیلمهای پرهزینه سود کافی را به دنبال نخواهد داشت. این استودیوها همچنین استدلال میکنند وقتی سالنهای سینما در شهرهای بزرگ تعطیل هستند، اکران یک فیلم موردانتظار کار عاقلانهای نیست.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر بیش از ۳۸ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از یک میلیون نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاهها و بسته شدن سینماها، سالنهای تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخشهای گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.