بروز اختلاف میان انگلیس و بروکسل؛ پیامدهای سیاسی و اقتصادی برگزیت برای لندن
- اصرار «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، مبنی بر اینکه اگر مذاکرات درباره برگزیت تا اواسط ماه اکتبر به نتیجه نرسد، هیچ معامله تجاری با اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت، باعث شده که مذاکرات با نمایندگان اتحادیه اروپا با مشکل روبرو شود.
به گزارش پایگاه «ویک»، «جانسون»، سعی کرده نگرانیها را کاهش دهد و ادعا کند که یک سناریوی بدون معامله برای انگلیس مناسب است.
وی میگوید «ما آزادی انجام معاملات تجاری با هر کشوری در جهان را خواهیم داشت.»
«ناتالی لوییس»، عضو پارلمان اروپا، اوایل تابستان سال جاری گفته بود که اروپا هم برای توافق و هم برای عدم توافق با انگلیس آماده است.
اتحادیه اروپا در صدد این است که انگلیس موافقت کند تا قوانین خود را در مورد رقابت آزاد و منصفانه دنبال کند تا شرکتهای انگلیسی که بدون تعرفه به بازار اتحادیه اروپا دسترسی دارند نتوانند رقابت با اروپا را زیر پا بگذارند.
اتحادیه اروپا همچنین هشدار داده است که لندن مجاز به داشتن بازار «با کیفیت» نخواهد بود، مگر اینکه به استانداردهای اجتماعی و محیطی اتحادیه اروپا عمل کند.
انگلیس در صورت عدم توافق با اتحادیه اروپا، از اول ژانویه ۲۰۲۱ به عنوان عضوی از سازمان تجارت جهانی در نظر گرفته میشود.
هر عضو سازمان تجارت جهانی دارای فهرستی از تعرفهها و سهمیههایی است که برای تجارت با سایر کشورها اعمال میشود.
این گزارش در بخش دیگری میگوید که انگلیس باید تعرفهها و سهمیههایی را برای کالاهایی که از اتحادیه اروپا وارد این کشور میشوند، اعمال کند و در مقابل اتحادیه اروپا تعرفهها و سهمیههای خود را برای انگلیس اعمال میکند.
این بدان معناست که انگلیس وقتی میخواهد محصولات خود را به بازار اتحادیه اروپا بفروشد به دلیل وجود تعرفهها، متضرر میشود.
میانگین تعرفهها برای اعضای سازمان تجارت جهانی برای محصولات کشاورزی ۱۱.۱ درصد، برای تولیدات حیوانی ۱۵.۷ درصد و برای لبنیات ۳۵.۴ درصد است.
در همین حال خودروسازان انگلیس با ۱۰ درصد تعرفه صادرات به این اتحادیه مواجه خواهند شد که ممکن است ۵.۷ میلیارد یورو در سال باشد؛ این موضوع باعث میشود میانگین قیمت یک اتومبیل انگلیسی فروخته شده در اتحادیه اروپا، ۳ هزار یورو افزایش یابد.
در حال حاضر تجارت بین انگلیس و اتحادیه اروپا بدون تعرفه است اما کنفدراسیون صنعت انگلیس پیش بینی میکند که ۹۰ درصد کالاهای صادراتی انگلیس به اتحادیه اروپا تحت تعرفه قرار خواهند گرفت.
انگلیس در روز ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ میلادی (۱۱ بهمن ۹۸) رسما از اتحادیه اروپا خارج شده، اما دوران گذار روابط تجاری لندن و بروکسل آخر سال جاری میلادی پایان مییابد و مذاکرات برای دستیابی به توافق تجاری در دوران پسابرگزیت هنوز در جریان است.