جنایت بزرگ در مرز‌های اروپا؛ اینجا به دنبال حقوق بشر نگردید!

3:15 - 07 مهر 1399
کد خبر: ۶۵۹۹۳۶
ضرب و شتم مهاجران در مرزهای اروپا و وضعیت وخیم پناهجویان در اردوگاه‎های یونان شرایط فاجعه بار حقوق بشری را رقم زده است.

- طی روز‌های اخیر، اخبار تکان دهنده‌ای در خصوص ضرب و شتم وحشیانه مهاجران در مرز‌های اتحادیه اروپا منتشر می‌شود.

در مقابل، سران اتحادیه اروپا که لحظه‌ای بازی سیاسی و ابزاری خود با کلید واژه «حقوق بشر» را علیه کشور‌های دیگر در جهان متوقف نمی‌کنند، در برابر این جنایات سکوت کرده و حتی با اختیاراتی که رسما به دولت‌های عضو داده اند، استمرار این جنایات را توجیه و تضمین کرده اند!

جنایت علنی و وحشیانه پلیس رومانی علیه مهاجرین، به اندازه ای تکان دهنده بوده اند که حتی رسانه های اروپایی نیز قدرت سانسور آن را نداشته اند؛ هر چند که سران اتحادیه اروپا قصد ندارند واکنشی درا ین خصوص نشان دهند!

ماجرا از این قرار است که در ۱۹ آگوست سال جاری میلادی، شش پناهجوی سوری به همراه پناهجویانی از مصر به سازمانی غیردولتی در بلگراد، پایتخت صربستان مراجعه و درخواست کمک کردند.

آنها برای کارکنان این سازمان غیردولتی شرح دادند که چگونه نیروهای مرزی رومانی آنها را با خشونت به صربستان عقب رانده‌اند.

یکی از مهاجران که یکی از پاهایش نیز قطع شده بود، مرزبانان رومانی را متهم کرد که با همان چوب زیر بغل به ضرب و جرح او پرداخته‌اند.

چنین رفتارهای خشونت آمیزی تنها علیه این هفت پناهجو انجام نشده بود؛ گروه دیگری از پناهجویان که از مسیر ترکیه، یونان و آلبانی خود را به مرز رومانی رسانده بودند نیز تجربه مشابهی را شرح دادند.

چنانچه شبکه یورونیوز گزارش داده و تصریح کرده است، این پناهجویان هنگام تلاش برای عبور از مرز رومانی، توسط دوربین‌های حرارتی شناسایی و توسط پلیس مرزی رهگیری شده و در نهایت از سوی مرزبانان با شلاق مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌ بودند.

آنها می‌گفتند که اگرچه پیش از آن نیز توسط پلیس مجارستان با چوب مورد ضرب و جرح قرار گرفته بودند، اما هرگز شلاق نخورده بودند؛ یکی از پناهجویان نیز در اثر ضربات شلاق تقریباً چشم خود را از دست داد.


اینجا کسی حق شکایت ندارد!

شکایت‎هایی از این دست، معمولا توسط سازمانهای پلیسی و امنیتی در اروپا بلوکه و سپس امحاء می شود.

شبکه یورونیوز در این خصوص گزارش داده است «پلیس مرزی رومانی و دیگر کشورهایی که در مسیر حرکت مهاجران قرار دارند، بطور گسترده علیه آنها از خشونت استفاده می‌کنند؛ به گفته شاهدان اکنون در مرز رومانی، رفتارهایی مانند ضرب و شتم، ارعاب و بازگرداندن‌های غیرقانونی، به بخشی از رفتارهای روزانه ماموران تبدیل شده است؛ بنا بر برآوردهای یک سازمان غیردولتی در صربستان، روزانه دست‌کم پنجاه نفر با استفاده از زور و خشونت از رومانی به صربستان برگردانده می‌شوند؛ بررسی‌های دیگر سازمان‌های غیردولتی نیز نشان می‌دهد که در هفته بطور متوسط حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ نفر با همین شیوه از مرز رومانی عقب رانده می‌شوند.»

بر اساس این گزارش‌ها، برای ضرب و شتم پناهجویان از کابل و باتوم استفاده می‌شود، آنها در معرض شوک الکتریکی قرار می‌گیرند یا اینکه لباس‌هایشان آتش زده می‌شود. گاه نیز ماموران با شلیک هوایی مهاجران را می‌ترسانند و مجبور به بازگشت می‌کنند.

انکار جنایت به سبک اروپاییان


ماجرا زمانی تلح تر می شود که نهادهای رسمی در کشور رومانی و دیگر کشورهای اروپایی، علیرغم وجود شواهد و مستندات علنی، هرگونه خشونت و جنایتی را در این خصوص منکر می شوند.

بر اساس گزارش منابع غربی، آن دسته از سازمان‌های رومانیایی که با سازمان بین‌المللی مهاجرت همکاری دارند، می‌گویند که از رفتارهای خشونت آمیز در مناطق مرزی اطلاعی ندارند.

پلیس مرزی رومانی نیز هرگونه تخلف در این باره را رد کرده است.

این رفتارها در حالی گزارش می‌شود که بر اساس قانون، نمی‌توان مهاجری را بدون تایید کتبی قاضی یا بدون طی کردن رویه‌هایی که امکان تجدیدنظر درباره تصمیم گرفته شده علیه مهاجران را فراهم می‌کند، اخراج کرد.

مهمتر از همه اینکه هیچ مهاجری را نمی‌توان از حق درخواست پناهندگی محروم کرد و اخراج مهاجران قبل از دادن امکان دسترسی آنها به روند دادرسی، غیرقانونی است.

خشونتهای بی پایان علیه مهاجران


گزارش‎های منتشر شده و اخبار مشابه، که بسیاری از آنها نیز کتمان یا سانسور شده اند، به وضوح نشان دهنده افزایش بدرفتاری با مهاجرین و پناهجویان در ایام شیوع کروناست.

در این میان، دولت‎های اروپایی به بهانه مواجهه با کرونا، هر گونه مسئولیتی را در این خصوص از خود سلب کرده و به پلیس مرزی در خصوص سرکوب مهاجران اختیار تام داده اند.

به عنوان مثال، «رادوس دوروویچ»، مدیر یکی از مراکز حفاظت از پناهندگان به یورونیوز می‌گوید «فشارهای غیرقانونی و رفتارهای خشونت آمیز ماموران رومانی بیشتر و خونین‌تر شده است.»

او می‌گوید «اگرچه رفتارهای خشونت آمیز از حدود یکسال پیش شروع شده اما شدت خشونت‌ها در سه چهار ماه اخیر بسیار افزایش یافه است؛ هرچه تعداد مهاجران بیشترشود، خشونت‌ها نیز بیشتر می‌گردد.»

سازمان‌های غیردولتی صربستان نیز این موضوع را تایید می‌کنند.

«ایوانا ووکاچویچ»، از مرکز فعالیت‌های بشردوستانه «HCIT» که شریک کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل است، می‌گوید که از نیمه سال ۲۰۱۹ میلادی شمار مهاجرانی که از رومانی برگردانده شده‌اند بطور قابل توجهی افزایش یافته و این روند هر ماه رو به فزونی است.

«ووکاچویچ» می‌گوید «ما با چشمان خودمان کبودی‌ها را روی پوست پناهجویان دیده‌ایم؛ هیچ چیز توجیه‌گر این خشونت وحشیانه نیست؛ به این رفتارها باید اخاذی، تخریب وسایل مهاجران و تلفن همراه آنها را نیز اضافه کرد.»

مجوز اتحادیه اروپا برای سرکوب مهاجران


اتحادیه اروپا بدون اینکه کمترین رغبتی در خصوص پیگیری این جنایات از خود نشان دهد، می‌گوید که نهاد اجرایی اتحادیه اروپا قدرت تحقیق درباره اتهام سوء رفتارهای ماموران کشورهای عضو را در سطح اروپا ندارد بلکه این خود دولت‌ها هستند که باید درباره عملکرد و اتهام سوء رفتار نیروهای تحت امرشان دست به تحقیق بزنند!

به عبارت بهتر، نهادهایی که خود بانی بدرفتاری علیه مهاجرین هستند، باید در این خصوص از پلیس مرزی و دیگر نیروهای امنیتی درخواست کنند تا کمتر به مهاجرین آسیب بزنند؛ در غیر این صورت، هیچ نهادی آنها را بابت بدرفتاری با مهاجران و پناهجویان بازخواست نخواهد کرد.

نکته قابل تامل این است که اتحادیه اروپا حتی به قوانین و اسناد رسمی خود در مواجهه با بدرفتاری علیه پناهجویان نیز استناد نمی کند.

به گفته «فرانچسکو مایانی»، متخصص قوانین مهاجرت اروپا در دانشگاه لوزان، قوانین این اتحادیه همچنین مقررات شنگن، برگرداندن پناهجویان (پیش از بررسی پرونده درخواست پناهندگی آنها) را ممنوع کرده است.

در چنین شرایطی کمیسیون اروپا می‌تواند وارد عمل شود و در صورت نقض قوانین، مجازاتهای اقتصادی را علیه کشور متخلف وضع کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *