آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از تعطیلات دهه اول ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
«عمار» دوره مجازی نقد سینما برگزار میکند
جشنواره مردمی فیلم «عمار» دوره مجازی نقد سینما ویژه فعالان فرهنگی را برگزار میکند. جشنواره مردمی فیلم «عمار» دوره مجازی نقد سینما ویژه فعالان فرهنگی را با حضور افرادی چون نادر طالب زاده، وحید جلیلی،، مهدی کلهر، نعمت الله سعیدی، محمدصادق باطنی، محمدصادق کوشکی، سعید مستغاثی و حامد بامروت نژاد برگزار میکند.
افراد نام برده شده در دوره مجازی نقد سینما مباحثی از قبیل مبانی زیبایی شناسی سینما، از نقد فیلم تا نقد سینما، سینمای مستند، مبانی زیبایی شناسی سینمای دینی، کارکرد رسانهای سینما و مروری بر تاریخ سینما را برای علاقمندان تدریس میکنند.
این دوره آموزشی در ۲ مرحله برگزار میشود که در مرحله نخست ۱۰ کارگاه آموزشی برگزار و در مرحله دوم به مخاطبان، یادداشت نویسی و آداب نقد نویسی آموزش داده میشود.
ظرفیت ثبت نام و شرکت در دوره مجازی نقد سینما ویژه فعالان فرهنگی محدود بوده و آخرین مهلت ثبت نام تا ۲۳ شهریورماه ۹۹ است. ضمن اینکه علاقمندان برای ثبت نام در این کارگاههای آموزشی باید از طریق آیدی @Ekranammar در پیام رسان های ایتا و بله اقدام کنند.
«پاتوقیها» از یک جشنواره ایتالیایی جایزه گرفت
«پاتوقیها» به کارگردانی سیامک کاشف آذر که به نمایندگی از ایران در جشنواره Assurdo ایتالیا حضور داشت توانست جایزه بهترین فیلم کوتاه کم هزینه(Low Budget) را از آن خود کند.
جشنواره فیلم Assurdo یک جشنواره بینالمللی ماهانه سینما است که سومین دوره آن در شهر میلان ایتالیا برگزار شد.
پیش از این فیلم کوتاه «پاتوقیها» در ۲ جشنواره دیگر River's Edge و ۴۳rd Asian Americanحضور داشته است.
این فیلم روایتگر مردی به نام رضا است که برای پرداخت اقساط وامی که به خاطر آن خانهاش در رهن بانک است مجبور میشود به قمار دست بزند و...
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از بازیگران حمیدرضا آذرنگ، بهار محمدپور، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان: سیامک کاشف آذر، تصویربردار: آرش صادقی، تدوین: علی توکلی، مجری طرح و مدیر تولید: مهدی ارجمند، طراح گریم: سید جلال موسوی، صدابردار: امین جعفری، صداگذار: محمد مهدی جواهری زاده، دستیار کارگردان و برنامه ریز: مسعود قدسی، عکس: زهرا پَرَست وند، طراح پوستر: ندا کاشف آذر.
پخش بین الملل این فیلم برعهده استودیو «فیلم چی» است. این دوره به صورت مجازی و در قالب کارگاهی، از اواخر شهریورماه تا دی ماه ۱۳۹۹ برگزار میشود.
ارسال ۴۲۰ فیلم به اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰»
با پایان مهلت ثبت نام در اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰»، تعداد ۴۲۰ اثر به دبیرخانه آنلاین این رویداد سینمایی ارسال شد.
هیات انتخاب فیلم های راه یافته به دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» کار خود را آغاز کرد. این هیات متشکل از محمدرضا عرب، مرضیه ریاحی، مرتضی خان محمد، مریم بحرالعلومی و پویا نبی تعداد ۴۲۰ فیلم راه یافته به این رویداد سینمایی را در اولین دوره برگزاری اش ارزیابی خواهند کرد.
همچنین در جلسه ای با حضور مریم دوستی دبیر، اعضای هیات انتخاب و رکسانا قهقرایی مدیر روابط عمومی جشنواره در مرکز نوآوری صبا درباره ملاک ها و معیارهای مهم انتخاب و جزییات هر بخش گفتگو و تصمیم گرفته شد.
اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» به دبیری مریم دوستی با حمایت شهرداری تهران، کمیسیون ملی یونسکو و سامانه هاشور برگزار می شود.
نشانی سایت جشنواره www.selfie۲۰shortfilmfestival.com و شناسه کاربری آن در اینستاگرام @selfie۲۰.sff است. اسامی فیلم های راه یافته به مرحله نهایی و داوری جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» سی ام شهریور اعلام می شود.
ساخت مستند «میر و مار» با نگاهی به داستان اسطورهای اژدها
مستند تجربی «میر و مار» به کارگردانی امین پاکپرور با نگاهی به داستان اژدها در اساطیر ایران ساخته و آماده نمایش شد.
فیلم مستند تجربی «میر و مار» به کارگردانی امین پاکپرور و تهیهکنندگی آریان عطارپور با نگاهی به داستان اژدها در اساطیر ایران ساخته و آماده نمایش شد.
این فیلم که رویکردی تجربی دارد با تکیه بر داستان اژدها در اساطیر ایران و ارتباطش با آب در ذهنیت و فرهنگ ایرانی، میان واقعیتهای تاریخی و خیال اسطورهای پل میزند و با بازخوانی روند آبرسانی به مردم تهران از دوران قاجار تاکنون و ریشههای بحران آب در این شهر، قصه اژدها را احیا میکند.
بخشهای آرشیوی این فیلم حاوی تصاویر و اسناد تازهای از تاریخ معاصر ایران است که بعضاً برای اولین بار از نسخه نگاتیو اسکن شده و به نمایش درمیآید.
«میر و مار» یکی از فیلمهای داوطلب بخش مستندهای کوتاه چهاردهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» است.
عوامل تولید این فیلم ۴۰ دقیقهای عبارتند از نویسنده، پژوهشگر و کارگردان: امین پاکپرور، تهیهکننده: آریان عطارپور، تدوین: علی صداقت، انیمیشن: مهدی شیری، موسیقی: نیما پورکریمی، گوینده: شهرام درخشان، فیلمبردار: سروش حضرتی، فیلمبرداری هوایی: حسین طباطبایی، موشن گرافیک: شیرین اخلاصی، تصحیح رنگ و طراحی پوستر: میثم آذرزاد.
اسامی ۱۲ فیلم منتخب بخش «جشنواره جشنوارهها» اعلام شد
هیات انتخاب بخش سینمایی «جشنواره جشنوارهها» در جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» اسامی ۱۲ فیلم منتخب این بخش را اعلام کرد.
بنابراعلام دبیرخانه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت»، اسامی ۱۲ فیلم منتخب بخش سینمایی «جشنوارهجشنوارهها» در شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» از سوی هیات انتخاب این بخش اعلام شد.
فیلمهای «آژانس شیشهای»، «از کرخه تا راین» و «دیدهبان» آثار ابراهیم حاتمیکیا، «بازمانده» سیفالله داد، «سفر به چزابه» رسول ملاقلیپور، «ایستاده در غبار» محمدحسین مهدویان، «روز واقعه» شهرام اسدی»، «شیار ۱۴۳» نرگس آبیار، «کیمیا» احمدرضا درویش»، «ویلاییها» منیر قیدی، «فرزند خاک» محمدعلی باشهآهنگر و «هور در آتش» عزیزالله حمیدنژاد، آثاری هستند که در این بخش به رقابت میپردازند.
در بخش «جشنواره جشنوارهها» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت»، آثاری از سینمای انقلاب اسلامی، مقاومت و دفاع مقدس که در تمامی جشنوارههای داخلی جایزه «بهترین فیلم» را در ۴۰ سال گذشته در قالب های «سینمایی»، «تله فیلم»، «کوتاه»، «مستند»، «پویانمایی»، و «نماهنگ» دریافت کردهاند، به مسابقه گذاشته میشود. هیات داوران این بخش هشت تندیس و دیپلم افتخار به بهترین فیلم بلند سینمایی، بهترین تله فیلم، بهترین فیلم بلند مستند، فیلم کوتاه مستند، فیلم کوتاه داستانی، بهترین فیلم بلندپویانمایی، بهترین فیلم کوتاه پویانمایی و بهترین نماهنگ اهدا خواهد کرد.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» در دو زمان ۳۱ شهریور تا ۶ مهر همزمان با هفته دفاع مقدس در بخشهای «مدافعان سلامت»، «جشنواره جشنوارهها» و انتخاب استانیِ بخش «فیلمسازان بسیجی» و «نشان رسول» و یکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسیج در بخشهای «سینمای ایران و جهان»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد و پژوهش تحلیل» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» به دبیری مهدی عظیمیمیرآبادی به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار میشود.
«گیسوم» نیمه دوم سال به نمایش درمی آید
با صدور پروانه نمایش فیلم سینمایی «گیسوم» به نویسندگی و کارگردانی نوید بهتویی و تهیهکنندگی سعید سعدی پس از حدود ۱۰ ماه، این فیلم در نیمه دوم امسال به نمایش عمومی درمیآید. ضمن اینکه گروه تولید قصد دارند فیلم را در صورت مهیا شدن شرایط برای جشنوارههای داخلی و خارجی نیز ارسال کنند.
فیلمبرداری «گیسوم» اواخر سال گذشته در سکوت خبری و در شمال کشور انجام شد.
پگاه آهنگرانی، رضا داودنژاد، مارال بنیآدم، حسین صوفیان، شبنم گودرزی، سلمان فرخنده، پارسا بهشتی، شهرزاد حساس و شاهرخ فروتنیان، بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «سینهسرخ پرنده عجیبییه!؟، بهارا میره، زمستونا برمیگرده، از سرما و سختی نمیترسه، کوچ نمیکنه، دونهاش رو پیدا میکنه، یا لونهاش رو تغییر میده، ما همهمون سینه سرخیم ... .»
«گیسوم» محصول شرکت سینمایی فدک فیلم با همکاری بخش فرهنگی و هنری کیا گالری و بخش فرهنگی و هنری مانا آرت مزون تهیه و تولید شده است.»
دیگر عوامل اصلی این پروژه سینمایی عبارتند از مدیر فیلمبرداری: محمد رسولی، مدیر صدابرداری: حسین بشاش، طراح گریم: کامران خلج، طراح لباس: مانا یزدانیامیری، طراح صحنه: مرتضی فربد، موسیقی: صبا علیزاده، تدوین: مهدی سعدی، مدیر صداگذاری و ترکیب صدا: آرش قاسمی، اصلاح رنگ: فرهاد قدسی، جلوههای ویژه بصری: حسن پیلهور، جانشین تولید: مهدی بحری، مدیران تدارکات: زندهیاد ابراهیم شیروانی، عبدالرضا بهرامی و مشاور رسانهای: امین اعتمادیمجد.