خرید تضمینی بیش از ۸.۲ میلیون تن گندم از کشاورزان
- طبق اعلام شاتا، یزدان سیف با اشاره به ادامه خرید توافقی خرما از نخلداران بیان کرد: استان بوشهر یکی از قطبهای تولید خرما در ایران است که در این راستا بخشی از خرمای بازارهای کشور از استان بوشهر عرضه میشود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: برای خرید توافقی خرما اقداماتی از سوی تعاون روستایی با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی انجام شده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
سیف، با اشاره به محدودیتهای تجاری به سبب شیوع ویروس کرونا گفت: این مشکلات بر محصولات کشاورزی و صادرات سایه افکنده است که با تدبیر انجام شده در حوزه فرآوری، صنایع وابسته و بستهبندی این مشکلات برطرف میشود.
وی با اشاره به خرید تضمینی گندم اضافه کرد: تاکنون ۸ میلیون و ۲۳۰ هزار تن گندم در قالب خرید تضمینی از کشاورزان تحویل گرفته شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ارزش خرید گندم تضمینی را ۲۰۷ هزار میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: تاکنون ۱۹۶ هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده است و امید میرود تا پایان دو هفته آینده مطالبات کشاورزان تسویه شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از تداوم خرید تضمینی گندم خبر داد و تصریح کرد: تا پایان مهرماه خرید تضمینی گندم ادامه دارد و تاکنون نسبت به سال گذشته به لحاظ وزنی میزان خرید گندم ۷ درصد و ارزشی و میزان پرداختی به کشاورزان گندمکار ۵۷ درصد افزایش داشته است.
سیف، به ذخیره کالاهای اساسی پرداخت و گفت: ذخائر کالاهای اساسی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد امروز در حوزههای مختلف کالاهای اساسی در وضعیت قابل قبولی قرار دارد و هیچ نگرانی وجود ندارد.
وی بیان کرد: مشکلاتی در نظام توزیع وجود دارد برخی از نهادههای تولیدی مانند کنجاله و نهادههای دامی دچار مشکل بود که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و صمت و در جلسه معاون اول رئیس جمهور هماهنگی برقرار شد که امید میرود چند هفته اینده این مشکلات در نظام توزیع برطرف شود، ولی در تامین کالاها مشکلی وجود ندارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به انتقال محمولهها اساسی به بنادر استان بوشهر پرداخت و افزود: بندر بوشهر یکی از بنادر بسیار مقرون بهصرفه و خوب در کشور است که با تلاش برنامههای دولت تدبیر و امید پس از چندین سال کشتیهای بالای ۲۰ هزار تا ۳۰ هزارتن قابلیت پهلوگیری در بندر بوشهر فراهم شده است.
سیف، با تاکید بر ادامه تخلیه کالاهای اساسی در بندر بوشهر تصریح کرد: امید میرود روال تخلیه کالاهای اساسی در بوشهر ادامه داشته باشد چراکه در چند ماه گذشته ۷۰ هزار تن کالای اساسی برنج در بندر بوشهر تخلیه و کالاهای دیگر هم وارد این بندر شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تجهیز انبارهای بندر بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این مهم با برنامهریزی استاندار بوشهر در بخشهای دولتی و خصوصی و پهلوگیری کشتیهای پهنپیکر انجام شده که زمینه رونق تجاری و اقتصادی بوشهر را فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: با عزم مدیران استان بوشهر امید میرود تا سال آینده شاهد لنگرگیری کشتیهایی ۴۰ تا ۵۰ هزار تنی حامل کالاهای اساسی در اسکله بندر بوشهر باشیم.