ترفندهای ساده برای تهیه نازخاتون شمالی
ترشی نازخاتون یکی از ترشیهای شمالی است. نازخاتون در همان لحظه نخست بعد از تهیه قابل سرو است و نیازی به رسیدن ندارد.
خبرگزاری میزان -
_ کاله نوشت: این بار با طرز تهیه یک ترشی شمالی دیگر مهمان خانههایتان هستیم. اگر همین الان تصمیم به تهیه این ترشی بگیرید، برای نهار یا شام امروز میتوانید آن را سرو کنید. با طرز تهیه ترشی نازخاتون همراه ما باشید. البته، چون دسترسی به سبزیجات محلی برای همه ما امکان پذیر نیست در این دستورالعمل به سبزیهای جایگزین اشاره کردیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی نازخاتون
بادمجان گوشتی: یک کیلوگرم
گوجه فرنگی پوست کنده شده: سه عدد
سیر: دو بوته
سرکه یا آبغوره: دو لیوان
فلفل سبز تند: ۲۵۰ گرم
سیاه دانه: دو قاشق غذاخوری
سبزهای معطر ساطوری شده شامل (ریخان، نعنا و پیازچه، جعفری و گشنیز): نیم کیلوگرم
نمک وفلفل
گلپر: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه نازخاتون
مرحله اول
بادمجان و گوجهها را یا به کمک ذغال با منقل و باربیکیو یا با اجاق گاز یا به وسیله فر کبابی کنید و پوست آن را بگیرید.
مرحله دوم
بعد از گرفتن پوست بادمجانها، آنها را داخل مخلوطکن بریزید یا با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملا له شوند.
مرحله سوم
نوبت ساطوری کردن سبزیجات است. ابتدا سبزیها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. سیر و فلفل را هم به صورت ریز خرد کنید.
مرحله چهارم
تمام مواد را داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس به مقدار لازم نمک، فلفل و گلپر و سیاهدانه را اضافه کنید.
مرحله پنجم
سرکه و آبغوره را تقریبا به همان اندازه که در مواد لازم گفتیم اضافه کنید؛ اما مواظب باشید ترشی نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود.
نکات طرز تهیه نازخاتون
شمالیها برای تهیه نازخاتون از ریحان مازندرانی و بر حسب منطقه از سبزیهای محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ هم استفاده میکنند.
برای تهیه ترشی نازخاتون محلی فقط از آبغوره استفاده میشود، اما ما برای ماندگاری بهتر این ترشی از ترکیب آبغوره با سرکهاستفاده کردیم.
این ترشی برخلاف ترشیهای دیگر، بعد از درست کردن قابل استفاده است بنابراین آن را به اندازه کم و حداکثر برای مصرف یک ماهتان تهیه کنید.
غلظت این ترشی باید شبیه به ترشی لیته؛ یعنی نه خیلی شل و نه خیلی غلیظ باشد.
ترشی نازخاتون اصل شمالی گوجه فرنگی ندارد، اما طعم گوجه فرنگی کنار بادمجان کبابی عالی میشود. برای همین در این دستورالعمل از گوجه فرنگی هم استفاده کردیم.
میتوانید به اندازه یک قاشق رب انار هم اضافه کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *