ترفندهایی برای ظرف شستن
- روزنامه خراسان نوشت: ظروفی که در آشپزخانه ما وجود دارد معمولا روش نگهداری و شستوشوی خاص خودشان را دارند. همراه ما باشید با چند نکته کوتاه برای شستن ظروف مختلف.
تمیز کردن ظروف مسی
برای شستوشوی سطوح بیرونی ظروف مسی میتوانید از مخلوط آب لیمو و سرکه استفاده کنید. برای این کار باید اسکاچ را داخل مخلوط سرکه و آب لیمو بزنید و سپس روی سطح ظرف را برق بیندازید. برای تمیز کردن داخل ظروف مسی از مخلوط آب و جوش شیرین استفاده کنید. بگذارید این مخلوط حدود نیم ساعت بجوشد؛ بعد آب سیاه را خالی کنید و با اسکاچ نرم کمی داخل ظرف بکشید و ظرف را تمیز کنید. با این روش سطح داخلی ظرف سفیدتر و روشنتر خواهد شد.
شستن ظروف بامبو
در صورت امکان بلافاصله پس از استفاده از ظروف بامبو، آنها را شستوشو دهید تا از چسبیدن مواد غذایی به آن جلوگیری به عمل آید. برای جداسازی تکههای چسبیده غذا از ناخن یا سمت غیر تیز چاقو استفاده کنید. همچنین از قرار دادن طولانی مدت ظروف بامبو در آب (به عنوان مثال در یک سینک پر از آب) خودداری کنید. در غیر این صورت این کار باعث کاهش عمر ظروف بامبوی شما خواهد شد. مکانی را به نگهداری و انبار کردن ظروف بامبوی کثیف اختصاص دهید و برای پخت تخممرغ و گوشت خام از ظروف بامبو استفاده نکنید. همچنین میتوانید از روش شستوشو با سفید کننده استفاده کنید. در این روش به ازای هر لیتر آب یک قاشق چای خوری سفید کننده اضافه کنید و ظرف بامبو را کاملا بشویید و آب بکشید.
برای شستوشوی سطوح بیرونی ظروف مسی میتوانید از مخلوط آب لیمو و سرکه استفاده کنید
جلا دادن ظروف چدنی
لوازمی که برای جلا دادن ظروف چدنی خود به آنها نیاز دارید: مایع ظرف شویی، اسفنج، حولههای پارچهای یا کاغذی، روغن مایع یا جامد، ورقه آلومینیمی، فر.
مرحله اول: فر خود را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (یا ۱۸۰ درجه سانتی گراد) برسانید.
مرحله دوم: ظرف چدنی را در آب گرم کف کرده با صابون قرار دهید و آن را با اسفنج یا برس بشویید.
مرحله سوم: ظرف چدنی را کاملا آب کشی و سپس خشک کنید.
مرحله چهارم: با استفاده از حوله پارچهای یا کاغذی، پوشش نازکی از روغن مایع یا روغن جامد ذوب شده در کل ظرف چدنی (درون و بیرون آن) ایجاد کنید.
مرحله پنجم: ظرف چدنی را به صورت بر عکس روی قفسه مرکزی فر قرار دهید.
مرحله ششم: یک صفحه لبه دار پخت (تابه فر) با روکش ورقه آلومینیمی روی قفسه و زیر ظرف چدنی قرار دهید تا روغنها روی آن بچکند.
مرحله هفتم: ظرف چدنی را به مدت یک ساعت در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت در فر قرار دهید.
مرحله هشتم: فر را خاموش کنید و قبل از آنکه ظرف چدنی را از فر بیرون بیاورید، اجازه دهید تا کاملا خنک شود.
نکته: جلا دادن ظرف چدنی در ۸ مرحله مطرح شده انجام خواهد شد. ظرف چدنی شما پس از جلا دادن براق و نچسب خواهد بود.