از «کووید طولانی» چه میدانید؟
برخی بیماران مبتلا به کرونا پس از پایان دوران نقاهت بیماری و با وجود جواب منفی آزمایش کرونا علایمی نظیر کوفتگی، سردرد، بی خوابی همچنان با آنها باقی خواهد ماند و از این اختلالات مزاحم رنج میبرند.
_ باشگاه خبرنگاران به نقل از واشنگتن پست نوشت: مشکلات برخی بیماران مبتلا به کرونا با بهبودی کامل از این بیماری مرتفع نمیشود؛ یعنی پس از آنکه این بیماران بار دیگر مورد آزمایش کرونا قرار میگیرند و جواب آنها منفی است، علائم ناخوشایند این بیماری همچنان با آنها باقی خواهد ماند.
این علایم که به نام «کوید طولانی» (long Covid) شناخته میشود، باعث نگرانی پزشکان میشود؛ چرا که بسیاری از افراد مبتلا از شر ویروس کرونا خلاص شده اند؛ اما همچنان از این اختلالات مزاحم رنج میبرند.
مطالعات اولیه و تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد بیشتر علائم افرادی که از این بیماری بهبود یافته اند شامل «کوفتگی»، «تنگی نفس»، «سردرد»، «بی خوابی»، «درد قفسه سینه و مفصل»، «سرفه»، «از دست دادن حس چشایی» بوده است.
در مورد علایمی که در میان بهبودیافتگان کمتر به ثبت رسیده، میتوان به اختلالات شنوایی و آنچه از آن به عنوان «مه مغزی» (brain fog) یاد میشود، اشاره کرد.
محققان بر این باورند که این علایم شامل دیگر اعضای بدن به مانند قلب، ریهها و مغز نیز میشود. از آنجا که این بیماری کمتر از یکسال پیش ظاهر شده و گسترش یافته، محققان معتقدند تهیه تصویری آشکار از اثرات طولانی مدت این بیماری همچنان دشوار است.
پژوهش محققان فرانسوی و ایتالیایی
بر اساس یک پژوهش فرانسوی، دو سوم مبتلایانی که علائم خفیف و یا متوسط داشته اند، دست کم یک علامت طولانی مدت بعد از گذشت شصت روز از بهبودی گزارش کرده اند. این مطالعه شامل نمونه گیری از ۱۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در ماههای مارس تا ژوئن بوده که وضعیتی وخیم نداشتند.
همچنین در مطالعهای مشابه که در ایتالیا به انجام رسیده، مشخص شد ۸۷ درصد از بیماران مبتلا به کرونا، دست کم از یک عوارض طولانی مدت، خصوصا کوفتگی و تنگی نفس رنج میبرند. اما در این پژوهش که در ایتالیا به انجام رسید، بیماران مسنی که از عفونت رنج میبردند، مورد پژوهش قرار گرفتند.
طبق اعلام پژوهشگران، این اختلالات که همراه بیماران تا بعد از بهبودی جریان دارد، تعجب آور نیست؛ چرا که آنها پس از بهبودی چندین عفونت را مانند هپاتیت B و یا حتی آنفلوانزای منظم را به ثبت رسانده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *