حرفه خبرنگاری در انعکاس مسائل و مشکلات اجتماعی و آگاهی بخشی به مسئولان تأثیر گذار است
خبرگزاری میزان: خداییان حرفه خبرنگاری را حساس خواند و گفت: این حرفه شمشیر دو لبه است که اگر به خوبی از آن استفاده شود میتواند در خدمت نظام و اسلام باشد و در صورتی که مورد غفلت قرار گیرد به عنوان ابزاری درخدمت دشمنان نظام خواهد بود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی میزان به نقل از روابط عمومی معاونت حقوقی «ذبیح اله خداییان» با گرامیداشت روز خبرنگار به بیان ظرفیتهای این حرفه پرداخت و افزود: به عنوان مثال اگر در یک مرجع اعم از از خصوصی یا دولتی ضعفی وجود دارد و انتقادی توسط خبرنگاران صورت می گیرد این انتقاد می تواند به گونه ای مطرح شود که سازنده و اصلاح گرانه باشد و ایجاد امید کند؛ اما از سوی دیگر میتواند به شکلی منعکس شود که مخرب نموده و ایجاد یأس و نومیدی کند.
خداییان خبرنگاری را حرفه ای تأثیرگذار برشمرد و تصریح کرد: تأثیرگذاری خبرنگاری از این جهت است که خبرنگاران پل ارتباطی مردم و مسئولان هستند؛ این قشردر بطن جامعه حضور دارند و مسائل و مشکلات اجتماعی را درک میکنند. خبرنگاران با انعکاس این مسائل و مشکلات به مسئولان، آنها را از واقعیتهای اجتماعی آگاه می سازند و در مقابل پاسخ آنها را به مردم منعکس میکنند.
این مقام قضایی در ادامه رسانه ها را چشم بینای مردم خواند و با اشاره به نقش نظارتی آنها خاطر نشان کرد: به طور معمول فساد در نقاط پنهان وتاریک رخ میدهد و رسانهها همانند نور افکن های قوی نقاط تاریک و پنهان را روشن کرده و اجازه سوء استفاده به افراد مختلف را نمی دهند؛ در واقع نظارت رسانهها مسئولان را به تلاش وا می دارد.
معاون حقوقی قوه قضاییه با یادآوری این امرکه کثرت رسانههای گروهی، وابستگی شبکه های بزرگ خبری به استکبار جهانی و انعکاس اخبار متناقض ومتعارض گاه مردم را دچار سردرگمی کرده و فضا را غبار آلود میکند تصریح کرد: روشنگری نقش دیگری است که انجام آن به عهده رسانه است و در این میان رسانههای امین با انعکاس واقعی اخبار رسالت مهمی در زمینه روشنگری مردم به عهده دارند.
معاون حقوقی با اشاره به فقر اطلاعات حقوقی مردم در رابطه با مسائل اجتماعی و روز مره یکی از رسالت های رسانه را آموزش عمومی و اطلاع رسانی دانست و افزود: آموزش حقوق مردم امری لازم است و این آموزش از چند جهت مهم است؛ اول آنکه مردم بدانند طبق قانون در مراجعه به مراجع دولتی و حتی خصوصی چه حقی دارند و دوم اینکه مراجع مذکور چه تکالیفی در قبال آنها دارند، این امر در پیشبرد کارهای مردم و حتی جلوگیری از سوء استفاده افراد مختلف بسیار مهم است.
خداییان با اعلام اینکه معاونت حقوقی در خصوص ارتقای آگاهی حقوقی جامعه میتواند همکاری مناسبی با رسانه ها داشته باشد ادامه داد: یک دسته قوانین حاکم بر تعامل و همکاری مردم با یکدیگر است، مثلا درانعقاد قراردادهای پیش خرید و یا پیش فروش خانه، اطلاع از این قوانین و رعایت آنها در ارتقاء نظم اجتماعی و کاهش جرایم و دعاوی موثر است.
وی در پایان به وظیفه ای که معاونت حقوقی در تدوین لوایح قضایی بر عهده دارد اشاره و تأکید کرد: انعکاس مسائل و مشکلات اجتماعی در ارتباط با تدوین لوایح قضایی و یا اصلاح قوانین بسیار موثر است و به طور قطع این انعکاس توسط رسانه انجام شده و در این میان تعامل معاونت حقوقی با رسانه ها سازنده و کارگشا خواهد بود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *