شیوع کرونا و وضعیت دشوار پناهندگان در غرب
- در پی شیوع ویروس همه گیر کرونا در سطح جهان، تقاضای پناهندگی تقریبا غیرممکن است مگر اینکه جامعه بین المللی در رویکرد خود در مورد افرادی که از جنگ فرار میکنند، تجدید نظر کند.
به گزارش فارن پالیسی، شیوع ویروس کرونا، باعث محدودیت در رفت و آمد مسافران تجاری، مسافران و پناهجویان شده است اما در حالی که شرکتهای هواپیمایی مشتاقانه انتظار دارند گردشگری به حالت عادی برگردد، بسیاری از محدودیتهای پناهندگی که در جریان بحران فعلی وضع شده اند، دائمی خواهند شد.
امسال بیش از ۹۰ کشور رسیدگی به درخواستهای پناهندگی را متوقف کرده اند.
در بوسنی و هرزگوین، هزاران مهاجر، که از جنگ در کشورهایشان فرار میکردند و به دنبال راهی برای رسیدن به اروپا بودند، در اردوگاهها مورد بازداشت قرار گرفتند.
در مدیترانه، این ویروس به سلاحی قدرتمند برای سیاستمدارانی تبدیل شده که به دنبال راههایی برای توجیه مسدود کردن اروپا از سمت جنوب هستند.
بسیاری از راست گرایان افراطی، پناهندگان را مسئول انتقال ویروس کووید-۱۹ به اروپا میدانند.
در آغاز ماه مارس، ویکتور اوربان، نخست وزیر ملی گرای مجارستان، اظهار داشت که در حال جنگ دو جبهه است: یک جبهه مهاجرت و دو، جبهه دیگر یعنی ویروس کرونا.
در ۳۰ سال گذشته، حتی کشورهایی که پناهندگی ارائه میدهند، مانند کشورهای اتحادیه اروپا، اردوگاههایی را در مرزهای خود ایجاد کرده اند.
بیشتر پناهندگان اکنون در اردوگاههای کشورهایی مانند کنیا، لبنان و پاکستان و در کنار مناطق جنگی که خود از آنجا گریخته اند، زندگی میکنند.
بر اساس گزارش ها، در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی، ۷۹.۵ میلیون نفر به اجبار در سراسر جهان آواره شده بودند.