راهپیمایی اربعین در عراق و راهپیمایی نمادین در شهرهای کشور نداریم
- حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارداشت: هفت ماه از پایان بهمن و شیوع کرونا گذشته است؛ به کادر درمان و مدافعان سلامت که برای مقابله با کرونا فداکاری کردند، خسته نباشید میگویم و از مردم نیز بابت همکاری و هماهنگی شان تشکر میکنم.
وی ادامه داد: دلمان میخواهد مردم بالای ۹۰ درصد رعایت موارد بهداشتی را داشته باشند، ولی همواره بیش از نیمی از جمعیت همراهی و همکاری داشتند که امیدواریم این روند، افزایش بیاید. کرونا یک بیماری خطرناک، همه گیر و غافلگیر کننده بود.
رییس جمهور عنوان کرد: آغاز کرونا در سال گذشته و از دی ماه در چین بود؛ همه اخبار راجع به ووهان بود که چه تدابیری برای مقابله با بیماری میشود اما در همین حین این بیماری از مرزها گذشت و زمانی که این بیماری به اروپا نرسیده بود، گوینده هایشان فقط نواقص دیگر کشورها را گفته و انتقاد میکردند که ناگهان متوجه شدند این بیماری همه اروپا را نیز فرا گرفته و همه این نقدها ناگهان خاموش شد.
روحانی یادآور شد: با شیوع کرونا در اروپا صفهای طولانی جلوی فروشگاههای مواد بهداشتی و غذاییشان تشکیل شد و دیگر هیچ قارهای در جهان از این بیماری در امان نماند. تصوری که جامعه علمی در سطح جهان از این بیماری داشت این بود که این بیماری چند ماهه گذر میکند، ولی اینطور نشد. بعد هم گمان میکردند با فصل گرما این بیماری رد میشود و مانند سرماخوردگی و آنفولانزاست. گرما در این بیماری تاثیر نداشت و در گرمترین نقاط نیز شیوع یافت.
وی خاطرنشان کرد: بعد گفتندبه یکسری داروهایی رسیدیم و فکر میکردند با این داروها کرونا درمان میشود؛ چنانچه داروی رمدسیویر را درمان کامل این بیماری میدانستند، اما تا امروز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است.
روحانی بیان داشت: برخی تصورات مانند اینکه کرونا یک بیماری تنفسی و مسری است و باید از ماسک استفاده کرد و فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت شود، درست بود اما نظریه استفاده از دستکش کنار رفت.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه فرد مبتلا باید زودتر این بیماری را احصا کند و به او رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: وقتی میبینیم روند مبتلایان با تعداد فوتیها فاصله دارد، این نشان میدهد به موقع به افراد مبتلا رسیدند، درمان و قرنطینه سریعتیر شده است و خلاصه همه به این نتیجه رسیدند در این بیماری، بهداشت اساس است و درمان در مرحله بعدی قرار دارد.
روحانی گفت: در سه مسئله باید اقدام فعال تری را انجام دهیم؛ اول رعایت خود مردم است و عدم رعایت آنها ما را با مشکل مواجه میکند و مطمئن شدن سریع مردم باعث میشود تا دو مرتبه مراقبتها را کنار بگذارند و گرفتار شوند. چنانچه در اروپا تقریبا این بیماری در کشورهای معروف کنترل شد، ولی به محض اینکه دو سه هفته نگذشته بود، این بیماری اوت کرد.
وی با بیان اینکه کاهش نظارت هم در افزایش مبتلایان به کرونا ذموثر است، افزود: هر چه بیشتر نظارت کنیم برای ما مهمتر است؛ اقدامات ناکافی هم مشکلات را میافزاید. وضعیت کرونا در هفتههای اخیر از برخی جهات بدتر شده است؛ اول مسنترها بیشتر میگرفتند در این دور افراد جوان و ۱۴ درصد افرادی که قبلا مبتلا شده بودند دچار این بیماری شده اند. اگر کسی هم یکبار گرفته نباید بگوید تمام شده و برای یکسال در امان هستم.
رییس جمهور تصریح کرد: امروز ناچاریم خدمت مردم بگوییم مقررات و نظارتها را تشدید میکنیم و باید فرهنگسازی را توسعه دهیم. در تشدید مقررات روز پنجشنبه از کمیته امنیتی اجتماعی و بهداشتی خواستیم ظرف این هفته برای تهران برنامه داشته باشند آن هم برای کسیکه ماسک نمیزند. در ادارات و بانکها، مدارس و ارگان حمل و نقل تنها به فردی که ماسک دارد، باید خدمت رسانی شود.
بیشتر بخوانید:
رییس جمهور: باور مردم به ایستادگی علت پیروزی ما تاکنون بوده است
رییس جمهور تاکید کرد: برای اینکه ستاد مقابله با کرونا در استانها بتواند برای استان خود در مدت یک هفته، مواردی را محدود و تعطیل کند نیز اختیاراتی داده شد و استانداران پس از تصمیم گیری می توانند پیشنهادات خود را به وزارت کشور بدهند و در نهایت با تاییدآقایان نمکی و رحمانی فضلی، آن مقررات اجرایی شود.