عذرخواهی رییس دفتر روحانی از مردم بابت مشکلات

15:48 - 09 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۰۹۸۲
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
رییس دفتر رییس جمهور، گفت: هر آنچه در توان داریم انجام داده‌ایم، اما باز هم مشکلات باقی هستند، لذا شرمنده مردم می‌شویم و عذرخواهی می‌کنیم. همه تلاش خود را انجام می‌دهیم و در مدت باقیمانده از عمر دولت از همه ابزار‌ها استفاده کنیم تا گشایشی برای مردم بوجود بیاید.
- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،  محمود واعظی در پایان جلسه هیات دولت در گفت‌وگو با خبرنگاران، درباره تامین نیاز‌های ارزی وزارت بهداشت، گفت: ارز مورد نیاز وزارت بهداشت تأمین شده و در هفته‌های گذشته رقمی تخصیص داده شده است. وزیر بهداشت هم در تلاش است و امیدواریم کار تامین دارو‌های مورد نیاز و مواد اولیه دارو‌هایی که در ایران تولید می‌شود، هر چه زودتر به نتیجه برسد.

وی در پاسخ به سوالی درباره سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه عاملان اصلی وضعیت فعلی کشور سران کاخ سفید هستند و اینکه آیا بیان چنین مطلبی باعث جسور شدن آن‌ها نمی‌شود، اظهار داشت: آمریکایی‌ها قبل از این حرف‌ها، هر کاری می‌توانستند علیه ملت ایران و نظام ما انجام دادند.
 
 
رییس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه حتماً آن چیزی که آقای رئیس جمهور گفتند، نکته درستی است، افزود: فقط نمی‌دانم چرا برخی در داخل کشور اینقدر ناراحت و عصبانی شدند که آقای رئیس جمهور گفته مردم کسی که این وضع را در تحریم بوجود آورده اند، لعنت و نفرین کنند. اینکه برخی دم از انقلابی بودن هم می‌زنند و می‌خواهند آمریکا را تطهیر کنند، جای تعجب دارد.

واعظی ادامه داد: اینکه برخی به دلیل مسائل جناحی و سیاسی و نگاهی که به انتخابات ۱۴۰۰ دارند، همه چیز را و حتی آن چیز‌هایی که خودشان به آن اعتقاد داشتند را فدا کنند، تعجب آور است، مگر همین‌ها طرف‌دار دولتی نبودند که در طول ۸ الی ۱۰ سال، روزانه یک میلیون بشکه نفت با قیمت بالای ۱۰۰ دلار می‌فروخت و باز هر مشکلی بود، می‌گفتند تحریم است، اما حالا حاضر نیستند واقعیات را بپذیرند که وضع با آن موقع فرق دارد.

وی با بیان اینکه آن موقع کشور تحریم بود و محدودیت‌هایی داشتیم، اما الان در یک جنگ اقتصادی تمام عیار هستیم و آن‌ها نمی‌خواهند بپذیرند، تصریح کرد: مسأله انتخابات ۱۴۰۰ سر جای خودش، ولی نباید اینقدر آدرس غلط به خارج دهیم و آدرس تفرقه و نفاق را به زبان بیاوریم که برعکس مردم را در این شرایط بسیار سخت ناامید کند.

رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات یکی از نمایندگان مجلس علیه رئیس جمهور در جلسه بررسی صلاحیت وزیر صمت، برخلاف توصیه مقام معظم رهبری درباره وفاق بین قوا، خاطرنشان کرد: این را به کلیت مجلس معطوف نمی‌کنم. بنای کلیت مجلس این است که برای حل مشکلات مردم همکاری شود، ولی اینکه برخی از تریبون رسمی مجلس، استفاده می‌کنند تا حرف‌های نسنجیده و تفرقه‌انگیز بزنند و مردم را ناامید کنند و آدرس غلط به دشمنان بدهند، متأسفم.

 واعظی اضافه کرد: از طرف دیگر از هیات رئیسه مجلس انتظار می‌رود، ساز و کاری تمهید کند که این تریبون مقدس به محلی برای بیان حرف‌های غیراخلاقی و کذب تبدیل نشود..

وی خاطرنشان کرد: حتی به فردی که صحبت‌هایی درباره بنده کرده بود، زنگ زدم و گفتم که شما اگر به همه گفته‌های ۴۰ سال گذشته بنده مراجعه کنید هیچ‌وقت نخواهید دید که چنین الفاظی را استفاده کرده باشم و گفتم این توهم ساخته یک خبرنگار یا کسی بوده که به دنبال این بوده که به نوعی بین مجلس و دولت تفرقه ایجاد کند.

 واعظی تاکید کرد: مجلس، دولت، قوه قضائیه و هر نهادی که تریبون در اختیار دارند، این تریبون‌ها باید در خدمت منافع و مصالح کشور، وحدت و همدلی باشد. همان چیزی که مقام معظم رهبری بار‌ها و بار‌ها حتی در شرایط عادی روی آن تأکید دارند، بویژه الان که شرایط بسیار سختی است.

رییس دفتر رییس جمهور درخصوص مناظره شب گذشته دو رقیب انتخاباتی در آمریکا، گفت: ترامپ از نظر رقابت انتخاباتی خیلی با رقیبش فاصله گرفته است. مناظره‌ای هم که شب گذشته داشتند، افتضاح بوده، اصلاً مناظره نبوده و بعید می‌دانم هیچ جای دنیا یک چنین اتفاقاتی در این رده بیفتد.

رییس دفتر رییس جمهور گفت: نظرسنجی بعد از مناظره هم برخلاف آنچه تبلیغ می‌کردند، بوده و دوباره به ضرر ترامپ شده است. وقتی یک آدم متوجه مسایل سیاسی و بین‌الملل نیست، در داخل کشور هم وضعیت انتخاباتی‌اش خراب است، لذا باید مراقبت کنیم اهدافی را که در داخل کشور خودش نمی‌تواند به آن‌ها برسد، این را با یک اقدام خارجی جایگزین نکند. باید در داخل کشور، همه‌مان مراقبت کنیم که از این چند هفته هم عبور کنیم.

 واعظی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بورس اظهار داشت: بورس ساز و کار خاص خودش را دارد. یعنی یک عرضه و تقاضایی دارد و خود آن ساز و کار است که بورس را شکل می‌دهد. به همین دلیل است که همه مسئولین بار‌ها و بار‌ها گفتند، بورس جایی نیست که کسی هیجانی وارد یا خارج شود.

رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: بورس محلی برای سرمایه‌گذاری‌ای میان‌مدت و دراز مدت است. یعنی کسی که می‌خواهد در یک هفته الی یک ماه به سود برسد، باید پولش را به بانک بسپارد. اگر بررسی کنیم، هم در ایران و هم در بسیاری از کشور‌های جهان می‌بینیم کسانی که در میان‌مدت و دراز مدت در بورس سرمایه‌گذاری کردند، بیشتر سود بردند تا کسانی که در جا‌های دیگر سرمایه‌گذاری کردند.

وی با تاکید بر اینکه دولت در بورس دخالت نمی‌کند، گفت: وظیفه دولت است که اصیانت و مراقبت کند تا حقوقی‌ها و افرادی که آنجا نفوذ دارند، نتوانند حرکتی انجام دهند که باعث شود مردمی که سهام خرد دارند، متضرر شوند. بار‌ها گفتیم که از بورس حمایت و صیانت می‌کنیم. هیچ‌وقت هم بورس را رها نکردیم.

رییس دفتر رییس جمهور افزود: کسی که فکر می‌کند دولت باید روزانه وارد مسایل بورس شود و دخالت کند، با ساز و کار بورس آشنا نیست. بورس یک شورای عالی قدرتمند دارد. سازمان بورس، رئیس دارد که آن هم اختیاراتی دارد. تمام این‌ها باید براساس آن ساز و کار انجام شود.

 واعظی در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد هر دو جریان سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب کشور منتقد دولت هستند، تصریح کرد: جریان اصولگرا که از اول منتقد این دولت بودند، هم در انتخابات سال ۹۲ و هم ۹۶، هیچ‌وقت هم ندیدیم که مبارزات انتخاباتی برای آن‌ها تمام شده باشد. همه دنیا مبارزات انتخاباتی‌شان یک ماه و ۲ ماه است، اما مبارزات انتخاباتی، اینجا ۴ سال و تا انتخابات بعدی طول می‌کشد.

وی افزود: درباره گروه دوم هم هیچ وقت در درون اصلاح‌طلبان، یک نظر و یک گروه خاص نبوده است. دیدگاه‌هایشان با هم متفاوت بوده است. ببینید الان در داخل دولت از سال ۹۲، همواره در بین وزرا، اعضای کابینه و استانداران اصلاح‌طلبان هم حضور داشته‌اند. اگر برخی از اصلاح‌طلبان الان منتقد شده‌اند، انتقاد به رفقای خودشان است که در داخل دولت هستند. حداقل اگر مراعات بقیه اعضای دولت را نمی‌کنند، مراعات حال رفقای خود و همفکران خودشان را بکنند.

رییس دفتر رییس جمهور درباره پیشنهاد استعفای رئیس جمهور گفت: یک نفر مطلبی نوشته، تیتری که زده شده با متنی که نوشته شده، متفاوت است. ایشان نمی‌گوید رئیس جمهور استفعا دهد. می‌گوید نمی‌گذارند رئیس جمهور کار کند، محدودیت قایل هستند. یکسری حرف‌های دیگری می‌خواسته بزند. یک نفر بوده است.

 واعظی تاکید کرد: آقای روحانی رئیس جمهوری نیست که فقط در زمان گل و بلبل و زمانی که همه چیز خوب است، پول و امکانات هست، تحریم و کرونا نیست، رئیس جمهور باشد و وقتی که مردم این همه مشکل و گرفتاری دارند و کرونا و تحریم و جنگ اقتصادی است، استعفا دهد.

وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور تا لحظه و روز آخر به این مردم بدهکار است و وظیفه خودش می‌داند که خدمتگزار این مردم باشد. وظیفه داریم همه تلاش‌مان را بکنیم، هر آنچه که می‌توانیم تلاش کنیم.

 واعظی افزود: وقتی می‌بینیم با همه مشکلاتی که از داخل و خارج روی دولت هست، تلاش می‌کنیم، اما باز هم مشکلات باقی هستند، شرمنده مردم می‌شویم و عذرخواهی می‌کنیم و می‌دانیم گرانی اثر گذاشته و فشار روی مردم هست. طبقه حقوق‌بگیر، متوسط و متوسط به پایین خیلی تحت فشار هستند و لذا شرمنده همه این‌ها هستیم.

رییس دفتر رییس جمهور خاطرنشان کرد: تلاش زیادی می‌کنیم که در این ۱۰ الی ۱۱ ماه باقیمانده از عمر دولت هرگونه که می‌توانیم در داخل و خارج کشور، از همه ابزارهایمان استفاده کنیم، برای اینکه یک گشایشی برای مردم بوجود بیاید.

وی در پاسخ به این سوال که گفته شده رئیس جمهور اجازه معرفی وزیر زن ندارد، گفت: رئیس جمهور همیشه براساس شایستگی وزیر انتخاب می‌کند. نه بر اساس قومیت انتخاب می‌کنیم، نه براساس استان انتخاب می‌کنیم و نه براساس جنسیت انتخاب می‌کنیم.

 واعظی ادامه داد: وقتی یک پستی خالی می‌شود در رده بالا، ۲۰ الی ۳۰ نفر از کسانی که معرفی می‌شوند، بررسی می‌کنیم. همین کاری که برای وزیر صمت کردیم، کمیته‌ای است و بررسی می‌شود و می‌رسند به ۲ تا ۳ نفر و گزارش آن چند نفر هم داده می‌شود و نهایتا یکی‌شان انتخاب می‌شود. هیچ وقت افراد را بر اساس جنسیت و قومیت و روش‌های دیگر انتخاب نکردیم.

خبرنگاری با اشاره به اظهارات اخیر معاون اول رئیس جمهور مبنی بر اینکه کاش شرایطی بشود که بتوانیم بگوییم چه فساد‌هایی را اخیراً کشور تحمل می‌کند، پرسید که آیا دولت برنامه‌ای صحبت صریح‌تر با مردم دارد؟ دکتر واعظی پاسخ داد: بیشترین صحبت را آقای رئیس جمهور با مردم می‌کنند. باید معاون اول رئیس جمهور، سایر معاونین و وزرای دیگر هم صحبت کنند. آقای رئیس جمهور منظم با مردم صحبت می‌کنند، هم ما مطلب تهیه می‌کنیم و هم خودشان مراقب هستند این کار انجام شود.

وی ادامه داد: به هر حال دولت فقط شخص رئیس جمهور نیست. دولت یک مجموعه بزرگی از استانداران، فرمانداران، معاونین استانداران در استان‌ها، وزرا، معاونین وزرا، معاونین رئیس جمهور و یک طیف گسترده‌ای است. همه باید با مردم صحبت کنند. اینکه تعداد کمی فقط با مردم صحبت می‌کنند، این کار درستی نیست. جواب نمی‌دهد و باید همه صحبت کنند.

رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا دولت قصد رایزنی با رئیس صدا و سیما برای گفتگوی وزرا با مردم از طریق این رسانه را ندارد؟ اظهار داشت: رئیس صدا و سیما، عضو دولت است و با خود وزرا ارتباط نزدیکی دارد. باید بیشتر صحبت کنند. الان در این شرایط مردم باید بیشتر از عملکرد دولت بدانند. صدا و سیما به لحاظ فراگیر بودن آن می‌تواند عملکرد دولت و سیاست‌های دولت را به خوبی به مردم منعکس کند.
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *