اکران اینترنتی فیلم تئاتر «پیرمرد و ببر»/تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره «چتر زندگی»
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
اکران اینترنتی فیلم تئاتر «پیرمرد و ببر» حسن دادشکر
فیلم تئاتر «پیرمرد و ببر» به کارگردانی حسن دادشکر از تولیدات سال ۱۳۹۵ مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در طرح «نمایشنما» تا نیمه آبان اکران خواهد بود.
طرح نمایشنما اکران فیلم نمایشهای کودک در فضای مجازی است که از روز ۱۵ مرداد آغاز شده و تا نیمه آبان سال ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت. بر همین اساس فیلم تئاتر «پیرمرد و ببر» به نویسندگی علی خاکبازان برگرفته از کتابی به همین نام از انتشارات کانون است که به خرد و اندیشه میپردازد و موضوع آن انتخاب میان عقل و احساس، ترویج خوبی، دوری از خشونت و وفای به عهد است.
در این نمایش ببری که همیشه به اهالی و احشام یک روستا حمله میکرده است روزی گرفتار شده و در قفس نگهداری میشود تا اینکه مردی جهاندیده او را در قفس میبیند و بر حسب اصرار و ناله ببر، او را از قفس آزاد میکند و ... .
در نمایش «پیرمرد و ببر» مرتضی طاهری به عنوان مشاور کارگردان و معصومه آرواز به عنوان دستیار کارگردان همکاری داشتهاند و سعید ابک، آرش شریفزاده و راحله شمسآبادی نیز بازیگران آن هستند.
آهنگسازی این نمایش را رامین کهن انجام داده است و تینا دادشکر و آرش شریفزاده طراحان صحنه، لباس، ماسک و عروسک بودهاند، ساخت دکور، ماسک و عروسک نیز بر عهده علیرضا حسینپور بوده است.
علاقهمندان میتوانند فیلم تئاتر «پیرمرد و ببر» و سایر نمایشهای تولید شده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در نمایشنما به نشانی th.kpf.ir تماشا کنند.
سلسله نشستهای نقد کتاب «دانشگاه سوره» آغاز میشود
معاونت پژوهشی دانشگاه سوره با همکاری دانشکده هنر این دانشگاه از دوشنبه ۲۸ مهرماه سلسله نشست های نقد کتاب خود را آغاز میکند. در این مجموعه نشست ها هر هفته به نقد یکی از کتابهای مرتبط با یکی از رشتههای هنری پرداخته میشود.
در هفته نخست این برنامه که کتاب «شگردهای نمایشنامه نویسی» نوشته علی حاجی ملاعلی با حضور فرزاد معافی غفاری با میزبانی رامتین شهبازی از ساعت ۱۸ تا ۲۰ به صورت برنامه مجازی نقد میشود.
کتاب شگردهای نمایشنامه نویسی؛ که توسط انتشارات ساقی به چاپ رسیده است، انواع شگردها، فنون و تمهیدات نوشتن یک نمایشنامه را آموزش میدهد. این شگردها بسیار متنوع، گسترده و جامع هستند و خواننده میتواند متناسب با معیارهای زیبایی شناسی خود از آنها بهره ببرد.همچنین این کتاب روشی برای تجزیه و تحلیل و درک نمایشنامههای مختلف در اختیار خواننده قرار میدهد.
دانشگاه سوره با هدف آشنا سازی دانشجویان و علاقمندان به آثار علمی در حوزه هنر و در راستای رسالات آموزشی و پژوهشی خود این سلسله برنامه را تدارک دیده است.
به همین منظور عموم علاقمندان به صورت آزاد میتوانند روز دوشنبه ۲۸ مهرماه ساعت ۱۸ با مراجعه به سایت دانشگاه سوره به آدرس www.soore.ac.ir با انتخاب اعلان افقیاین نشست به شکل مستقیم وارد صفحه برگزاری برنامه شوند.
جلسات بعدی این برنامه پنجم و دوازدهم آبان ماه به ترتیب با محوریت کتب اوزو و بوطیقای سینما اثر دیوید بوردول و کتاب نمایشنامه نویسی انیمیشن اثر امیر مسعود علمداری برگزار خواهد شد.
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره «چتر زندگی»
با توجه به پاندمی ویروس کرونا، استقبال جوانان و همچنین درخواست جمعی از هنرمندان، مهلت ثبتنام در دومین جشنواره یونیمای جوان و جهت شرکت دردوره های آموزشی جشنواره تاتر اشیا یونیمای ایران تا ۲۵ مهر تمدید شد.
هنرمندان متقاضی حضور در جشنواره، حداکثر تا ۲۵ مهرماه فرصت دارند فرم شرکت در جشنواره به همراه عکس کارت ملی و شناسنامهی خود را از طریق واتس اپ و تلگرام به شماره جشنواره ارسال کنند.
دومین جشنواره یونیمای جوان با موضوع تئاتر اشیا به صورت مجازی و زیر نظر مرکز یونیما برگزار میشود.
شماره جدید ماهنامه نمایش منتشر شد
نگاه ویژه این شماره از مجله نمایش مطبوعات کاغذی و دیجیتالی با مطالبی همچون تئاتر نوشداروی عصر اطلاعات است نوشته یدالله آقاعباسی، یک مطالعه در هنر دیجیتال نوشته سعیدتشکری، کاغذهایی که با ما حرف میزنند نوشته غلامحسین دولتآبادی، از جوهر چاپ به جوهر الکترونیکی نوشته آراز بارسقیان، نگاهی به وضعیت نشریات تئاتری ایران در دنیای دیجیتال (نشریاتی که ترجیح میدهند چاپ نشوند!) نوشته سیدجواد روشن، تئاتر و نشریاتش نوشته احسان زیورعالم، یادداشتبرداری روزانه کاغذی در مقابل دیجیتال: کدامیک شیوه بهتری است؟ نوشته هانا بِرِیمی و ترجمه مجید کیانیان، مطبوعات دیجیتال، نسخههای کاغذی را از میدان به در کرده نوشته کاترین کوین، مطبوعات کاغذی یا نسخههای آنلاین؟ نوشته هولی نلمز با ترجمه نسیبه جمشیدیشاهرودی و گفتگو با مجید رضائیان با عنوان تکنولوژی حریف خرد و هنر نخواهد شد و گفتگو با اسدالله غلامعلی با عنوان مجاز، هرگز واقعیت نیست! منتشر شده است.
همچنین مخاطبان میتوانند نقد و تحلیل نمایشنامه نقد نمایشنامه مالی سوینی با عنوان از روی حقیقتی نه از روی مجاز نوشته آزاده فخری و مقاله گفتاری پیرامون ادبیات داستانی جنایی- پلیسی... نوشته داود دانشور و آشنایی با نمایش خلاق و پیشگامان آن تألیف و ترجمه پریسا مهجور را به همراه گفتگو با فیلیپ ژانتی با عنوان بررسی امر مضاعف در تئاتر عروسکی از منظر فیلیپ ژانتی را نیز در این شماره بخوانند.
سرمقاله این شماره با نام آیا کاغذ زنده میماند؟ به قلم نصرالله قادری منتشر شده است.
شماره ۲۵۳ ماهنامه نمایش ویژه مهر ماه ۱۳۹۹ با سردبیری نصرالله قادری در ۱۱۶ صفحه و با بهای پانزده هزار تومان برای عموم علاقهمندان حوزه تئاتر چاپ و توزیع شده است.
برگزیدگان جشنواره«نمایشخونه»مازندران معرفی شدند
جشنواره نمایشخونه در سه محور نمایش، نمایش عروسکی و قصهگویی برگزار شد، هیأت داوران نخستین جشنواره استانی نمایشخونه با در نظر گرفتن معیارهایی مانند خلاقیت، فضاسازی، انتخاب داستان، طراحی صحنه، کادر دوربین و برخی معیارهای فنی دیگر پس از بررسی ۶۰ اثر راه یافته به بخش نهایی از بین بیش از ۱۰۰ اثر متقاضی حضور در جشنواره، ۱۹ کودک و نوجوان و یک گروه نمایشی را شایسته کسب رتبههای برتر بخشهای مختلف این جشنواره دانستند.
در مرحله نهایی ۴۰ اثر مربوط به بخش قصهگویی و ۲۰ اثر نیز مربوط به بخش نمایش و نمایش عروسکی بود که هیأت داوران این بخش متشکل از رجبعلی فلاح، تقی اسفندیار و یوسف یونسی پس از بررسی ۲۰ اثر در بخش نمایش عروسکی سیده مهتا یوسفی را به عنوان برگزیده این بخش معرفی کردند و آدرینا لنگوری را شایسته تقدیر دانستند.
در بخش نمایش نیز آرام محمد نتاج، مانلی فرخزاد و امیرعباس گلچین به ترتیب رتبههای اول، دوم و سوم را کسب کردند. همچنین در این بخش از سامیا خلیلنژاد و حسین زارعی و گروه نمایش وجود با بازی پارمین الفیان، ترنم پیراسته و متانت بابانژاد نیز تقدیر شد.
مسئول کمیته کودک و نوجوان انجمن هنرهای نمایشی مازندران با اشاره به داوری آثار بخش قصهگویی توسط علیمراد خرمی، عارفه ذراری و علیرضا سعیدی خاطرنشان کرد: در بخش قصهگویی گروههای سنی «ب» و «ج» آریانا شکری، محمدمهدی مرادی و هلیا محمدی رتبههای اول تا سوم را کسب کردند و از رایکا رنجبر تقدیر شد.
در بخش کتابخوانی این گروه سنی هم آدرینا فروزش اول شد، سیده فرنیا واحدی رتبه دوم را کسب کرد و آنیسا التفاتی شایسته تقدیر معرفی شد.
درباره برگزیدگان بخش قصهگویی و کتابخوانی گروه سنی «د» نیز اظهار کرد: در بخش قصهگویی این گروه سنی به ترتیب فرحناز دریایی، فرنیا عباسیان و یگانه خوشخو اول تا سوم شدند و در بخش کتابخوانی هم سرنا اسدی اول و مریم طالبیان دوم شد.
با توجه به شرایط کرونایی موجود، آثار برگزیده و منتخب جشنواره در صفحه اینستاگرام انجمن نمایش مازندران به نشانی mazandarantheater_a منتشر خواهد شد.
با توجه به استقبال مناسبی که در نخستین دوره این جشنواره دیده شد و همچنین کشف استعدادهای نمایشی در ردههای سنی کودک و نوجوان استان، ممکن است که در صورت حمایت نهادهای فرهنگی مرتبط و دریافت اعتبار لازم، دوره بعدی این جشنواره را به صورت منطقهای برای کودکان و نوجوانان استانهای شمالی برگزار شود اما این موضوع منوط به حمایت شدن از دبیرخانه این جشنواره مجازی است.
و با برگزاری دورههای آموزشی برای برگزیدگان این جشنواره، استعدادهای کشف شده را رها نشده و در مسیر حرفهای شدن تشویق و پرورش داده خواهند شد.
نخستین جشنواره مجازی نمایشخونه توسط کانون تئاتر کودک و نوجوان انجمن هنرهای نمایشی مازندران با توجه به محدودیتهای دوران شیوع کرونا و دور ماندن کودکان در فضاهای فرهنگی و هنری، به منظور تولید آثار نمایشی با محوریت حضور و فعالیت کودکان و نوجوانان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و مشارکت نهاد کتابخانههای عمومی استان، حوزه هنری، کانون پرورش فکری و سازمان صدا و سیمای مازندران برگزار شد.
متوقف نشدن آموزش و رویدادهای نمایشی در دوره شیوع کرونا برای کودکان و نوجوانان و همچنین ترغیب خانوادهها به تولید آثار نمایشی خلاقانه در منزل بر اساس قصهها از اهداف برگزاری این جشنواره بودند.