انتخابات آمریکا؛ افزایش نارضایتیها از دولت ترامپ، بایدن در ۲ ایالت عقب افتاد
– ۵۲ روز دیگر به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا فرصت باقی است و تحولات و رویدادهای متعددی همچنان این رویداد سیاسی را در جهات مختلفی با چالش مواجه میکنند.
«دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا و نامزد حزب «جمهوریخواه» و «جو بایدن»، معاون رییس جمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب «دموکرات» تلاشهای خود را برای پیروزی در انتخابات تشدید کردهاند.
به گزارش «ریل کلیر پالتیک، نیویورک تایمز و پولیتیکو»، مهمترین رویدادها و تحولات مربوط به انتخابات آمریکا بدین شرح است.
-درخواست برادرزاده ترامپ از مردم برای دقت در زمان دادن رای: «مری ترامپ»، برادرزاده رییس جمهور آمریکا، از مردم این کشور خواست با دقت رای بدهند.
وی میگوید «عموی من برای حفظ منافعش دست به هرکاری میزند و انتخاب مجددش به معنای بدتر شدن وضعیت است.»
-نظرسنجیهای انتخاباتی: جدیدترین نظرسنجیها در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان دهنده بروز تغییراتی در روند افکار عمومی این کشور است.
براساس نظرسنجی «راسموسن ریپورتز» و «Indy Politics-Change Res»، «دونالد ترامپ»، در ایالتهای «کارولینای شمالی» و «ایندیانا» فاصله قابل توجهی با «جو بایدن» گرفته است.
در همین حال نظرسنجیهای «امرسون» و «DHM Research» نیز از پیشتازی بایدن در ایالت «ویسکانسین» و ایالت «اورگان» خبر میدهند.
نامزد حزب دموکرات آمریکا براساس نظرسنجی «مانموث» و «راسموسن ریپورت» نیز، هم از شانس بالاتری برای پیروزی در انتخابات پیش رو برخوردار است و هم در ایالت «میشیگان»، ۸ درصد از ترامپ پیش است.
در عین حال نظرسنجی «ان بی سی - چنج ریسرچ»، «مارکوئت» و «سنت پل» نشان میدهند که «جو بایدن»، در ایالتهای «فلوریدا»، «ویسکانسین»، «کارولینای شمالی»، «آریزونا»، «میشیگان»، «مینه سوتا» و «پنسیلوانیا» با اختلاف کمتر از ۱۰ درصد پیشتاز است.
ترامپ نیز براساس نظرسنجی «سونر پول» در «اوکلاهما» با اختلاف قابل توجه ۲۵ درصد از بایدن پیشی گرفته است.
همچنین همزمان با تغییرات در روند افکار عمومی، وضعیت رضایتمندی از عملکرد ترامپ نیز دچار تغییر شده و نارضایتی از کابینه وی به حدود ۶۰ درصد رسیده است.
جدیدترین نظرسنجیهای انجام شده در این مورد توسط موسسههای «هیل - هریکس»، «اکونومیست - یو گاو»، «راسموسن ریپورتز»، «مانموث»، «رویترز - ایپسوس» و «ان بی سی - چنج ریسرچ» نشان میدهند که رضایتمندی از عملکرد دولت ترامپ به زیر ۴۵ درصد رسیده است.
-عدم محوبیت بایدن و ترامپ: براساس جدیدترین بررسیها میزان محبوبیت بایدن ۲.۴ درصد و میزان محبوبیت ترامپ منفی ۱۳.۴ درصد است.
نظرسنجی «یو گاو» در مورد دلایل عدم محبوبیت ترامپ نیز حاکی از آن است که عملکرد ضعیف وی در کنترل ویروس کرونا و تحقیر سربازان آمریکایی کشته شده در جنگ جهانی اول، از دلایل اصلی بحران عدم محبوبیت چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکاست.
-انتشار کتابهای ضد ترامپ ادامه دارد: پس از انتشار کتاب «در اتاق اتفاق افتاد» متعلق به «جان بولتون»، مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید، کتاب افشاگرانه «خیلی زیاد، اما ناکافی» نوشته «مری ترامپ» به بازار آمد.
اکنون کتاب «خشم»، اثر «باب وود وارد»، روزنامه نگار معروف آمریکایی در آستانه انتخابات منتشر و راهی بازار شده است.
-تلاش زندانیان پیشین برای به دست آوردن حق رای: ۲ میلیون زندانی پیشین آمریکایی در تلاش هستند تا حق رای خود را به دست بیاورند.
حضور این افراد میتواند سرنوشت رقابت در ایالتهای حساس «فلوریدا»، «نوادا»، «کارولینای شمالی» و «آیووا» را رقم بزند.
-استعفای یک مقام ارشد وزارت دادگستری آمریکا: «نورا دانیهی»، از دستیاران ارشد دادستانی که توسط وزارت دادگستری آمریکا به عنوان مسئول تحقیق درباره روند گردآوری اطلاعات پرونده تبانی ادعایی ترامپ با روسیه بود، از سمت خود استعفا کرد.
وی اخیرا در مورد فشارها برای تحویل نتایج مربوط به تحقیقات پرونده مذکور در آستانه انتخابات ابراز نگرانی کرده بود.