انتقاد سفیر ایران در روسیه از پایین بودن روابط اقتصادی تهران - مسکو

16:45 - 04 مهر 1399
کد خبر: ۶۵۹۲۴۳
دسته بندی: سیاست
سفیر ایران در روسیه با اشاره به سطح بالای همکاری میان ایران و روسیه در زمینه نظامی و امنیتی، سطح همکاری در زمینه اقتصادی و فرهنگی را میان دو کشور بسیار پایین توصیف کرد.

- کاظم جلالی در دیداری که با برخی صاحبنظران رسانه‌ای روسیه پیرامون مسائل نظامی و دفاعی از جمله ایگور پروکوپنگو نویسنده و مجری برنامه «راز نظامی» و معاون مدیرکل کانال سراسری روسیه (رن تیوی)، داشت اظهار کرد: همکاری‌های بین دو کشور در سطح نظامی، امنیتی، دفاعی و سیاسی در بالاترین سطح ممکن قرار دارد، اما باید گفت که در دو زمینه اقتصادی و فرهنگی هنوز خیلی عقب هستیم و این مشکل روابط ما را در بلند مدت به چالش خواهد کشید.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در رابطه با این موضوع که روابط میان ایران و روسیه باید چگونه باشد، نیز بیان کرد: کشور روسیه همسایه شمالی ایران است، کشور‌ها همسایگان خود را انتخاب نمی‌کنند بنابراین باید روابط خوبی با اطرافیان خود داشته باشند.

وی افزود: ایران و روسیه پیوند‌های تاریخی گسترده‌ای با هم دارند هر چند که روابط دو کشور فراز و فرود‌های بسیاری داشته است، اما همواره تهران و مسکو با هم در ارتباط بوده اند و سابقه روابط دو کشور به بیش از ۵۰۰ سال می‌رسد و از این رو ایران با برخی از کشور‌های دنیا تنها ۱۰۰ سال سابقه برقراری روابط دارد و در مقابل ایران و روسیه دربسیاری از مسائل بین المللی و منطقه‌ای همنظر بوده و هستند.

جلالی در ادامه مقابله با یکجانبه گرایی، مبارزه با تروریسم بین المللی و افراط گرایی را موضوعات مشترک مدنظر دو طرف دانست و گفت: همه این مسائل دو کشور را بیش از پیش به هم نزدیک می‌کند.

وی همچنین با اشاره به روابط و مسائل اقتصادی میان دو کشور ایران و روسیه، اظهار کر: تراز تجاری با روسیه حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار است که با توجه به ظرفیت‌های دو کشور رقم قابل ملاحظه‌ای نیست، باید بدانیم که یکی از آفت‌های روابط دو کشور را توقف در اجرای پروژه‌ها در حوزه اقتصادی و فرهنگی است و از این رو باید تلاش کنیم تا اسناد و مدارک امضا شده به اجرا درآید.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با بیان این موضوع که شناخت ملت روسیه از ایران و ملت ایران از روسیه بسیار ناچیز است، ادامه داد: ما در این رابطه و برای حل این موضوع پیشنهاد‌هایی را به دولت روسیه ارایه داده ایم و با راه اندازی کمیته همکاری‌های رسانه‌ای به دنبال رفع مشکلات در این خصوص هستیم.

وی همچنین با بیان اینکه در بخش غیرنظامی اقدامات مختلفی آغاز شده است گفت: متاسفانه این اقدامات به دلیل شیوع کرونا متوقف شد بنابراین ما در انتظار کاهش محدودیت‌ها و باز شدن مرز‌ها برای آغاز پروژه‌ها هستیم و قطعا از طرح‌های قابل اجرا حمایت خواهیم کرد.

جلالی با باین این موضوع که یکی دیگر از نقاط ضعف در روابط دو کشور عدم حضور دانشجویان ایرانی در روسیه نسبت به غرب است، افزود: کشور روسیه همواره به روی نخبگان ایرانی کشوری ناآشنا بوده است از این رو بسیاری از ایرانی‌ها برای ادامه تحصیل به غرب رفته اند و از این رو ایجاد شرایط در دانشگاه‌های روسیه برای حضور گسترده‌تر ایرانی‌ها می‌تواند فاصله موجود در روابط در حوزه فرهنگی را به میزان قابل توجه‌ای جبران کند از این رو ما به دنبال حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در روسیه هستیم و امیدواریم در این راه دانشگاه‌های روسیه نیز همراه شوند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به این موضوع که روس‌ها اگر خواهان گسترش روابط مستحکم هستند باید در‌های دانشگاه‌های خود را بروی نخبگان ایرانی باز کنند اظهار کرد: حضور چهار هزار دانشجوی ایرانی در این کشور رقم قابل توجه‌ای به حساب نمی‌آید و از طرفی خوشبختانه هر دو طرف به دنبال رفع موانع هستند، اما متاسفانه گسترش ویروس کرونا بسیاری از برنامه‌ها را به تاخیر انداخته است.

وی با تاکید بر این امر که اراده رهبران دو کشور بر گسترش روابط است، بیان کرد: در حال حاضر بهترین فرصت برای گسترش روابط تهران و مسکو بوجود آمده است، اما نباید این موضوع را فراموش کرد که اگر روابط سیاسی، دفاعی و امنیتی پشتوانه اقتصادی و فرهنگی نداشته باشد، شکننده خواهد بود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه ادامه داد: ما از پر رنگ شدن نام ایران در رسانه‌های روسی در جهت نمایش تصویری واقعی از کشورمان استقبال خواهیم کرد و به دنبال آن هستیم که در رسانه‌های روسیه تصویری واقعی از ایران نه آنچه غرب می‌خواهد منعکس شود.

جلالی در ادامه با بیان ان موضوع که همواره اگر از افرادی که برای اولین بار به ایران سفر می‌کنند بپرسید که تصورآنان پس از سفر به ایران در خصوص این کشور چقدر تغییر کرده است قطعا به شما می‌گویند که آنچه دیدند با آنچه تصور می‌کردند در دو جهت مخالف بوده است، تا کید کرد: قطعا رسانه‌ها در این زمینه پیشرو هستند و نقش اصلی را بازی می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *