پشت پرده قهر محمد بنا از کشتی برملا شد/ کارشکنی معاون وزیر برای لغو اردوها
- در هفته گذشته محمد بنا بعد از جلسهای که با مسئولان فدراسیون به منظور تصمیمگیری در خصوص زمان و نحوه آغاز اردوهای تیمهای ملی کشتی برگزار شده بود، به صورت کاملا ناگهانی از ادامه همکاری با فدراسیون کشتی انصراف داد. هر چند این استعفا و کنارهگیری به صورت مجازی و به قول علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی پیامکی بود، اما نشان از ناراحتی و اختلاف بین طرفین داشت.
حالا بعد از گذشت چند روز و آرام شدن اوضاع زوایای جدیدی از این ناراحتی روشن شده است به طوری که گفته میشود یکی از دلایل اصلی این اختلاف در خصوص نحوه برگزاری اردوهای تیمهای ملی کشتی بوده است.
گفتا میشود بنا خواستار برگزاری اردوهای بلند مدت و با تعداد نفرات بیشتر شده است، اما نظر مسئولان فدراسیون کشتی که حمید سوریان به عنوان نماینده فدراسیون در این جلسه حضور داشته است، برگزاری اردوها با کمترین تعداد نفرات و حدود ۴ تا ۶ روز در هر مرحله بوده است.
اما نکته جالب توجه در این میان که نقش پررنگی در این اختلاف داشته است نقش یکی از معاونین وزیر ورزش و جوانان است. در حالیکه بیشتر فدراسیونهای ورزشی این روزها از کمبود بودجه رنج میبرند و حتی برای مخارج روزمره خود نیز دچار مشکل هستند، رشتهای المپیکی مانند کشتی که همه انتظار مدالآوری از آن در میادین بینالمللی را دارند، بیشتر از گذشته در تنگنا قرار دارد.
متاسفانه یکی از معاونین وزارت ورزش که مسئولیت تخصیص منابع مالی به فدراسیونها را بر عهده دارد و باید تعامل مناسبی با رؤسای فدراسیونها داشته باشد در کمال تعجب مانع از پرداخت حدود چهار میلیارد از بودجه کشتی به این فدراسیون پرمدال شده است تا با خالی ماندن دست مسئولان فدراسیون و قرار گرفتن در مخمصه بیپولی کار آنها برای برگزاری اردوهای تیمهای ملی گره بخورد و نتوانند خواستههایی به حق مربیان تیمهای ملی خود را برای برگزاری اردوهای مطلوب برآورده کنند.
با این اوصاف مشخص است که کمترین نقش را در این بین بنا و دبیر داشتهاند و اگر منابع مالی در زمان مناسب در اختیار فدراسیونهای ورزشی از جمله کشتی قرار گیرد نه تنها تمام امور به خوبی پیش میرود بلکه دیگر شاهد چنین اختلافات و درگیریهایی نخواهیم بود.
اما به نظر میرسد این معاون که وظیفهاش تعامل با تمام فدراسیونهای ورزشی است، اختلافات شخصی را به دستاویزی برای تسویه حساب با آنهایی که با وی همسو نیستند تبدیل کرده است تا به نوعی بتوانند آنها را زیر چتر سلطه خود قرار دهد.
نه تنها علیرضا دبیر به عنوان رییس پرافتخارترین فدراسیون ورزشی ایران در طول تاریخ بلکه بسیاری دیگر از رؤسای فدراسیونهای ورزشی در محافل خصوصی و حتی عمومی از عملکرد فرامرزیان گلایهمند هستند و حتی در برخی موارد این موضوعات به گوش سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان هم رسیده است که متاسفانه واکنشی در بر نداشته است.
همین چندی پیش بود که گزارش درباره کارشکنی این معاون در تخصیص بودجه اختصاصی کشتی که از طریق مجلس جذب شده بود نوشتیم. وی نه تنها خود کمکی به ورزش نمیکند حتی مانعی در سر راه افرادی که میخواهند به فدراسیونهای ورزشی کمک کنند نیز ایجاد میکند، به طوریکه اجازه تخصیص بودجه ١٠ میلیاردی که دبیر با رایزنی با نمایندگان مجلس برای المپیک دریافت کرده بود را به این فدراسیون نمیداد و معتقد بود این بودجه باید در اختیار او و وزرات ورزش قرار گیرد تا درخصوص آن تصمیمگیری کنند.
المپیک بسیار نزدیک است و دست فدراسیونهای المپیکی ماند کشتی خالی، مسئولان ورزش کشور هم مانند ادوار گذشته نزدیک این رویداد مهم و بزرگ که میشود یاد رشتههایی مانند کشتی میافتند تا دل مردم را شاد کنند، اما سلطانیفر به عنوان متولی ورزش کشور باید بداند که در زیر مجموعهاش چه میگذرد و چه کارشکنیهایی صورت میگیرد که اگر بداند و کاری نکند وامصیبتا و اگر نداند، عذر بدتر از گناه.
آیا در صورت ناکامی ورزش ایران در میدان مهمی مانند المپیک فردی مانند این معاون در برابر انتقادات و توقعات به جا و بر حق مردم علاقمند به ورزش پاسخگو خواهد بود و خواهد توانست دلایل خصومت شخصی خود را برای کارشکنی در تخصیص بودجه به موقع به فدراسیونهای المپیکی از جمله کشتی تشریح کند.
به نظر میرسد مسعود سلطانیفر بهعنوان نفر اول و متولی اصلی ورزش در کشور باید در خصوص معاونین خود و این فرد خاص که به هیچ عنوان تعامل مناسبی با همکارانش ندارد و با دید بالا به پایین به رؤسای فدراسیونها مینگرد، تجدید نظری جدی داشته باشد پیش از اینکه آوار این ناکارآمدیها بر سر ورزش کشور خراب شود و آنوقت است که دیگر کار ازکار گذشته و پشیمانی سودی ندارد.