اختراعی که حیوانات دریایی را از شر زبالهها خلاص میکند
- دانشجو نوشت: محققان اروپایی در قالب پروژهای با نام SeeClear به معنای پاکسازی دریا قصد دارند با استفاده از روباتهای مستقل و خودمختار زبالههای دریا را جمعآوری کنند.
بر اساس این پروژه، سیستمی متشکل از چهار وسیله نقلیه روباتیک شامل یک هواپیمای بدون سرنشین، دو وسیله نقلیه کنترل از راه دور زیردریایی (ROV) و یک شناور سطح بدون سرنشین –که به عنوان سیستم اصلی عمل میکند- قرار است وظیفه پاکسازی دریا را برعهده بگیرند. شناور سطح از طریق کابلهایی که کابل نافی نامیده میشوند، انرژی مورد نیاز دو وسیله زیردریایی را تامین میکند و به طور همزمان نیز از یک کامپیوتر آنبورد (روی خودش تعبیه شده) برای پردازش دادههای جمعآوری شده این سیستم استفاده میکند.
این سیستم عمدتا در مناطق ساحلی مستقر خواهد شد، زیرا در این مناطق، بیشتر زبالهها از رودخانهها به اقیانوس راه پیدا میکنند.
مجموعه به این شکل کار میکند که در ابتدا پهپاد و یکی از زیردریاییهای روباتیک، زبالهها را در سطح و عمق آب شناسایی میکنند. بعد از آن زیردریایی روباتیک دوم وارد عمل میشود و به داخل دریا میرود و در امتداد بستر دریا حرکت میکند و با استفاده از یک گیرنده و دستگاه مکش زبالهها را جمعآوری میکند. این زبالهها به مخزنی که در سطح آب قرار دارد، فرستاده و از آنجا به داخل سطل زباله اصلی هدایت میشوند.
الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای هدایت پهپاد و زیردریایی روباتیک اول مورد استفاده قرار میگیرد تا سیستم آنها بتواند بین زباله و حیوانات دریایی تمایز قائل شود. این الگوریتمها همچنین به زیردریایی روباتیک دوم امکان میدهد تفاوت میان زباله و مرجان یا ساختارهای طبیعی دیگر را تشخیص دهد.
گفتنی است که فاز اول پروژه پاکسازی دریا در بهار امسال در عمق ۲۰ تا ۳۰ متری در بندر هامبورگ در آلمان و در امتداد ساحل دوبروونیک در کرواسی اجرا شد. این مکانها به این دلیل انتخاب شدهاند که کاملا متفاوت از یکدیگرند؛ بندر هامبورگ یک بندر شلوغ، صنعتی و دارای آبی نسبتا لجن است، در حالی که سواحل کرواسی بسیار آرامتر است، آب زلالتری دارد و منطقهای گردشگری است.