فرصتی که کرونا به ستارههای مصدوم ایرانی داد
شیوع ویروس کرونا بازیهای المپیک ۲۰۲۰ را یک سال و نیم به تعویق انداخت. این اتفاق شاید برای اکثر افراد تهدید به حساب میآمد، اما برای ورزشکاران مصدوم فرصتی فراهم کرد تا با آمادگی بهتری نسبت به قبل راهی این بازیها شوند.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه شرق نوشت: تعویق یکسالونیمه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو به خاطر کرونا اگرچه از هر لحاظ به ضرر کل ورزش دنیا بوده، اما به همان اندازه به سود برخی از کشورها در این عرصه تمام شده است. کشورهایی که عموما سهم ناچیزی از سبد مدالی بزرگترین رویداد ورزشی جهان دارند و اتفاق بهوجودآمده فرصتی برای آنها فراهم کرده تا با آمادگی بهتری نسبت به قبل راهی این بازیها شوند. یکی از کشورهایی که این فرصت خوب پیشرویش قرار گرفته ایران است.
ورزش ایران که در تمامی ادوار المپیک بهواسطه دو رشته کشتی و وزنهبرداری در بازیهای المپیک صاحب مدال شده، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان برای شرکت در المپیک توکیو کار بسیار دشواری داشت تا اینکه کرونا به دادش رسید. مسوولان ورزش کشور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو نیز مثل ادوار گذشته امیدشان به مدالآوری در این دو رشته بود که با مصدومیت ناگهانی سهراب مرادی، حسن یزدانی و علیرضا کریمی نگرانیها بابت رسیدن بهموقع این نفرات به المپیک باعث دلمشغولی بیشازحد آنها شد. تعویق یکسال ونیمه بازیهای المپیک، اما شرایطی را فراهم کرد تا کاروان ورزش ایران بتواند با آرامش خیال بهتری به درمان تکستارههای خود بپردازد و حتی به مدالآوری در رشتههای بیشتری هم فکر کند.
حسن یزدانی، چهره مطرح تیم ملی کشتی آزاد که قهرمان المپیک ۲۰۱۶ ریو بود، سال گذشته از ناحیه زانو با آسیبدیدگی مواجه شد که بلافاصله آن را جراحی کرد. تیم ملی کشتی آزاد نگران این بود که مبادا پلنگ جویبار تا مرداد ۹۹ به توکیو برسد که کرونا خیال همه را راحت کرد. آزادکار وزن ۸۶ کیلوگرم بعد از گذشت ۹ ماه از عمل جراحی مثل همیشه پرقدرت به تشک بازگشته و کاروان ورزش ایران را برای کسب یک مدال طلای ارزشمند دیگر در المپیک امیدوار کرده است. او چند روز پیش در نخستین روز لیگ کشتی آزاد به میدان رفت.
یزدانی دراینباره میگوید: «به دلیل آسیبدیدگی، تعویق المپیک و تعطیلی مسابقات برونمرزی به دلیل شیوع کرونا، نتوانستم در هیچ میدانی حضور یابم. خوشبختانه لیگ برتر فرصتی شد تا دوباره بتوانم وارد کوران مسابقات شوم و توان خودم را در برابر رقبا محک بزنم. بعد از دور رفت لیگ برتر میتوانم در رقابتهای جهانی هم شرکت کنم. خوشبختانه برای حضور در رقابتهای جهانی شرایط خوبی دارم. در مجموع تعویق المپیک فرصت خوبی برای من محسوب شد تا بتوانم بهخوبی روند درمانم را طی کنم و با پشتسرگذاشتن مصدومیت به میادین آتی بیندیشم».
علیرضا کریمی دیگر آزادکار وزن ۹۷ کیلوگرم نیز که زانوی مصدومش را جراحی کرده، تمریناتش را شروع کرده است. او که عمل موفقی داشته، بهزودی در لیگ باشگاههای کشور به روی تشک میرود.
سهراب مرادی، قهرمان وزنهبرداری المپیک ۲۰۱۶ ریو یکی دیگر از ستارههای مصدومی بود که دغدغه زیادی را برای مسئولان به وجود آورده بود. او در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ بعد از مصدومیت از ناحیه کمر و کتف بیش از یک سال است که نتوانسته رکوردهای قبلی خود را تکرار کند، اما به مرور رکوردهایش در حال افزایش است. سهراب که کتفش را در آلمان جراحی کرده و وضعیت روحی خیلی خوبی نسبت به گذشته دارد، باید اواخر فروردین در مرحله آخر مسابقات گزینشی شرکت میکرد و در مجموع بالای ۴۰۰ کیلوگرم وزنه میزد. حالا که این مسابقات به تعویق افتاده تا همین جای کار همه چیز به نفع سهراب است. مرادی بدون شک میتواند با استفاده از تعویق المپیک بار دیگر به رکوردهای فوقالعاده خود دست پیدا کند.
اما یکی از رشتههایی که میتواند در کنار کشتی و وزنهبرداری، بر سبد مدالی ایران در المپیک توکیو بیفزاید، کاراته است. ورزشی که ایرانیها در آن صاحب قدرت و سبک هستند و تنها در این دوره از بازیهای المپیک حضور خواهد داشت.
حمیده عباسعلی که جزء بانوان پرافتخار ورزش ایران است، از جمله المپینهایی است که روی مدال طلای او در المپیک توکیو حساب زیادی شده است. نایبقهرمان کاراته جهان در حالی در ابتدای اوج کرونا در دنیا سهمیه حضور خود را در این بازیها قطعی کرد که در آخرین مبارزهاش با مصدومیتی سنگین روبهرو شد.
درست دو روز بعد از مصدومیت حمیده، کمیته بینالمللی المپیک خبر تعویق بازیهای المپیک توکیو را اعلام کرد تا این ملیپوش ارزنده دوباره بتواند به حضور در این بازیها خوشبین باشد. عباسعلی هفتماه پیش بلافاصله در آلمان جراحی شد و یکی از موفقترین عملها را در بین ملیپوشان ورزشی داشت. او نیز مشغول فیزیوتراپی است و تمرینات سبک خود را شروع کرده است.
آخرین المپین مصدوم ایران احسان حدادی است. دوومیدانی کاری که مدال نقره بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن را دارد. البته که آسیبدیدگی احسان مثل بقیه المپیکیهای کاروان نیست. او از ناحیه خارپاشنه رنج میبرد و راهی آلمان شده تا در یکی از بهترین کلینیکهای این کشور پایش را جراحی کند. باید به این نکته اشاره کرد که اعزام حدادی به آلمان در این اوضاع گرانی ارز آنهم به خاطر یک عمل سبک انتقادهای زیادی را در کشور به دنبال داشت. رکورددار پرتاب دیسک آسیا کار سختی برای گرفتن مدال در المپیک توکیو دارد و اهالی دوومیدانی با توجه به رکوردهای بالای رقیبان او، معتقدند احسان در خوشبینانهترین حالت تنها به فینال المپیک توکیو میرسد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *