معاون وزیر امور خارجه کشورمان: تنها ما میتوانیم میزان کامیابی یا ناکامی قلدران یاغی را تعیین کنیم
- طبق اعلام وزارت امور خارجه، محسن بهاروند امروز در نشست مجازی (ویدئو کنفرانس) وزیران امور خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد (NAM) که به عنوان یکی از فعالیتهای جنبش در حاشیه هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و با شعار «۶۵ سال پس از باندونگ: جنبش عدم تعهد، متحد و کارآمد در برابر چالشهای جهانی از جمله کوید – ۱۹» برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.
در این نشست علاوه بر معاون وزیر امورخارجه کشورمان، وزیران امور خارجه و دیگر مقامات سیاسی حدود شصت کشور عضو جنبش نیز هر یک ضمن ایراد سخنرانی حول مهمترین موضوعات سیاسی، منطقهای و بینالمللی و چالشهای جهانی از جمله شیوع بیماری همهگیر کووید – ۱۹، مواضع کشورهای متبوع خویش را در چارچوب دستور کار نشست بیان کردند.
جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکراتی تصویب بیانیه سیاسی نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد نقشی فعال ایفا نمود و چندین مورد بندهای پیشنهادی کشورمان حاوی محکومیت اقدامات یکجانبه گرایانه و سیاست تحریمهای ظالمانه آمریکا، ضرورت تقویت چند جانبه گرایی و اهمیت تضمین دسترسی کشورها به خدمات و تجهیزات پزشکی و درمانی و دارو به منظور افزایش ظرفیت مقابله آنها با ویروس کرونا مندرج در بیانیه مزبور به تصویب نشست وزیران امور خارجه جنبش رسید.
نشست امروز وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد که در سایه درگیری نظامی اخیر جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان و ویروس کرونا برگزار شد، علاوه بر تصویب یک بیانیه سیاسی در ۳۶ بند مشتمل بر موضوعات گوناگون منطقهای و بین المللی، پیشنویس یک بیانیه سیاسی ویژه پیشنهادی جمهوری آذربایجان در خصوص درگیریهای اخیر این کشور با ارمنستان را نیز بررسی و تصویب نمود. بیانیه اخیر با تأکید بر حمایت جنبش از حل و فصل منازعه میان ارمنستان و آذربایجان بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد تمرکز دارد.
متن کامل سخنرانی معاون وزیر امور خارجه کشورمان به شرح زیر است:
آقای رییس.
جهان ما به گونهای فزاینده به بینظمی و آشفتگی میل میکند و این، نه به انتخاب ما یا نبود بینش در ما، که به دلیل اقدامات اقلیتی است - که بیتابانه در صدد وارونه ساختن آشکار محوریت قدرت و مکنت در دوران در حال گذار به سمت و سوی یک نظم جهانیِ غربگرا میباشد.
از این رو، در میانهی محشر بیماری همهگیر مرگبار کووید-۱۹، حافظان دیرین نظام سلطه و استیلا، قدرت اقتصادی رو به زوال خویش - توأمان با ابزار مرگ و کشتار دسته جمعی خود - را برای به زیرپانهادن هنجارهای بینالمللی از کنوانسیون پاریس گرفته تا پیمان تسلیحات هستهای میانبرد (INF) و برجام، بدنام کردن مؤسسات جهانی از سازمان بهداشت جهانی گرفته تا شورای امنیت سازمان ملل متحد و لگدمال کردن حقوق بنیادین بشر از طریق اعمال محاصرهی قرون وسطایی علیه تمامیت جمعیتهای انسانی به کار میبندند.
مبادا از یاد ببریم که همه ما سرنشینان قایقی واحد و نیازمند تبیین یک جایگزین معتبر برای این انگیزشهای هژمونیک (استیلاطلبانه) هستیم. چنانچه ناکام بمانیم، هیچ یک رها نخواهیم شد.
اشتباه نکنید: در زمانی که رژیم یاغی در واشنگتن در تلاش است تا یکجانبهگرایی ستیزهجوی خود را به سراسر جهان صادر کند، کوششهای او بر یکجانبهگرایی منفعلانه کسانی که پندارهی وهمآلود آمریکا را به امیدِ خوشبینانهی رهایی از شرر خشماش میپذیرند، تکیه دارد.
دوستان گرامی.
تنها ما میتوانیم میزان کامیابی یا ناکامی قلدران یاغی را تعیین کنیم: خواه این قلدر یاغی تروریسم اقتصادی آمریکا باشد که علیه مردم کوبا، ونزوئلا، سوریه، چین، روسیه، ایران و طیفی در حال گسترش از دیگر ملتها اعمال میشود، یا کوششهای بیشرمانهی آمریکا برای دایمیکردن تبعیض نژادی بیرحمانه در فلسطین.
تنها راه از نفس انداختن یکجانبهگرایی ستیزهجو، در جانِ چندجانبهگرایی دمیدن و احترام به حقوق بینالملل است.
ما باید از خانه از طریق حل و فصل اختلافات خود با توسل به ابزار صلح آمیزِ مبتنی بر حقوق بینالملل، شروع کنیم؛ و در سطح جهانی، باید تصمیم بگیریم که در رد یکجانبهگرایی، و رها کردن خویش از بند یکجانبهگرایی منفعلانه از طریق مخالفت جمعی با رعایت اقدامات یکجانبه علیه دیگران، متفق و یک صدا عمل کنیم.
سپاسگزارم.