رونمایی از مجموعه دوم تئاتر «آنسو» در تئاتر شهر/تیزر نمایش «الشمس تشرق من حلب» منتشر شد

15:30 - 22 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۴۷۵۹
تئاتر و عرصه هنر‌های نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالن‌های نمایش بودند، اما تماشاخانه‌های تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.

 - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالن‌های نمایش بودند اما تماشاخانه‌های تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزبان مخاطبان باشند. 

در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتی‌ها بهره می‌بردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند. 

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی  به معرفی برخی از آثار روی صحنه تئاتر پرداخته است، آثاری که این شب‌ها هر چند به سختی و با مخاطب کم اما روی صحنه می روند. 

بهروز غریب‌پور در بیمارستان بستری است/ کرونا کم بلایی نیست

بهروز غریب‌پور در بیمارستان بستری است

بهروز غریب‌پور با اشاره به اینکه از روز شنبه هفته گذشته به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری است، تصریح کرد که کرونا کم بلایی نیست.

بهروز غریب‌پور کارگردان باسابقه تئاتر و سرپرست گروه «آران» این روزها به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان نیکان غرب بستری است.

وی ضمن تأیید این خبر درباره وضعیت جسمانی خود، گفت: زندگی اینگونه است و از روز شنبه هفته گذشته در بیمارستان بستری هستم. خدا را شکر حالم بهتر شده است.

غریب‌پور تصریح کرد: کرونا کم بلایی نیست و ان‌شاءالله به خیر بگذرد.

وی درباره زمان ترخیص از بیمارستان و انتقال به منزل توضیح داد: دوران درمان باید به طور کامل بگذرد زیرا اگر درمان کامل انجام نشود امکان بازگشت و حاد شدن بیماری وجود دارد.

https://static2.ilna.news/thumbnail/GsroTXKW4apZ/XWHCw76VBsxV-gjMD_1vCetw5eCq7S04hX6xsI6ISfTD_yl-j66fW7VVozzx0Z7L8-aLn8jTvU4,/2218.jpg

خسرو پایاب در بیمارستان سینای تبریز درگذشت

خسرو پایاب پیشکسوت تئاتر اذربایجان شرقی که بر اثر کرونا در بیمارستان سینای تبریز بستری شده بود صبح امروز درگذشت.

متولد مهرماه سال ۱۳۲۲ از جمله چهره‌هایی است که در طول عمر بابرکت خویش، تاثیر فراوانی در حوزه هنر‌های نمایشی تبریز داشته است.

وی از سال ۱۳۳۷ تا سال ۱۳۴۰ در دبیرستان فردوسی با همکاری مرحوم قبه زرین نمایشنامه‌هایی از جمله بخاطر مهین، انتقام آر چیب لرو، کلاس هنرپیشگی، حاج آقا وقت دارید را روی صحنه برد. خسرو پایاب همچنین در قالب سازمان پیش‌آهنگی نمایشنامه‌هایی مانند فداکاران و هیچ وقت دیر نیست را در معرض دید عموم قرار داد.

این پیشکسوت تئاتر آذربایجان در همین سال‌ها در اداره رادیو تبریز هم همکاری داشت و روز به روز به دامنه‌های فعالیتی اش افزوده می‌شد. این هنرمند پرتلاش در سال ۱۳۴۶ گروه هنری آریا را با همکاری فرهنگ و هنر تشکیل داد و آثار ارزشمندی همچون پهلوان اکبر میمیرد، مستاجر و بهترین بابای دنیا را در کارنامه ثبت کرد.
دو سال بعد از شروع کار این گروه، خسرو پایاب به عنوان رئیس و مشاور هنری مدیریت استان فعالیت خود را گسترش داد و در همین سالها، آثاری از جمله چوب زیر بغل، چوبدست‌های ورزیل، آخرین نوار کراپ، عاشق گیج، آی با کلاه و آی بی کلاه، قرعه برای مرگ را روی صحنه برد.

سال ۱۳۴۸ با اجرای نمایشنامه موفق «غروب در دیاری غریب» که ابتدا در دانشگاه تبریز به اجرا رسید، در قالب جشنواره تاتر دانشگاه‌های ایران حایز موفقیت‌های گسترده شد و نقطه عطفی در فعالیت حرفه‌ای وی را شکل داد.

فعالیت گروه هنری نگاه از سال ۱۳۶۶ توسط این هنرمند فعال حوزه نمایش، به اجرای نمایشنامه‌های بازرس، زنجیر عدالت، برای اجرا در قرارگاه‌های مناطق عملیاتی غرب کشور مونترا، دورگه، پهلوان اکبر میمیرد، بلبل سرگشته و چشم اندازی از پل منتهی شد و مخاطبان بسیاری را جذب نگاه خاص خود نمود.

خسرو پایاب در کنار فعالیت‌های نمایشی کلاسیک، آثاری در قالب نمایش‌های عروسکی و سایه را هم در تبریز به اجرا رساند.

استاد خسرو پایاب، به عنوان اولین عضو انجمن نمایش تبریز، در جشنواره‌ها و مسابقات بسیاری هم نقش ایفا نموده است. وی در سال ۱۳۶۸ به عنوان بازبین و داور اولین جشنواره تاتر استان فعالیت داشته است، در سال ۱۳۷۳ داور اولین جشنواره تئاتر دانشجویی دانشگاه تبریز هم چنین داور ششمین جشنواره تئاتر استان بوده و به آموزش نیز بسیار توجه داشته است.

این تلاشگر عرصه هنر‌های نمایشی، به موازات فعالیت در تئاتر و ایفای نقش‌های مختلف نمایشی، در سینما و تلویزیون هم فعال بوده است، سریال میراث که در شبکه استانی سهند پخش شد، سریال کلید گم شده، تله فیلم پائیز پنبه دار، تله فیلم شب سرباز، تله فیلم خار‌های غلطان، تله فیلم غبار در مه برای شبکه سهند و تله فیلم طومار برای شبکه دو، تله فیلم خان ننه و من سرباز وطنم هستم برای شبکه ارومیه و سریال سه عروس برای شبکه سهند را تولید کرده و در روند اجرای آن‌ها نقش موثری ایفا نموده است.

استاد خسرو پایاب در بیش از شش دهه فعالیت موثر هنری شان، در جایگاه کارگردان، بازیگر، دکوراتور، گریمور، طراح صحنه و لباس و همچنین آموزش هنرجویان علاقه‌مند تئاتر فعالیت داشته اند و همچنان به این روند مبارک ادامه می‌دهند.

عمر با برکت استاد پایاب، همواره با نگاه نو به آثار نمایشی و بهره گیری از متون برجسته در تئاتر و همچنین آموزش همراه بود و امروز، شهر تبریز و هنر کشورمان، مزین به هنرجویانی است که از محضر این پیشکسوت تلاشگر بهره برده اند.

در آئین اختتامیه بیست و نهمین جشنواره تئاتر استانی آذربایجان شرقی، نشان تئاتر تبریز بر سینه‌ی این هنرمند پیشکسوت تئاتر آذربایجان و تبریز نقش بست.

ایران تئاتر فقدان این هنرمند ارزشمند را به خانواده وی و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.

مجموعه دوم تئاتر «آنسو» در تئاتر شهر رونمایی می‌شود

مجموعه دوم تئاتر «آنسو» در تئاتر شهر رونمایی می‌شود

مجموعه دوم تئاتر «آنسو» مشتمل بر چند نمایشنامه از نویسندگان مطرح دنیا یکشنبه بیست و هفتم مهر در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی می‌شود.

مجموعه دوم تئاتر «آنسو» از نشر نیماژ متشکل از چند نمایشنامه خارجی ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۲۷ مهر در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی خواهد شد.

«کاسپار» نوشته پیتر هانتکه با ترجمه سودابه فضائلی، «پیرمرد کوتوله مضحک» اثر تادئوش کانتور با ترجمه صدرالدین زاهد، «عچق» به نویسندگی موری شیسکال با ترجمه شهرام زرگر، «حمام» اثر مایاکوفسکی با ترجمه مرضیه موسوی، «آزادی تازه و دو نمایشنامه دیگر» نوشته ویتکیه ویچ با ترجمه علی شمس عنوان نمایشنامه هایی هستند که در این برنامه رونمایی می شوند.

مجموعه اول تئاتر «آنسو» بهمن سال ۱۳۹۸ با ترجمه چهار نمایشنامه «خانه‌ عروسک ۲» نوشته لوکاس نث با ترجمه افسانه کمالی، «بئاتریچه‌ها» نوشته استفانو بنی با ترجمه هدا عربشاهی، «انقلاب در آمریکای جنوبی» نوشته آگوستو بوآل با ترجمه علی شمس و «تاوان زیستن» نوشته مارتینا مایوک با ترجمه شبنم موتابی در مجموعه پیشخان نمایشی نشر نیماژ منتشر شده‌اند.

آیین رونمایی از مجموعه دوم تئاتر «آنسو» ساعت ۱۷ یکشنبه بیست و هفتم مهر با رعایت شیوه نامه های بهداشتی روزهای کرونایی در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود و حضور علاقه مندان در این برنامه آزاد است.

برای آگاهی و اطلاع درباره تازه ترین برنامه ها و اجراهای مجموعه تئاتر شهر به سامانه اینترنتی www.city.theater.ir مراجعه کنید.

تیزر نمایش «الشمس تشرق من حلب» منتشر شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان  | Mehr News Agency

تیزر نمایش «الشمس تشرق من حلب» منتشر شد

تیزر نمایش «الشمس تشرق من حلب» به کارگردانی کوروش زارعی که به تازگی در شهر دمشق به صحنه رفته است، منتشر شد.

«الشمس تشرق من حلب» به کارگردانی کوروش زارعی که مدتی پیش اجراهای خود در شهر حلب به پایان رساند اکنون در شهر دمشق روی صحنه می رود. تیزر این اثر نمایشی نیز به تازگی منتشر شده است.

در این نمایش بازیگرانی چون مروان غریواتی، سمیر طویل، یاسین عدس، محمد سقا، باسل زین‌الدین و ... به ایفای نقش می پردازنند.

این نمایش براساس نوشته ای از زنده یاد ابوباسم حیادار و به نیت سرداران شهید مقاومت در حلب به صحنه رفته است و بیشتر از ۶۰ بازیگر عرب و سوری در آن همکاری دارند.

نمایش «الشمس تشرق من حلب» محصول سازمان رسانه ای اوج است.

 

مشارکت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و آستان قدس رضوی در ویژه‌برنامه «سوگ خورشید»

انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و معاونت اجتماعی-فرهنگی شهرداری مشهد همکاری می‌کند.

این انجمن در ایام سوگواری آخر ماه صفر با همکاری و مشارکت موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و معاونت اجتماعی-فرهنگی شهرداری مشهد، ویژه‌برنامه «سوگ خورشید» را با حضور گروه‌های نمایش خیابانی از استان‌های مختلف کشور برگزار می‌کند.

در این برنامه فرهنگی-هنری، گروه‌های نمایش خیابانی در مبادی حرم مطهر و شریف امام علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) برای زائران و مجاوران حریم رضوی به اجرای برنامه می‌پردازند. گفتنی است آثار نمایشی این ویژه‌برنامه توسط فرهاد قائمیان، امیرحسین شفیعی و مهدی سیم‌ریز ارزیابی و انتخاب شدند. این برنامه از روز سه شنبه ۲۲ مهرماه در مشهد آغاز خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *