دریافت مجوز نگارش روایتهای ماندگار دفاع مقدس از فرمانده معظم کل قوا
وی افزود: با وجود نشر کتب متعدد در زمینه دفاع مقدس تاکنون اثری مدون و مشروح در مورد علل زمینه ساز جنگ و چگونگی آغاز و ادامه آن به صورت جامع و همهجانبه تهیه و منتشر نشده است. در برخی از آثار منتشر شده نکات و مطالبی مطرح شده که برای خوانندگان سوال برانگیز است و مرجعی نیز برای ارائه پاسخ به سوالات وجود ندارد.
سرلشکر حسنی سعدی ادامه داد: از آنجا که کارکنان ارتش همواره در برابر خانواده همکاران نظامی جوان خود و افکار عمومی مردم جامعه مورد سوال هستند و در کلاسهای درس دانشگاه فرماندهی و ستاد و سایر مراکز آموزشی آجا دانشجویان همواره از استادان سوالاتی را مطرح میکنند از جمله اینکه چرا نقش در دفاع مقدس بطور کامل و جز به جز تبیین و تشریح نمیشود؟ با توجه به اهمیت نگارش تاریخ و نیز برای ارائه پاسخ به سوالات مرتبط با عملکرد ارتش به اتفاق تعدادی از فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در نیروهای زمینی هوایی پدافند هوایی و دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دوران دفاع مقدس در مشاغل و مسئولیتهای میانی و عالی انتساب داشتند، در صدد برآمدیم تا عملکرد ارتش را در سه مقطع از جمله دوران مبارزات مردم مسلمان ایران با رژیم ستمگر پهلوی دوم، دوره بیست ماهه از پیروزی انقلاب اسلامی تا شروع جنگ تحمیلی و سوم دوران هشت سال دفاع مقدس به صورت سال به سال و با استفاده از اسناد و مدارک موجود به طور مستند تشریح و تدوین کنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به گسترده بودن حجم فعالیتهای ارتش در مقاطع زمانی مورد بحث، برای تدوین آن احتیاج به صدور مجوز بود بدین ترتیب در تاریخ هجدهم اردیبهشت سال ۹۰ به حضور فرماندهی معظم کل قوا شرفیاب شدم و اهداف مورد نظر را به استحضار معظم له رساندم که در پایان گزارش اینجانب معظم له فرمودند. زیر نظر خودتان این کار را انجام دهید و سپس اضافه کردند بدیهی است هرچه نگاه همه جانبه باشد کار ماندگارتر خواهد بود.
وی گفت: متعاقبا از طریق دفتر نظامی مقام معظم رهبری به صورت کتبی تدابیر و مجوز را دریافت و مراتب را با امیر سرلشکر صالحی فرماندهی محترم وقت کل ارتش مطرح کردم که ایشان نیز از این تدبیر استقبال و دستورات لازم را برای پشتیبانی از این گروه به عوامل ذیربط ابلاغ کردند.
سرلشکر حسنی سعدی خاطرنشان کرد: به منظور اجرای این مهم از تعداد قریب به ۵۰ نفر از فرماندهان مسئولان و پیشکسوتان نیروهای تابعه ارتش دعوت به عمل آمد تا در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش مستقر شده و فعالیت را آغاز کردیم. پس از انجام بررسیهای لازم در زمینه روشهای اجرا تصمیم گرفته شد نگارش عملکرد ارتش در سه مقطع زمانی به شرح زیر انجام شود.
الف. تبیین روند تحول ساختار و سازمان ارتش از بدو تشکیل تا شهریور سال ۱۳۵۷ و عملکرد ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی تا روز بیست و دوم بهمن ماه سال ۱۳۵۷.
ب. تبیین وضعیت و عملکرد ارتش از پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ تا آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ به ویژه نقش ارتش در برقراری امنیت و ثبات در مناطق مختلف کشور از جمله کردستان، آذربایجانغربی، خوزستان، گنبد و سیستان و بلوچستان.
ج. تدوین عملکرد ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس به صورت سال به سال و نیز تجزیه و تحلیل و فرآیندی که در مقاطع مختلف جنگ هشت ساله پیموده شده است. برای این سه مقطع قریب ۶۲ جلد کتاب تهیه شده است. ضمناً با تعدادی از فرماندهان و پیشکسوتان قریب به یکصد نفر مصاحبه شده است.
وی در پایان گفت: در هر یک از مقاطع فوق به نقش فرماندهی رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی به عنوان سکاندار دفاع ۸ ساله پرداخته شده است امید است که خداوند متعال با به پاس خون شهدا و فداکاری جانبازان ایثارگران و ملت بزرگوار و شریف ایران توفیق این امر خطیر و ماندگار را عطا فرماید و توانسته باشیم در امتثال اوامر فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنهای گوهری از گنجینه مورد نظر معظمله را تهیه و برای ملت شریف ایران و آینده آن به عنوان یک میراث ماندگار به یادگار بگذاریم.
انتهای پیام/