عواملی که زمان معاینه بیماران را کوتاه کرده است
بر اساس مصوبه هییت وزیران ۱۵ دقیقه معاینه برای هر بیمار توسط پزشک عمومی زمان لازم است، اما معاینه بیماران بر خلاف این قانون به زیر حد زمان استاندارد میرسد. کمبود پزشکان نسبت به تعداد بیماران و تقاضای بالا بیماران عامل بوجود آمدن این مشکل شده است.
خبرگزاری میزان -
_ انتخاب نوشت: انتقاد از وضعیت نظارت بر درآمدها و عملکرد جامعه پزشکی طی سالیان متمادی همواره مطرح بوده است. در چند سال گذشته بحث عدم پرداخت مالیات توسط پزشکان بسیار جنجالی شده بود. نهایتا پزشکان ملزم به استفاده از کارتخوان در مطبهای خود شدند.
اما اخیرا یکی از موضوعات دیگر پیرامون عملکرد پزشکان در ویزیت بیماران در مطبهایشان است. اساس داستان این است که برخی پزشکان در زمان معاینه و ویزیت بیماران، کم کاری میکنند.
طبق مصوبه هیات وزیران، زمان استاندارد ویزیت برای پزشکان عمومی در کشور ۱۵ دقیقه تعیین شده است. این زمان برای پزشکان متخصص ۲۰، پزشکان فوق تخصص ۲۵ و روانپزشکان نیز ۳۰ دقیقه تعیین شده است، اما واقعیت میدانی، اختصاص زمانی بسیار کمتر از آنچه که تعیین شده است را به ما نشان میدهند.
در اغلب موارد شاهد هستیم زمانی حدود ۳ تا ۵ دقیقه از سوی پزشکان برای بیماران صرف میشود. حتی این مساله در پزشکان شیفت در بیمارستانها به مراتب کمتر بوده و گاهی به زیر ۳ دقیقه میرسد. برای نمونه در بیمارستان آموزشی اطفال قدس قزوین، میانکین معاینه کودکان ۳.۵ دقیقه بوده است، این در شرایطی است که متوسط زمان معاینه پزشکان در آلمان ۱۷.۵ تا ۲۱ دقیقه و در بلژیک ۱۷ دقیقه است.
در پی جویی دلیل این موضوع برخی تنها انگشت اتهام را به سوی پزشکان میکشند و آنها را متهم به کم کاری میکنند. اما واقعیت این است که باید متغیر مهمی همچون تقاضای بالای ویزیت و زمان شیفت محدود پزشکان را دخیل دانست. مساله اصلی کمبود شدید تعداد پزشک نسبت به جمعیت است؛ به گونهای که برای هر ۱۰۰۰ نفر ۱.۶ پزشک وجود دارد. این در شرایطی است که در کشورهای پیشرو این سرانه ۳ پزشک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است. با توجه به روند کنونی در پذیرش پزشکان در دانشگاهها به نظر نمیرسد چشم اندازی برای حل این مشکل وجود داشته باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *