سبک زندگی مدرن چه نقشی در ابتلا سرطان دارد؟
محمداسماعیل اکبری در گفتوگو با میزان در خصوص قدمت بیماری سرطان گفت: جالینوس ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح از سرطان پستان سخن گفته و متدولوژی درمان برای آن تعریف کرده و همچنین ابوعلی سینا هزار سال قبل به صورت دقیق تری به تعریف سرطان پرداخته است و اینگونه مشخص میشود این بیماری جدید نیست.
وی ادامه داد: در خصوص اینکه زندگی مدرن میتواند موجب ابتلای بیشتر افراد به سرطان شود، دو نکته وجود دارد که شامل افزایش طول عمر و رفتار افراد در زندگی مدرن است.
- بیشتر بخوانید:
- آیا میتوان با استفاده از طب سنتی سرطان را درمان کرد؟
رییس مرکز سرطان در این خصوص توضیح داد: با افزایش سن عوارض در فضایی به نام اکزونها در ژنوم جمع میشوند و موجب بروز مرض سرطان در یک فرد میگردند و همچنین رفتار افراد نقش بسزایی در ابتلا به سرطان دارد و برای مثال افراد در گذشته تا این اندازه از سیگار و دخانیات استفاده نمیکردند.
مشاور عالی وزیر بهداشت با بیان اینکه افراد در گذشته در یک فضای دودزا زندگی میکردند، اظهار کرد: در گذشته یک فضای کوچک هم آشپزخانه بود و هم محل کار و استراحت که این امر موجب ابتلای افراد به سرطان میشد.
وی متذکر شد: عوارض سبک زندگی مدرن نظیر مصرف دخانیات، استفاده از فست فودها و آلودگی هوا بیشتر از گذشته است و به همین دلیل افراد زیادتری در این دوران دچار سرطان میشوند، اما این بیماری جدید نیست و به تاریخ حیات بشر قدمت دارد.
رییس مرکز تحقیقات سرطان در پاسخ به این سوال که آیا سبک زندگی روستایی میتواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد، بیان کرد: در یک کار تحقیقاتی به بررسی ۵ عامل مرگ پرداختم و پنجمین عامل در آن بیماریهای مزمن ریوی شناخته شد که مهترین دلیل بروز این بیماریها مصرف دخانیات است و در این مطالعه متوجه شدم که میزان مرگ بر اثر این عارضه در روستاییان بیشتر از شهر نشینان است در حالی که استنباط میشود آلودگی هوا در شهر بیشتر از روستا است.
وی در این باره افزود: فقر عاملی است که موجب افزایش مرگومیر در روستاها شده و برای مثال یک روستایی در یک فضای کوچک زندگی میکند و اجاق غذا را در یک اتاق میگذارد و در همان فضا کار میکند و کودکش هم در همان جا حضور دارد که این دود موجب بروز بیماری سرطان میشود.
مشاور عالی وزیر بهداشت اضافه کرد: ممکن است در زیباترین باغهای ایران خانه یک روستایی آلودهترین مکان باشد و به طور کلی ابتلا به سرطان بستگی به زندگی در شهر و یا روستا ندارد و از میزان دودی که افراد استنشاق میکنند ناشی میشود و ممکن فردی با فقر گرفتار شود و شخصی با سیگار.