توجه به آمارهای اجتماعی در سرشماری سال 95/ تاکید بر مدیریت راهبردی در عرصه پیشگیری

13:13 - 19 مرداد 1394
کد خبر: ۶۶۰۲۴
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان: قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در سرشماری سال 95 به آمارهای اجتماعی توجه خواهد شد، گفت: این موضوع به عنوان یک نقیصه در سرشماری عمومی نفوذ و مسکن وجود داشت که با همکاری سازمان آمار، آمارهای اجتماعی نیز از این پس در سرشماری‌ها پوشش داده می‌شود.
توجه به آمارهای اجتماعی در سرشماری سال 95/ ضرورت توجه به مدیریت راهبردی در عرصه پیشگیری
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی میزان، «مهدی امیری اصفهانی» در نشست روسا و مدیران دستگاه‌های اجرایی و معرفی سامانه رصد آمار جنایی (سراج) با اشاره به آیه ای از قرآن مجید مبنی بر اینکه «نسبت به چیزی که علمی نداریم حرکت نکنیم»، گفت: این آیه شریفه باید به عنوان یک راهبرد اساسی در نظام آماری کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) که به یارانش می‌فرمایند: « اگر کار زشت از کسی صادر شود زشت است ولی از تو زشتر و اگر کار خوب از کسی صادر بشود خوب است و از تو خوبتر چون منتسب به ائمه هستی» گفت: ما در جامعه ای زندگی می کنیم که در آن برای زمینه سازی ظهور ناجی بشریت تلاش می کنیم که اگر کار پسندیده ای از ما رخ دهد آن کار پسندیده تر است و اگر ناپسند باشد ناپسندتر چرا که ما داعیه دار اسلام هستیم.

قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: پرونده هایی که هر سال به دستگاه قضایی ارجاع می شود نسبت به سال پیش از آن، رو به افزایش است. البته این تنها پرونده هایی است که در دستگاه قضایی طرح می شود خیلی از رفتارها و جرائم نیز به دستگاه قضا وارد نمی شود مثلا در برخی موارد این رفتارها تنها در نیروی انتظامی ثبت می شود.

امیر اصفهانی با اشاره به اینکه اگر رفتار و رویکرد پیشگیرانه وجود نداشته باشد به مقصد نخواهیم رسید، تصریح کرد: بند پنجم اصل 156 قانون اساسی وظیفه مهمی را به دستگاه قضا سپرده و آن اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین است.

وی با اشاره به دستگاههای مورد تاکید مقام معظم رهبری در بحث پیشگیری از جرم و توجه بر دو مولفه علمی بودن و فراقوه ای بودن امر پیشگیری گفت: برای رسیدن به نقطه مطلوب در امر پیشگیری باید همه دستگاههای اجرایی در این موضوع مشارکت و تعامل داشته باشند.

امیری اصفهانی با بیان اینکه رفتار مقابله‌ای به تنهایی کفایت نمی‌کند، ادامه داد: اصلی ترین الزام در پیشگیری از وقوع جرم ،مدیریت راهبردی در عرصه پیشگیری و شناخت و آگاهی دقیق و وجود اطلاعات صحیح و فارغ از تعصبات سازمانی و شخصی و شفاف است.

وی با اشاره به اینکه مجلس نیز باید با شناخت و آگاهی کافی از آسیب های اجتماعی و آمار جنایی قوانین مرتبط را تصویب کند، گفت: اگر قوانین با شناخت و آگاهی نباشد تنها گره ای به مشکلات می افزاید.

قائم مقام معاونت پیشگیری وقوع جرم قوه قضائیه به رابطه متقابل و موثر آسیب و جرم اشاره کرد و گفت: هر دو از این موضوع از هم تاثیر می گیرند و بسیاری از جرائم ریشه در آسیب ها دارد.

امیری اصفهانی افزود: نظام رصد نتایج مداخلات در امر پیشگیری یک الزام غیر قابل انکار است که سامانه سراج با جمع آوری آمار و اقدامات انجام شده سعی در هدفمند کردن و هوشمند بودن اقدامات برای پیشگیری از جرم را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه بدون همکاری دستگاههای مختلف و بدون استفاده ظرفیت های مردمی امکان هوشمند کردن و هدفمند ساختن پیشگیری از جرم وجود ندارد گفت: نقش رسانه ها هم در این موضوع با توجه به رسالت ذاتی رسانه که آگاهی بخشی عمومی غیر قابل انکار است.

قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در سرشماری سال 95 به آمارهای اجتماعی توجه خواهد شد، گفت: این موضوع به عنوان یک نقیصه در سرشماری عمومی نفوذ و مسکن وجود داشت که با همکاری سازمان آمار، آمارهای اجتماعی نیز از این پس در سرشماری‌ها پوشش داده می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *