علت مرگ و میر ناشی از کرونا باید به صورت علمی کنترل شود
- محمدرضا ظفرقندی در نشست روز جهانی بیهوشی ضمن تقدیر از زحمات کادر درمان گفت: از گذشتههای دور تاکنون اگر همکاران متخصص بیهوشی نبودند بسیاری از کارهای تیمی پیش نمیرفت. بنده شاهد خدمات ارزشمند این کادر از گذشتههای دور بودم. در روزهای دفاع مقدس همکاران بیهوشی ما با تعداد کمی دهها اتاق عمل را اداره میکردند. آن چه که دست شهدای مدافع سلامت را میگیرد، خدمت آنها به بیماران است.
وی افزود: مسوولان باید قدردان زحمات پزشکان باشند. اما هنوز مظلومیت و از خودگذشتگی آنها به شکلی که باید دیده نشده است. از لحظه اول شروع بیماری کرونا در بیمارستانها متخصصان بیهوشی در بخشهای آی سی یو فعال بودند. من به عنوان نماینده جامعه پزشکی وظیفه دارم این زحمات را ذکر کرده و از آنها قدردانی کنم. درمان کرونا مقابله با آن به شکل پیشگیری است.
وی با اشاره به این که بیماری کرونا یک بیماری جهانی است، گفت:، اما آمار مرگ و میر در میان مردم و کادر درمان در کشور قابل قبول نیست و این موضوع باید از پیش چاره اندیشی میشد. تذکرات کافی داده شد، اما توجهی به آنها نشد. ابای از گفتن این موضوع نداریم که کنترل بیماری باید به شکل فعال باشد که اگر انجام نشود مرگ و میرها بیش از این افزایش خواهد داشت.
ظفرقندی درباره لزوم بررسی علمی میزان آمار در ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشورمان گفت: در هیچ جای دنیا بدون برخورد فعال امکان کنترل ابتلا و مرگ و میر وجود ندارد. برخی تصمیمات به شکل کارشناسی گرفته نشد مثل آن که مدارس با شکل الزام حضوری بودن بازگشایی شدند و یا پروتکلهایی اعلام شد که الزامی برای رعایت آن وجود نداشت. مگر میتوان در خیابانی چراغ قرمز گذاشت و شاهد عبور و مرور افراد از آن بود؟
وی ادامه داد: پس از مدتها از اعمال پروتکلها اخیرا قرار شده است جریمه برای متخلفان در نظر گرفته شود. کادر درمانی خسته شدهاند. ما از اسفند خواهش کردیم که به فکر دنبال کردن بیماری باشیم. درمان کرونا در آی سی یو امکان پذیر نیست. بلکه باید به فکر پیشگیری بود. علت مرگ و میر به صورت علمی کنترل شود و روشهای فعال برای کنترل بیماری در نظر بگیریم.