ماجرای حفظ پروندههای ثبت اسناد اهواز در دوران جنگ تحمیلی
عزیزالله ناصری در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای دوران دفاع مقدس قوه قضاییه و در غرفه این سازمان در گفتگو با میزان بیان کرد: اگر قبل از جنگ تحمیلی قانون کاداستر تصویب شده بود شاهد از بین رفتن پروندههای ثبتی برخی از نواحی درگیر با این پدیده شوم نبودیم.
وی به بیان خاطرات دوران جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: موقع جنگ تحمیلی مدیرکل ثبت اسناد و املاک خوزستان بودم، در آن زمان آبادان محاصره شد و تمام پروندههای خرمشهر و شادگان به جز یک کارتن از اسناد از بین رفت.
مدیرکل اسبق اداره ثبت اسناد و املاک خوزستان گفت: در زمان جنگ تحمیلی آبادان در محاصره بود و تصور میکردیم که به سرنوشت خرمشهر دچار میشود. همکاران ما در اداره ثبت اسناد در اهواز پروندههای ثبتی خوزستان را به وسیله لنج در عرض ۴۸ ساعت شبانه از ماهشهر به آبادان رفتند چرا که در طول روز در تیررس نیروهای بعثی قرار میگرفتند.
ناصری افزود: در آبادان با همکاری شرکت نفت گونی پروندههای ثبتی را تحویل گرفته و پرونده ثبت اهواز را شماره گذاری کردند و در مسیر برگشت کلیه پروندهها از آبادان به ماهشهر منتقل شود. اما ماهشهر نیز در خطر بود. سپس به بهبهان منتقل شد و بعد از جنگ پروندهها به آبادان برگشت.
وی گفت: پروندههای ثبتی در خرمشهر و شادگان از بین رفته بود و ما نمیتوانستیم آنها را نیز نجات بدهیم به جز یک کارتن که اکنون در غرفه سازمان ثبت اسناد و املاک در معرض دید عموم قرار دارد.
بعد از اتمام جنگ و پدیدار شدن مشکلات و درخواستهای مردم برای سند مالکیت قانون مناطق جنگی در مجلس تصویب و برای اجرا ابلاغ شد.