تلاش معاونت مطبوعاتی برای کاهش شایعات در بحران کرونا/روایت علی نصیریان از «بوی پیراهن یوسف»
- پنجمین روز از مهرماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به تشریح فعالیتهای معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران کرونا اشاره کرد.
صادق برقعی: «علییار» در قسمتهای آینده دچار تحولی بزرگ میشود
بازیگر سریال «زمین گرم» گفت: موفقیت من به عنوان یک بازیگر به وسواسم برای انتخاب نقش بر میگردد، بعد از نقش علییار طبیعتا انتخابهایم در زمینه بازیگری میتواند تضمین کننده موفقیتم در این راه باشد.
صادق برقعی در گفتوگو با ، پیرامون استقبال مخاطبان از سریال «زمین گرم» گفت: به شخصه از کیفیت سریال «زمین گرم» و آنچه این روزها روی آنتن میرود به شدت راضی هستم، خوشبختانه این سریال از سوی مخاطبان هم مورد پذیرش قرار گرفته است.
وی درباره ادامه تولید سریال «زمین گرم» اضافه کرد: گروه همچنان مشغول فیلمبرداری است و فکر میکنم که فیلمبرداری «زمین گرم» همچنان تا ۱۰ روز آینده به طول خواهد انجامید.
این بازیگر جوان تئاتر و تلویزیون درباره ادامه داستان سریال «زمین گرم» اضافه کرد: ما از همان ابتدا فیلمنامه را به صورت کامل دریافت کردیم به همین دلیل تا پایان داستان را میدانم و این نوید را میدهم که «زمین گرم» تا انتها جذابیت فراوانی خواهد داشت و شخصیت «علییار» هم دچار تغییرات فراوانی میشود. در قسمتهای آینده مخاطبان ابعاد تازه و جدیدی از شخصیت علییار را خواهند دید و براساس یک تصمیم کاراکتر دچار چالشی تازه میشود.
وی درباره موفقیت خود پس از بازی در سریال «زمین گرم» و آینده کاری خود بعد از این سریال تاکید کرد: من از همان یک یا دو ماه اول درگیر این موضوع بودم که پس از علییار و بازی در سریال «زمین گرم» چه اتفاقی برایم میافتد. بدون شک به عنوان یک بازیگر همچنان به آینده کاری خود فکر میکنم، واقعیت نمیدانم چه اتفاقی در آینده کاری من خواهد افتاد، همه چیز به اقبال تولیدکنندگان از این نقش و سریال بستگی دارد، در حال حاضر خودم بسیار امیدوارم که پیشنهادات خوبی داشته باشم.
بازیگر نمایش «آشپزخانه» در همین رابطه تصریح کرد: موفقیت من به عنوان یک بازیگر به وسواسم برای انتخاب نقش بر میگردد، بعد از نقش علییار طبیعتا انتخابهایم در زمینه بازیگری میتواند تضمین کننده موفقیتم در این راه باشد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
سکوت رزمندهای که سالها پس از ۸ سال دفاع مقدس در یک کتاب شکسته شد
یک نویسنده کتاب گفت: محمود پاک نژاد رزمنده ۸ سال دفاع مقدس سکوتش را پس از سالها شکست و وقایعی که در هشت سال دفاع مقدس رخ داده بود را از بعدی متفاوت بیان کرد از همین رو من نام کتاب را «شکسته سکوت» گذاشتم.
- طی چند سال گذشته ادبیات دفاع مقدس رنگ و بوی تازهای به خود گرفته و با پرداخت نویسندگان به ابعاد مهم شخصیتی رزمندگان و شهدای دفاع مقدس به شکل متنوع همچنین در کتابهای مختلف از خاطرات و روایات گرفته تا مستندات حقیقی همه و همه توانسته نظر مخاطبان را تا حد زیادی به خود جلب کند و این روزها آثاری که در حوزه دفاع مقدس تولید میشوند به پر استقبال ترین آثار بازار کتاب تبدیل شوند.
حال به تازگی کتابی جذاب به قلم یکی از نویسندگان حوزه دفاع مقدس که خود نیز فرمانده ارتش در هشت سال دفاع مقدس بوده است منتشر شده که در مدت زمان کوتاهی توانسته است به دلیل استقبال خوب مخاطبان به چاپ سوم دست پیدا کند، خبرنگار گروه فرهنگی برای بررسی این استقبال از آثار دفاع مقدس و به ویژه استقبال از کتاب «سکوت شکسته»، همزمان با هفته دفاع مقدس با نویسنده این اثر به گفتوگو نشسته و چرایی این مهم را از این نویسند جویا شده است که در ادامه خواهید خواند:
سیدهادی سعادتمند در گفتوگو با پیرامون کتاب «سکوت شکسته» گفت: کتاب سکوت شکسته روایتی از زندگی محمود پاک نژاد رزمندهای که به عنوان «فرمانده اطلاعات عملیات لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب (در طول هشت سال دفاع مقدس حضور موثری داشته است.
وی در همین راستا ادامه داد: خاطرات محمود پاک نژاد از جمله خاطرات بسیار جذاب و در عین حال خواندنی است من خود هنگامی که در جبهه بودم همواره کارهای محمود پاک نژاد برایم سوالات فراوانی را ایجاد میکرد وی از جمله رزمندگان خاصی بود که رفتارش برایم همواره ناشناخته بود، اما بعدها متوجه شدم این رفتار ریشه در موقعیت عملیاتی او داشته عملیاتی که بسیار جالب و شنیدنی بود.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه تازههای نشر انتشارات شهید کاظمی اینجا کلیک کنید
سعادتمند پیرامون کتاب «سکوت شکسته» بیان کرد: کتاب «سکوت شکسته» دارای هفت فصل است و با زبانی بسیار فصیح نوشته شده به نحوی که مخاطب را به خود جذب میکند و در عین حال کششی در داستان وجود دارد که مخاطب را تا انتهای کتاب میکشاند، کتاب «سکوت شکسته» داستانی روایی مستند را بیان میکند و در ژانری جدید در حوزه دفاع مقدس نوشته شده است، این شیوه جدید نه خاطره نگاری است که جریانی خطی داشته باشد و نه داستانی بلکه خیالی و رویایی است در واقع کتاب به نحوی نوشته شده که پیش بینی انتهای داستان برای مخاطب امکان پذیر نیست.
وی یکی از جذابترین فصلهای کتاب «سکوت شکسته» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: از آنجا که محمود پاک نژاد یکی از فرماندهان لشکر اطلاعات بود، در ماموریتی به عنوان فریب شرکت کرده و مسئولیت اجرای ماموریتی که عموما از دید بسیاری از افراد پنهان میماند را برعهده داشت، این ماموریت در جهت فریب دادن دشمن به کار میرفت در فصلی که متعلق به داستان هور الهویزه و یا به عبارتی هور الحمار در کتاب بیان شده محمود پاک نژاد قرار بود در آن ماموریت فریب دشمن را از اروندرود دور کند و توجه دشمن را از این منطقه استراتژیک منحرف نماید تا از اروند فاصله بگیرد، این کاری بسیار سخت بود، اما وی موفق شد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
«چ» روایتی تازه از ناگفتههای زندگی «شهید چمران» به روایت ابراهیم حاتمیکیا
فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا از جمله آثار موفق سینمای دفاع مقدس طی سالهای گذشته بوده است، فیلمی که توانست در زمان اکران خود با اقبال مخاطبان سینما روبرو شود.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا از جمله آثار موفق سینمای دفاع مقدس طی سالهای گذشته بوده است، فیلمی که توانست در زمان اکران خود با اقبال مخاطبان سینما روبرو شود.
«چ» داستان ۲ روز از زندگی مصطفی چمران طی نبرد پاوه را به تصویر میکشد. فیلمی که توانست در بخش جلوههای وِیژه میدانی اتفاقات تازهای را در سینمای کشور رقم بزند. این فیلم برنده ۶ سیمرغ بلورین از سی و دومین جشنواره فیلم فجر شدهاست.
فریبرز عربنیا در نقش شهید مصطفی چمران، سعید راد در نقش تیمسار فلاحی، مریلا زارعی در نقش هانا، بابک حمیدیان در نقش شهید علیاصغر وصالی، مهدی سلطانی در نقش عنایتی، اسماعیل سلطانیان در نقش نظیف، امیررضا دلاوری در نقش سیروان، خسرو شهراز در نقش لطیفی، مژگان خالقی در نقش پرستار مجروح، پیام لاریان در نقش محافظ چمران، رضا نوری در نقش محافظ شهید چمران و عرفان برزین در نقش پسر شهید چمران در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
محمد خدادی: معاونت مطبوعاتی در دوران کرونا تلاش کرد تا منابع موثق در اختیار مردم قرار گیرد
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من بارها اعلام کردم که نمی گذارم که نشریه ای به دلیل مشکلات کاغذ تعطیل شود و تا به حال هم گزارشی مبنی بر تعطیلی نشریات به دلیل کمبود کاغذ نداشته ایم. تا به حال کسی به دلیل مشکلات کاغذ و تعطیلی نشریات به ما مراجعه نکرده است.
طی هفت ماه گذشته ویروس کرونا مهمترین اخبار روز جهان را تا حد زیادی به خود اختصاص داد و در این میان نقش رسانه و تاثیر آنها در اطلاع رسانی و آگاه سازی مخاطب بسیار خوب و بیشتر از هر زمان دیگری نمایان شد، در ماههایی که رسانههای خارجی با انتشار اخبار دروغ سعی بر منفی جلوه دادن وضعیت کرونا در ایران و ایجاد رعب و وحشت در مردم کشور داشتند، رسانههای داخلی با اطلاع رسانی به موقع و دقیق نشان دادند که نقش رسانه تا چه میزان میتواند در خنثی کردن اخبار کذب و دروغ همچنین آگاه سازی مخاطب موثر باشد.
به همین مناسبت محمد خدادی معاون مطبوعاتی و امور اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نشستی که در تاریخ ۱۹شهریورماه سال جاری جهت رونمایی از گرافیک جدید سایت در محل این خبرگزاری داشت، با پیرامون فعالیت رسانهها و عملکرد معاونت مطبوعاتی در دوران کرونا همچنین مشکلات و حواشی کاغذ مطبوعات، به گفتوگو نشست، که در ادامه مشروح این گفت و گو آورده می شود:
میزان: قیمت کاغذ در سال گذشته به ثباتی نسبی رسیده است، برای این ثبات چه اقداماتی از سوی معاونت مطبوعاتی صورت گرفته است؟
خدادی: سال ۹۸ چهل میلیون یورو ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کنترل وضعیت کاغذ تخصیص داده شد، از این مبلغ کلا ۲۴ میلیون یورو محقق گردید و علی رغم کاهش ۱۶ میلیون یورویی، اما مصرف کاغذ نشریات - (با این که میزان دریافتی برای یکسال کمتر از میزان تعیین شده بود) ولی توانستیم طی یکسال و نیم گذشته با توزیع صحیح مبتنی بر تقاضای واقعی، عملا کاغذ مطبوعات را تامین کنیم، به گونهای که هیچ نشریهای با کمبود کاغذ ارزان و یا تعطیلی در این مدت روبرو نشد.
اگر قرار بود سالی چهل میلیون یورو داده شود در یک سال و نیم ما باید شصت میلیون یورو دریافت میکردیم که اما ما عملا با ۲۴ میلیون یورو نیاز کاغذ نشریات را برطرف کردیم، یعنی حدود چهل میلیون یورو صرفه جویی بدون آنکه مشکل خاصی در روند تولید نشریات ایجاد شود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
عبداللهی: حرکت دستههای عزاداران تهرانی در اربعین حسینی ممنوع است
مسئول اطلاع رسانی ستاد محرم استان تهران گفت: حرکت دستههای عزاداران تهرانی در روز اربعین با توجه به تاکید وزارت بهداشت مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ سلامت عزاداران حسینی ممنوع است.
روح الله عبداللهی در گفتوگو با ، پیرامون حرکت دستههای عزاداران تهرانی در روز اربعین گفت: حرکت دستههای عزاداران تهرانی در روز اربعین با توجه به تاکید وزارت بهداشت مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ سلامت عزاداران حسینی ممنوع است.
مسئول اطلاع رسانی ستاد محرم استان تهران اظهار داشت: هیئتهای مذهبی و عزاداران سوالات متعددی در خصوص نحوه برگزاری مراسم ایام ماه صفر به ویژه روز اربعین را دارند که در پاسخ به سوال آنها باید گفت که مراسم این ایام همانند ماه محرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی ابلاغی انجام میشود.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
وی افزود: توزیع مواد غذایی، برپایی ایستگاههای صلواتی، پیاده روی در روز اربعین و تجمع در هیئتهای عزاداری بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی ممنوع است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
علی نصیریان: من در «بوی پیراهن یوسف» پدر شهید بودن را باور کردم
بازیگر فیلم «بوی پیراهن یوسف» گفت: من در فیلم «بوی پیراهن یوسف» پدر یک شهید بودن را باور کرده بودم و به همین دلیل با تمام وجودم «دایی غفور» را بازی کردم، اگر امروز سینمای دفاع مقدس خالی از قهرمان شده آن است که بازیگران نقشی که بازی می کنند را باور ندارند.
علی نصیریان در گفتوگو با ، پیرامون دلیل محبوبیت همیشگی فیلم سینمایی «بوی پیراهن یوسف» گفت: از نظر من اینکه مردم هنوز این فیلم را می ببینند و لذت می برند خلوص و صمیمیتی بود که در آن اثر جاری بود، تمامی عوامل با عشق و علاقه و صادقانه فیلم را ساختند و ماحصلش هم اثری شد که سالها می تواند مخاطب داشته باشد.
وی درباره دلیل کمرنگ شدن عنصر قهرمان در فیلم های دفاع مقدسی را اینگونه تشریح کرد: به عنوان مثال قهرمان فیلم «بوی پیراهن یوسف» کاراکتری بود که من ایفا می کردم، اگر آن شخصیت قهرمان مردم شد و همه با وی همذات پنداری می کردند این بود که خود من آن شخصیت را باور کرده بودم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین گفتوگوی علی نصیریان اینجا کلیک کنید
بازیگر فیلم سینمایی «بوی پیراهن یوسف» در همین رابطه اضافه کرد: من به عنوان بازیگر شخصیت «دایی غفور» را باور کرده بودم، وقتی من به عنوان یک بازیگر نقشم را باور کنم مخاطب هم مرا باور می کند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید