آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
فیلمبرداری «برای مرجان» به نیمه رسید
فیلمبرداری فیلم سینمایی «برای مرجان» به کارگردانی و تهیه کنندگی حمید زرگرنژاد با رعایت پروتکلهای بهداشتی ادامه دارد و به نیمه رسیده است.
بازیگرانی چون، پگاه آهنگرانی، بهزاد جعفری، برزو ارجمند، فریبا متخصص، علیرضا استادی، رامین راستاد، محمد همایونپور، امید روحانی، مریم بوبانی و با حضور جمشید هاشم پور در این اثر نقش آفرینی میکنند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: خوشبختی تو یه رابطه یک چیز کاملاً شانسیه، شاید اینکه دیگران از ما بترسند و مجبورشون کنیم که با ما باشن، قابل اطمینانتر از این باشه که عاشقمون باشن....
دیگر عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از: نویسندگان: حمید زرگرنژاد و سارا غلامی، مدیر فیلم برداری:مرتضی غفوری، مدیر تولید:محمد همایون پور، طراح صحنه و لباس:محمد محمدی، مدیر برنانه ریزی و دستیار اول:محسن حسن پور، طراح گریم:الهام اطیابی، صدابردار:امید عاشوری، مدیر تدارکات:توماج گودرزی، منشی صحنه:سمیه شهرآبی، سرپرست و طراح بدلکاری:کیوان رضایی و عکاس:مهدی حیدری.
معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم «موج» کیش
اعضای شورای سیاستگذاری چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیلم «موج» کیش معرفی و محورهای اصلی این رویداد نیز در جلسه شورا مطرح شد.
جلسه شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش در حالی برگزار شد که اعضای این شورا را جعفر صانعی مقدم، مجید برزگر، احسان عبدی پور، مهدی قربان پور، سعید پورعلی، رضا اردلان، مسعود رهبری و ابراهیم حصاری تشکیل میدهند.
در این جلسه که در دفتر تهران سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد، اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره راهکارهای برگزاری هر چه بهتر این رویداد پرداخته و درباره بخشهای مختلف جشنواره، چگونگی برگزاری اختتامیه، برگزاری تورهای هنری در ایام جشنواره و آسیب شناسی دورههای قبلی پرداختند.
سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اهمیت رعایت کیفیت حداکثری این رویداد گفت: در این دوره در صدد هستیم با تکیه بر تجربه و دانش فیلمسازان آگاه در عرصه فیلم کوتاه در عرصه ملی و بین المللی مباحث مربوط به موضوعات جشنواره شامل سفر و گردشگری و موضوع ویژه دریا در حوزه گردشگری، گام موثری برداریم.
وی افزود: همچنین در نظر داریم در چهارمین دوره برگزاری با اجرای متفاوتی از جشنواره و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، پذیرای مهمانان در اختتامیه این جشنواره باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش اظهار کرد: دوره سوم جشنواره فیلم «موج» کیش، در مجموع توانست تجربهای توأم با توفیق و رضایت مخاطبان را به ارمغان آورد و این وظیفه برگزارکنندگان این رویداد را در دوره چهارم سنگینتر میکند.
وی تاکید کرد: ادامه فعالیت دبیرخانه جشنواره پس از برگزاری مراسم اختتامیه، یکی از ملزومات است و مصوب شد این دبیرخانه در تمام روزهای سال، فعال و پویا باشد.
پورعلی در پایان با تاکید بر اینکه هدف از تمام جشنوارههای منطقه آزاد کیش در نهایت کمک به اهداف توسعه منطقه است، سفر، گردشگری و به ویژه نگاه به قابلیتها، زیباییها و اهمیت دریا را همچنان موضوع محوری جشنواره فیلم «موج» کیش عنوان کرد.
در این جلسه رضا اردلان رییس چهارمین جشنواره بین المللی فیلم «موج کیش» نیز بیان کرد: در مقطع کنونی نگاه خلاقانه و ظریف فیلمسازان به مقوله سفر و دریا میتواند دریچه های جدیدی را روی گردشگری بگشاید و تجربه جدیدی فرا روی آیندگان قرار دهد.
چهارمین جشنواره فیلم «موج» کیش در قالب فیلم کوتاه بهمنماه امسال با حضور فیلمهای ایرانی و خارجی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در جزیره کیش برگزار خواهد شد.
۸۴۲ اثر به چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان رسید
سهیلا عسکری مدیر اجرایی المپیاد فیلمسازی نوجوانان، گفت: مهلت شرکت نوجوانان ایرانی داخل کشور تا سیام شهریور در نظر گرفته شده بود که در این مدت، ۸۴۲ اثر به دبیرخانه المپیاد رسید.
وی افزود: طی این مهلت ۲ ماهه، در بخش ایده ۴۳۹ اثر شامل ۴۲۲ اثر در ارتباط با محورهای اعلام شده و ۱۷ اثر در بخش ویژه (نگاه نوجوانان به درسهای کرونا برای رسیدن به آینده بهتر) به ثبت رسید. همچنین در بخش فیلم ۴۰۳ اثر شامل ۲۰۰ فیلم کوتاه داستانی، ۴۴ فیلم کوتاه مستند، ۲۴ فیلم تجربی و ۱۳۵ فیلم کوتاه پویانمایی ارائه شد.
به گفته عضو شورای برنامهریزی محتوایی المپیاد فیلمسازی نوجوانان بازبینی آثار در بخش ایده و فیلم آغاز شده و امید میرود تا نیمه مهر، اسامی آثار منتخب نوجوانان داخل کشور برای شرکت در این دوره المپیاد اعلام شود تا نوجوانان راه یافته بتوانند وارد برنامههای آموزشی پیشبینی شده شوند.
وی متذکر شد: همان طور که پیشتر اعلام شده است، المپیاد فیلمسازی نوجوانان امسال به صورت مجازی برگزار میشود و بر اساس برنامهای که اعلام خواهد شد نوجوانان منتخب از سراسر کشور، روزی پنج ساعت به صورت برخط در برنامههای المپیاد شرکت خواهند کرد که شرایط و جزئیات چگونگی استفاده نوجوانان از برنامههای المپیاد متعاقبا اعلام خواهد شد.
عسکری در پایان با قدردانی از فعالیت نوجوانان در شرایط کرونایی در ارائه ایدهها و فیلمها متذکر شد: آخرین مهلت نامنویسی و ارسال آثار برای نوجوانان ایرانی خارج از کشور ۱۰ مهر ۱۳۹۹ (اول اکتبر ۲۰۲۰) خواهد بود که آمار این بخش نیز رسانهای خواهد شد.
چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران توسط بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری اصفهان و شبکه امید، همزمان با سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به صورت مجازی، از ۲۷ مهر تا ۱ آبان ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
موفقیت مستند برادران کارگردان در ایتالیا
فیلم مستند ایرانی «خاتمه»، موفق شد نشان ویژه هیات داوران جشنواره ایتالیایی «لایف افتر اویل» را از آن خود کند.
جشنواره «لایف افتر اویل» که همه ساله در جزیره زیبای ساردینیا ایتالیا برگزار میشود، امسال برگزاری هفتمین دوره خود را پشت سر گذاشت. این جشنواره تمرکز خود را بر محیط زیست و حقوق بشر گذاشته است.
فیلم مستند خاتمه ساخته هادی و مهدی زارعی است که بخشهایی از زندگی یک دختر مهاجر افغانستانی ساکن شیراز را روایت میکند.
مستند ۸۹ دقیقهای «خاتمه » براساس آنچه در خلاصه داستانش آمده، روایت زندگی دختری است نوجوان که در کودکی و با فشار خانواده، به عقد مردی بزرگتر از خود درآمده…
برادران زارعی کارگردانان این مستند، داستان زندگی خاتمه را از لحظهای به تصویر میکشند که او برای درخواست طلاق به مرکز مددکاری سازمان بهزیستی پناه آورده است.
سازندگان این مستند در طول سه سال تلاش کردهاند تا با نزدیک شدن به سوژه، دوربین را به بخشی از حادثه تبدیل کنند.
خاتمه، که پخش آن را شرکت فرانسوی «رفت فیلمز» برعهده دارد، پیشتر با شرکت در فستیوالهای دیگری چون «لایپزیک»، «فلورانس» و «سینما حقیقت»، «ایرانسی» و «امریکن داکیومنتری» با واکنش مثبت داورها، منتقدین و مخاطبها روبرو شده بود.
فیلمهای کوتاه را اینترنتی ببینید
هفته نهم نمایش اینترنتی گزیده فیلمهای کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران با عنوان «چهار ایده، چهار فیلم» با نمایش فیلمهای «سایه فیل»، «تنازع»، «خروسها»، «مردی که اینجا نبود» از ۳ مهر آغاز میشود.
در نهمین هفته نمایش اینترنتی گزیده فیلمهای کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران با عنوان «چهار ایده، چهار فیلم» فیلمهای «سایه فیل» به کارگردانی آرمان خوانساریان، «تنازع» ساخته مسعود حاتمی، خروسها» به کارگردانی امیررضا جلالیان و «مردی که اینجا نبود» ساخته عطا مجابی، از طریق سرویسهای نمایش اینترنتی «وُدیو» و «هاشور» به نمایش در میآید.
تعدادی از فیلمهای موفق انجمن سینمای جوانان ایران در جشنوارههای ملی و بینالمللی تا پایان سال به صورت هفتگی از طریق سرویسهای نمایش اینترنتی ودیو و هاشور به نمایش درخواهند آمد.
نمایش اینترنتی فیلمهای کوتاه با هدف دسترسی آسانتر فیلمسازان جوان به فیلمهای کوتاهِ باکیفیت، آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان عام با فیلم کوتاه و همچنین استفاده حداکثری از ظرفیت پلتفرمها در زمینه انتشار و نمایش فیلمهای کوتاه، در دستورکار انجمن سینمای جوانان ایران قرار گرفته است.
گفتنی است این فیلمها پس از یک هفته همچنان در آرشیو این وبسایتهای قرار دارد و علاقهمندان در هر زمان به آنها دسترسی خواهند داشت.
«شیدای جدایی» آماده پخش شد
«شیدای جدایی به کارگردانی محمد باجلان از شبکه های اینترنتی پخش می شود. تله فیلم «شیدای جدایی» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمد باجلان از سه شنبه ۸ مهرماه از شبکه های اینترنتی پخش می شود.
از جمله بازیگران این فیلم می توان به محمد سلیمانی، الهام امیرسرداری، مسعود سپرآزاد، لیلا ورمزیاری، محمود قیصری، مهر السادات زاهد، میلاد نبوی پور، فروغ السادات اخوان نوری، رضا رنگین کار، حجت الله عالی منش اشاره کرد.
دیگر عوامل این فیلم عبارتند از کارگردان و تهیه کننده: محمد باجلان، نویسندگان: محمد سلیمانی، محمد باجلان، جانشین تهیه: ابوالفضل قاسمی، برنامه ریز و دستیار کارگردان: معصومه پیرهادی، تصویربرداران: وحید ترک ملک، محمد باجلان، نورپرداز: علی نعیمی، صدابردار: فرزاد مرزوقی، تدوین: محمد باجلان، طراح صحنه: میثم پربایی، طراح لباس: مبینا شادمند، آهنگساز: سهراب نهراسپی، گریم: الهام امیرسرداری، طراح گرافیک: محمد دارابی، منشی صحنه: فاطمه قاسمی، با صدای: آرش اشجع.