سیزدهمین روز درگیری قره باغ؛ مسکو به دنبال ایجاد مذاکرات سه جانبه
– درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان وارد سیزدهمین روز خود شده و تلاشهای بین المللی برای پایان دادن به این درگیری افزایش یافته است.
برخی از مهمترین تحولات این درگیری به شرح زیر هستند:
روسیه به دنبال ایجاد مذاکره میان طرفهای درگیر
کاخ کرملین با انتشار بیانیهای گزارش داد که «ولادیمیر پوتین»، رییس جمهور روسیه، از وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان دعوت کرده تا مذاکراتی را برای حل تنشها بر سر منطقه «ناگورنو قره باغ» در مسکو برگزار کنند.
اتهام جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان درباره حملات خمپارهای
وزرات دفاع جمهوری آذربایجان مدعی است که نیروهای ارتش ارمنستان ۳ شهر را در منطقه ناگورنو قره باغ هدف حملات خمپارهای خود قرار داده اند.
بیانیه وزارت دفاع ارمنستان
وزارت دفاع ارمنستان با انتشار یبانیهای اعلام کرده که درگیریها در نزدیکی خط تماس نظامی میان ۲ کشور همچنان سنگین، اما ثبات برقرار است.
تایید حضور وزرای خارجه دو طرف در مذاکرات
«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه حضور وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مذاکرات مسکو برای حل مناقشه قره باغ را تایید کرد.
تکذیب آتش بس در قره باغ
در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر ایجاد آتش بس در قره باغ، مقامات محلی این منطقه ایجاد آتش بس را تکذیب کردند.
پاشینیان: ارمنستان معتقد به حل مسالمت آمیز تنش است
«نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان میگوید که این کشور معتقد به حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ است.
وی تاکید کرد که ارمنستان آماده از سرگیری راهکار سیاسی برای حل این مناقشه است.
رایزنی سه جانبه در مسکو
وزارت خارجه ارمنستان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که وزرای خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه در مسکو درباره توقف درگیریها در قره باغ و موضوعات بشردوستانه با یکدیگر رایزنی خواهند کرد.
روز یکشنبه ششم مهرماه، درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغاز کننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی هر دو طرف شد؛ دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ دچار اختلاف هستند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیریهای چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولتهای اروپایی و منطقه برای پایان دادن به درگیری میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک، سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.