آش «ترخینه» آنتی بیوتیکی طبیعی
: پاییز و زمستان فصل سرماخوردگی است و برای درمان سرماخوردگی چه چیزی بهتر از یک آش داغ و خوشمزه و مقوی. آش ترخینه یا به اصطلاح محلی «آش دویینه» که به آش ترخینه دوغ هم مشهور است بیشتر در استانهای غربی ایران پخته میشود و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مثل یک آنتی بیوتیک قوی عمل میکند.
مواد لازم برای آش ترخینه:
ترخینه: ۳۰۰ گزم
نخود: ۵۰ گرم
عدس: ۵۰ گرم
لوبیا چیتی: ۵۰ گرم
سبزی (تره، جعقری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم
پیاز: ۳-۴ عدد
سیر داغ: به مقدار لازم
کشک: به مقدار لازم
نمگ و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه آش ترخینه:
ابتدا ترخینههای خشک را بشویید تا اگر گرد و غباری در زمان خشک کردن روی آن نشسته است از بین برود سپس ترخینهها را در مقداری آب خیس کنید. سپس حبوبات خیس خورده به غیر از عدس را بپزید در قابلمهای مناسب پیازداغ میکنیم و نخود و لوبیا را از آبکش رد کرده و در آن کمی تفت میدهیم و سپس با پنج پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار میدهیم، زمانی که جوش آمد حرارت را ملایم میکنیم.
سپس عدس و ترخینه که آن را آبکش کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه را با آب بگذارید بپزند و بعد از پخت حبوبات آنها را به ترخینه و عدس اضافه کنید.
سپس مقداری از پیازهای سرخ کرده را به آن اضافه کنید تا با هم بجوشند و بعد از گذشت زمانی اندک سبزی را هم به آش ترخینه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد. در آخر کشک را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بجوشد تا آش شما سرد نشود. زمانی که آش آماده شد آن را در ظرف کشیده و با پیاز، نعنا و سیر داغو کشک تزیین میکنیم.